Karakteriser kort jem og fix´målgruppevalg... - Essay Marketplace

Karakteriser kort jem og fix´målgruppevalg…

1. Karakteriser kort jem og fix´målgruppevalg.

Jem & fix´s målgruppe er den typiske gør-det-selv mand/kvinde i familier, som har deres egen bolig. De er pris bevidste og ved lige præcis hvad tingene skal koste. De handler i jem & fix fordi det er et lavpris byggemarked og dvs. At tingene er billi-gere, men til gengæld er det ikke top produkter, men nærmere i den lave ende af kvalitet. Der er en stor gør-det-selv kultur i Danmark og det lever jem & fix godt af. Målgruppen er i alderen 25-70 år og de befinder sig i hele landet. Manden er den primære målgruppe men kvinder kommer mere og mere på banen.

2. Analyser konkurrencesituationen på det danske marked.

Porters five forces

Jeg har valgt porters five forces fordi den giver et godt indblik på marked og kon-kurrencen i brachen.

Truslen fra nye udbydere:

Det ville være svært for nye virksomheder at komme ind på det danske marked, da det ville være svært for den nye virksomhed at konkurrer på noget og eller diffe-rentierer sig, fra de virksomheder som allerede er på marked. Da der er så mange virksomheder som er på marked i forvejen. Så truslen for fra nye udbydere er ikke særlig stor for jem & fix. Hvis der åbnede en ny virksomhed tæt på en jem & fix butik ville det nok påvirke dem lige i opstartsfasen, da folk typisk vil ud og se den nye butik. Og efter en måneds tid så kommer de tilbage til deres fortrukne igen.

Truslen fra købere:

Truslen fra købere er ikke særlig høj, da Jem & fix konkurrer på billigere varer til private. Man får ikke noget rabat, så priserne er ens for alle. Det gør at sælger (jem & fix) står i en stærk forhandlings position over for kunden. Hvilket betyder at kunden ikke kan forhandle prisen med sælger.

Truslen fra udbydere af substituerende produkter:

Der er en stigende trussel inde for dagligvarebutikker som f.eks. Bilka. De senere år har Bilka fået et ganske bredt sortiment til hus og have, hvilket er en stor trussel for byggebranchen og Jem & Fix da man både kan handle dagligvare og lignende sortiment som de har i Jem & Fix i en butik, hvilket gør det meget nemmere for kunden at handle.

Truslen fra leverandører:

Jem & Fix har en stærk forhandlingsstyrke til deres leverandører fordi Jem & Fix er en stor virksomhed som mange leverandører gerne vil levere til. Jem & Fix kan presse priserne, og hvis den nuværende leverandør ikke går med til det, er det intet problem for Jem og Fix at finde en ny. Alle varerne skal leveres direkte til Jem & Fix butikkerne. Truslen fra leverandører påvirker ikke Jem & Fix.

Konkurrencesituationen for de etablerede virksomheder:

Branchen Jem & Fix befinder sig på er meget konkurrence præget. Virksomheder som Jem & Fix konkurrere på prisen mens andre konkurrere på kvalitet. Mange virksomheder bliver opkøbt af de store på marked, hvilket gør det svært for Jem & Fix at blive markedsleder.

Afrunding:

Generelt er det et svært marked at komme ind på, men Jem og Fix har en god del af marked, og vi lever i en tid hvor prisen har meget betydning hvilket er god for Jem & Fix.

3. Vurder Jem & Fix konkurrence og vækststrategier

Porters konkurrence og vækststrategier

Til at vurdere Jem& Fix konkurrence og vækststrategier, har jeg valgt at bruge porters konkurrence og vækststrategier. Så jeg kan finde ud af hvilke konkur-rence og vækst strategier Jem & Fix har.

Konkurrencestrategi:

Jem og Fix konkurrencemæssige fordel er at de er omkostningsleder da de konkurrer på lave omkostninger. De rammer den store målgruppe på marked, som er de private gør det selv mænd. Jem & Fix indkøber og distribuere til lave omkostninger. Som der står i teksten holder Jem & Fix hele tiden øje med marked og sørger for at deres priser altid er de billigste, det gør de ved at holde øje med de tætteste konkurrenter og hvis de sætter deres pris ned jamen så gør Jem & Fix også. Jem & Fix laver såkaldte prisjusteringer. Jem & Fix giver også prisgaranti på markedets laveste pris.

Vækststrategi:

Som det fremgår af teksten vil Jem & Fix gerne op på 125 butikker i Danmark og lave 2.mia i omsætning og tjene 6 procent på bundlinjen (120mio.). Det kan de gøre ved at bruge markedspenetrering. De kan øge deres markedsandel ved f.eks. at lave flere prisnedsættelser, øge deres reklameindsats og eller sales promotion. De kan også øge forbruget hos nuværende kunder, det kan de gøre ved at opdatere deres varer hele tiden, eller giver kunden en rabat kupon, eller når kunden har købt for 1000 kr. Så får de 100 kr. til næste køb. Jem & Fix skal også overbevise dem som aldrig handler i Jem & Fix at det er hos dem de skal handle. Det kan de gøre ved f.eks. at give kunden en form for start rabat, eller uddele gratis prøver på et produkt de har.

I teksten står der at Jem & Fix har ambition om at blive Skandinaviens største byggemarkedskæde. Hvis de vil det skal de lave Markedsudvikling under Nyt marked. Jem & Fix skal altså på et nyt marked (nye lande) med nuværende produkter. Produkter bliver tilpasset segmentets særlige behov og ønsker. Når Jem & Fix er blevet Skandinaviens største vil de rettet blikket mod f.eks. lande som polen. Hvis Jem & Fix ikke kan øge deres markeds andel mere på hjem-memarked, så kan de blive nød til at lave Geografisk ekspansion for at øge de-res vækst og markedsandel. De sker ved at Jem & Fix åbner en butik i f.eks. Polen og tilpasser deres behov og ønsker.

Afrunding: Jem & Fix har en god konkurrence og vækststrategi, og hvis de fortsætter som de gør så skal de nok nå deres ambitioner.

4. Diskuter Jem & Fix promotion med udgangspunkt i ovenstående citat.

Vi lever i en digital tid, hvor alt skal på de sociale medier. Jeg ser det kun som en stor fordel for Jem & Fix at reklamere på Facebook, Twitter osv. De kan komme ud til en meget større målgruppe ved at lave annoncer på de sociale medier. Jeg ser slet ikke nogen ulemper ved at komme og lave reklamer på de sociale medier, da næsten alle nu om dage er medlem af et eller andet socialt medie. De skal stadig have deres reklamesatser i tv’et og fysiske reklamer men de skal helt sikkert fokusere mere på reklamer på de sociale medier.

Review this essay:

Name
Rating
Your review: (optional)

Latest reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.