Als eerste boek kies ik een boek dat ik eerst online las onder de titel After geschreven door Anna Todd. Een jaar later werd het boek gepubliceerd en werd de titel van het boek After 1- Hier begint alles ook werden de personages hun namen verandert. Het boek gaat namelijk om een achttienjarige Tessa Young die in het eerste boek haar moeder en ex-vriendje verlaat om aan de universiteit van Washington te gaan studeren. Daar ontmoet ze toevallig een 'badboy' met tattoos en piercings genaamd Hardin Scott. Hardin sluit een weddenschap met zijn vrienden, als hij Tessa kon ontmaagden was hij een echte badboy. Doordat Hardin veel tijd doorbrengt met Tessa begint hij zonder wil gevoelens voor haar te krijgen. Ook Tessa probeert deze gevoelens te negeren want ze viel niet op jongens met een slechte naam. Zo begint Hardin ook open te worden over zijn verleden en stelt hij haar voor aan zijn moeder. Hardin zal haar later in het boek ontmaagden en als bewijs geeft hij het doek met bloed aan zijn vrienden. Op een wazige avond verraadt ''n van de vrienden van Hardin hem en zal hij alles uitleggen aan Tessa. Haar hart breekt door het verschrikkelijk nieuws en zo eindigt het boek waarop ook nog vier andere boeken op volgen. - Essay Marketplace

Als eerste boek kies ik een boek dat ik eerst online las onder de titel After geschreven door Anna Todd. Een jaar later werd het boek gepubliceerd en werd de titel van het boek After 1- Hier begint alles ook werden de personages hun namen verandert. Het boek gaat namelijk om een achttienjarige Tessa Young die in het eerste boek haar moeder en ex-vriendje verlaat om aan de universiteit van Washington te gaan studeren. Daar ontmoet ze toevallig een ‘badboy’ met tattoos en piercings genaamd Hardin Scott. Hardin sluit een weddenschap met zijn vrienden, als hij Tessa kon ontmaagden was hij een echte badboy. Doordat Hardin veel tijd doorbrengt met Tessa begint hij zonder wil gevoelens voor haar te krijgen. Ook Tessa probeert deze gevoelens te negeren want ze viel niet op jongens met een slechte naam. Zo begint Hardin ook open te worden over zijn verleden en stelt hij haar voor aan zijn moeder. Hardin zal haar later in het boek ontmaagden en als bewijs geeft hij het doek met bloed aan zijn vrienden. Op een wazige avond verraadt ”n van de vrienden van Hardin hem en zal hij alles uitleggen aan Tessa. Haar hart breekt door het verschrikkelijk nieuws en zo eindigt het boek waarop ook nog vier andere boeken op volgen.

Het boek zal altijd ”n van mijn favoriete boeken blijven omdat Hardin is ge”nspireerd op Harry Styles van One Direction. Ook heeft het boek mij geleerd dat liefde niet is wat je zomaar krijg en dat je er voor moet vechten. Liefde is moeilijk en je moet ook werken aan je zwakke kanten. Het boek was niet echt realistisch maar de schrijfster deed haar best om het zo realistisch mogelijk te maken. De manier hoe de schrijfster Hardins gedachten over Tessa schreef is te mooi voor woorden. Dit boek is het eerste boek dat ik ooit online heb gelezen en sindsdien ben ik nooit gestopt.
Als tweede boek kies ik Hard Hart geschreven door Ish Ait Hamou. Tom MacLeigh verlaat het liefdeloze en vreugdeloze nest om in Boston te gaan studeren. Zijn relatie met zijn ouders is zeer koud. In het boek wordt Tom meer als een oberserveerder beschreven en filosofeert hij over het leven. Op een dag stapt Tom een platenzaak van Candice, die later ook een van zijn goeie vrienden word, binnen. Tom leert haar dat ze haar dromen moet volgen. En dan heb je de enige, echte Rachella, Toms grootste crush. Maar vanwege zijn verlegenheid durft hij haar niet aan te spreken. Tot op een dag Rachella het moeilijk heeft, wat voor Tom een perfect moment leek te zijn om haar aan te spreken en te helpen. Vanaf deze dag groeien ze naar elkaar toe. Vanwege Rachella duikt er een hele nieuwe kant op bij Tom, eerder een negatieve kant.

In het boek gebeuren er zeer onverwachte momenten waar je gaat van verschieten en van deze spanning hou ik juist. Ish heeft een zeer mooie schrijfstijl en in het boek zijn er zeer wijze en prachtige citaten, die het verhaal juist beter maken. In het begin was het een beetje moeilijk en saai maar naar het midden toe kon ik niet meer stoppen met lezen.
Het beste heb ik voor het laatste gelaten, namelijk C”cile ook geschreven door Ish Ait Hamou. Het boek loopt af in een dorp in het zuiden van Marokko. Het boek gaat namelijk over een elfjarige jongen Djibril. Zijn broer Karim is een gids in zijn eigen dorp en op een dag komt de mooiste Franse C”cile zijn dorp bezoeken. C”cile en Karim maken van die paar dagen de beste dagen van hun leven. Wanneer C”cile terug naar Frankrijk vertrekt breekt Karim zijn hart. Ze laat een briefje met haar naam en adres erop en geeft het aan Karim met hoop dat hij haar ooit zal bezoeken. Karim vertelt zijn ouders dat hij naar de markt gaat in de stad maar wat hij hun niet vertelt is dat hij gaat vluchten van het land om C”cile te zien. Toevallig zat Djibril in de koffer van de auto verstopt en had Karim niks door tot ze aan de grens komen van Marokko en Karim werd gepakt. Hij verstopte het briefje van C”cile in Djibril zijn broek. Djibril maakt een hele avontuur mee en beland in Spanje en werkt daar voor een man. Jaren later pakte hij zijn broek uit zijn kast en zag hij het briefje. Hij verliet Spanje en ging opzoek naar C”cile. Later in het boek vond hij C”cile en groeide er iets tussen hen. Uiteindelijk sterft ze aan een ziekte en keert Djibril na zoveel jaren terug naar het zuiden van Marokko. En op een berg zag hij zijn oudere broer daar staan naar het uitzicht te kijken.
Het was de eerste keer dat ik uit me zelf een dik boek las en heeft me verrast. Ik kon niet stoppen met lezen en heb bij de laatste pagina’s traantjes gelaten. Dit boek blijft mijn meest favoriete boek omdat het boek me vanaf het begin al meetrok in het verhaal en sommige hoofdstukken heel onverwacht waren. Het gaat dan ook over een jongen die de zelfde roots al mij heeft. Djibril in het boek was niet heel erg in de Islam maar op het einde stapte hij een moskee binnen en begon hij te huilen wat mij wel heeft geraakt. Ook in dit boek verwerkt Ish geweldige, wijze citaten. Als ik ”n boek mag aanraden, dan is het zeker dit boek
Paste your text in here…

Review this essay:

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.