Essay: ARMANI, GIORGIO

Essay details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 17 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: June 27, 2019
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • ARMANI, GIORGIO
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 5097 words. Download the full version above.

Giorgio Armani is een merk in kleding, cosmetica, juwelen, horloges, tassen en schoenen van de Italiaanse man Giorgio Armani. Armani is één van de meest belangrijke en succesvolle merken in de mode-industrie. Hij begon de modelijn met zijn partner evenals een ontwerper Sergio Galeotti en begon de lijn voor mannen, maar het werd als snel ook een lijn voor vrouwen. De ontwerpen van Armani zijn heel erg rustig en simpel, vooral vergeleken merken zoals Dior, die soms heel uitgebreide ontwerpen met veel felle kleuren maakt. Dat vind ik juist heel mooi van Armani dat de ontwerpen niet te zijn, maar je kan aan de ontwerpen wel zien dat het dure kleding is aangezien het heel klassiek en netjes is. Ik vind vaak dat ontwerpen in de modewereld altijd veel te uitbundig zijn en dit valt bij Armani dus heel erg mee waardoor ik voor Armani heb gekozen bij de letter A. Helaas ontwerpt Armani ook steeds meer apartere en uitbundigere ontwerpers, maar aan de ene kant snap ik wel dat het gebeurt aangezien je wel wilt opvallen met je ontwerpen. Verder heb ik niet veel met de modewereld, vooral omdat je zo vaak hoort over hoe slecht er met de modellen wordt omgegaan door alle strenge eisen over maten en ook dat de mensen in hele slechte omstandigheden werken in fabrieken waar de kleding wordt gemaakt. Verder vind ik wel heel knap hoe al de ontwerpen worden ontwerpen want het ziet er allemaal wel ingewikkeld uit en Giorgio Armani gebruikt overigens alleen modellen met normale maten, nadat er een model aan anorexia was overleden en dat vind ik ook weer een pluspunt aan Giorgio Armani.

BOWIE, DAVID

Ik moet bekennen dat ik David Bowie maar amper kende. Ik had weleens van zijn naam gehoord, maar verder kende ik alleen zijn nummer Space Oddity en die kende ik eigenlijk alleen doordat een astronaut het in de ruimt had geplaybackt. Aangezien David Bowie dit jaar nog overleden is en mijn moeder altijd grote fan is geweest, besloot ik David Bowie bij de letter B te doen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik nou niet echt een fan ben van de muziek, misschien is het ook standaard zo dat kinderen nooit hele grote fan zijn van de favoriete muziek uit de tijd van zijn of haar ouders. David Bowie wordt ook omschreven als 1 van de grootste rockartiesten, maar echt rock kan ik zijn muziek niet noemen. Ondertussen heb ik al meerdere nummers van David Bowie geluisterd zoals de nummer Lazarus, Starman en Blackstar en ik weet niet wat voor een soort muziek het wel is maar ik vind het geen rock, misschien komt dat ook wel doordat ik bij rock echt meteen een band verwacht die ongecontroleerd op gitaren zitten de spelen en een zanger die wat rare kreten aan het schreeuwen is.  

CIDADE DE DEUS

Cidade de Deus is een film over een favela van Rio de Janeiro in Brazilië. Het gaat over twee jongens die in Cidade de Deus wonen. De ene jongen wil een beroemde fotograaf worden en de andere jongen wil een drugsdealer worden. Drugsdealer worden in Cidade de Deus is heel gemakkelijk aangezien iedereen daar zo ongeveer een drugsdealer is en er elke dag wel meerdere moorden worden gepleegd.

Ik heb deze film zelf gekeken omdat het op de site imdb.com heel goed was beoordeeld, dus daardoor werd ik wel benieuwd want als een film op die site goed beoordeeld wordt dan is dat meestal ook een goede film. Het was een redelijk heftige film aangezien er dus zoveel mensen vermoord worden en er ook zoveel geweld wordt gebruikt. Vooral dat je ook gewoon realiseert dat dit heel realistisch is en dat ook kinderen van 10 jaar zoveel geweld gebruiken, kinderen die zelfs andere kinderen doodschieten. En dat allemaal om het gevecht tussen de drugsbazen. Veel jongens gaan mee in het geweld en worden onderdeel van een drugsbende, behalve Buscapé. Buscapé is een jongen die juist weg wil van al het geweld en dit ook probeert te vermijden. Zelf wil hij juist fotograaf worden, maar hoe doe je dat in een favela dat bekend staat om al zijn geweld en moorden? En dat is het mooie dat Buscapé er voor blijft strijden om een succesvolle fotograaf te worden, zichzelf afzondert van alle afschuwelijke dingen de er gebeuren en zijn droom achterna gaat.

DEPP, JOHNNY

Johnny Depp, wie kent hem niet? Één van de bekendste acteurs uit Amerika. Hij is vooral bekend door zijn rol als Captain Jack Sparrow in de meerdere delen van Pirates of the Caribbean. En dat ik niet geheel onverwachts, want o wat speelt hij die rol fantastisch. Want wat kan Johnny Depp toch goed acteren, hij heeft in veel films gespeeld en daarbij ook veel verschillende karakters vertolkt. Naast dat Johnny Depp zo goed kan acteren, kunnen we natuurlijk ook niet om het feit heen dat hij er zeker niet verkeerd eruit ziet, vooral niet in zijn jongere jaren. Ook het karakter van Johnny Depp zelf is iets wat ik erg bewonder, zo droog en nuchter.

EIFFEL, GUSTAVE

Gustave Eiffel is de maker van de Eiffeltoren, de toren van 324 meter die in 1887 werd gebouwd in Parijs. De Eiffeltoren is gebouwd voor de internationale tentoonstelling van Parijs dat in het teken stond van de viering van de Franse Revolutie. Veel ontwerpen werden ingezonden, maar er werd gekozen voor het ontwerp van Gustave Eiffel. Gustave Eiffel had hiervoor al vele bruggen gebouwd die bijna onverwoestbaar waren en had hiervoor ook meegedaan aan het ontwerpen van het vrijheidsbeeld. Maar het toppunt uit de carrière van Gustave Eiffel was de Eiffeltoren. Wat enigszins te begrijpen is aangezien heel nu heel beroemd is en bekend staat als het teken van Parijs, maar het was natuurlijk ook een hele grote eer dat zijn ontwerp werd gebruikt om de Franse Revolutie te vieren. De Franse revolutie was namelijk een belangrijke periode in de Franse geschiedenis. Over het ontwerp van de Eiffeltoren kan ik niet zeggen dat het heel speciaal is. Ik vind niet dat de vorm van de Eiffeltoren heel bijzonder is en ook de structuur vind ik niet heel bijzonder en ingewikkeld. Ik vind wel dat het heel mooi staat wanneer je over Parijs heen kijkt en dan de Eiffeltoren boven alles uit ziet steken en ook het uitzicht vanuit de Eiffeltoren is. Ook vind ik de Eiffeltoren niet echt romantisch terwijl de toren wel vaak als een teken voor romantiek, maar misschien komt dit ook wel omdat Parijs over het algemeen wordt gezien als de stad van de romantiek. Verder ben ik meerdere jaren zelf ook in de Eiffeltoren geweest toen ik op vakantie was in Parijs voor een paar dagen. Ook wist ik niet dat de Eiffeltoren vernoemd is naar Gustave Eiffel zelf.  

FERARRI

Wie wilt er nou geen vette Ferarri? Ik zou er best een paar willen en dan vooral zo’n klassieke rode. Maar misschien moet ik eerst mijn rijbewijs halen en zal ik ook wat moed bij elkaar moeten roepen om echt hard durven te rijden met een Ferarri. Want als je een Ferarri hebt dan moet je er ook even een keer goed hard mee gaan, natuurlijk niet al te hard om een situatie zoals Paul Walker en Roger Rodas te vermijden maar je gaat niet braaf zachtjes rijden wanneer je zo’n snelle bak hebt. Voordat Enzo Ferarri in 1947 legale auto’s begon te produceren onder de naam Ferarri, was in 1929 een raceteam opgericht met de naam Ferarri.  

GOGH, VINCENT VAN

Vincent van Gogh is een hele bekende schilder die op 30 maart 1853 is geboren en stierf op 29 juli 1890. De kunstenaar zocht naar nieuwe manieren om zijn gevoelens en ideeën tot uitdrukking te brengen op een manier die oprecht en begrijpelijk tegelijkertijd zou zijn. Van Gogh had de drang om in zijn werk datgene uit te drukken ‘waarvan mijn hoofd en hart vol is.’ Hij was vooral geïnteresseerd in het krachtige contrast van complementaire kleuren. De kennismaking met het werk van de pointillisten versterkte die interesse alleen maar meer. Kleur en gevoel waren voor beide schilders onafscheidelijk met elkaar verbonden. Met kleur konden de diepste emoties tot uitdrukking worden gebracht, wat soms resulteerde in opzettelijk ‘lelijke’ schilderijen. Het Nachtcafé van Van Gogh is hiervan een voorbeeld. Ook de manier waarop van Gogh zijn verf aanbracht, werkte mee in de manier waarop hij zijn emoties tot uitdrukking wilde brengen. Hij heeft veel geëxperimenteerd en gevarieerd met verf en schildertechnieken, om de stemming en de emotie die hij wilde overbrengen zo goed mogelijk over te laten brengen. Van Gogh heeft afwijkende en extreme perspectieven in zijn werk toegepast op een psychologische manier. De manier hoe kleur, lijn en ruimte gebruikt werd en hoe de verf werd aangebracht, zorgde ervoor dat Van Gogh zijn ideeën en gevoelens zo krachtig mogelijk overbracht. Door deze elementen allemaal te combineren, werd het beeld nog krachtiger doordat ze elkaar versterkten. Daarmee creëerden hij het begin van het expressionisme, dat aan het begin van de 20ste eeuw de kunst komt binnen stormen. Van Gogh werd vergeleken met de schilder Edvard Munch, ik ben afgelopen jaar ook naar een tentoonstelling geweest van Munch en Van Gogh gecombineerd. Ik vind de schilderijen van Van Gogh er mooi, omdat de schilderijen erg realistisch zijn en dat vind ik heel knap dat hij zo goed kan schilderen. Integendeel tot Isaac Israëls die net niet dat realistische niveau niet haalt waardoor ik meteen het niks vind. Van Gogh kan zelfs van iets heel simpels kon hij een mooi schilderij maken.

HAGGERTY, BEN

Ben Haggerty, beter bekend als Macklemore een rapper die samen met zijn goede vriend en producer Ryan Lewis het duo Macklemore & Ryan Lewis vormt. Sinds 2012, het jaar dat Macklemore & Ryan Lewis hun album The Heist uitbrachten zijn ze snel erg beroemd geworden, vooral door hun nummer Thrift Shop. Maar ook door andere nummers zoals Can’t Hold Us en Same Love. Waarbij het laatste nummer ook nog gaat over een veelbesproken onderwerp, homorechten. Veel rappers hebben liedjes over liefde, seks en drugs maar Macklemore & Ryan Lewis maken naast niet veel betekende liedjes ook veel nummer over actuele zaken. Ze hebben namelijk ook een nummer genaamd White Privilege II wat gaat over, wat de titel eigenlijk al zegt, over het voordeel dat blanke mensen hebben in het leven vergeleken met zwarte mensen. En je kan het dan aandachttrekkerig vinden dat ze zo’n lied schrijven terwijl ze zelf ook blank zijn, maar het zijn toch wel zaken waarover nagedacht moeten worden en zeker ook gebeuren en niet zomaar genegeerd kan worden. Zeker na de evenementen van vorig jaar in bijvoorbeeld Ferguson. Maar ook het lied Kevin, over een vriend van Ben Haggerty die overleden is aan medicijnverslaving, want medicatie in Amerika is zeker ook een probleem dat niet onopgemerkt kan blijven. Zelf ben ik ook op 10 april dit jaar samen met een vriendin naar een concert van Macklemore & Ryan Lewis geweest in de Ziggo Dome. En dat was zeker een ervaring, naast stil te hebben gestaan bij de veel betekende liedjes kon er ook goed gefeest worden met liedje zoals Dance-off en And We Danced. Reken maar dat ik een grote fan ben van Macklemore & Ryan Lewis en vooral van Ben Haggerty, die vroeger verslaafd is geweest aan drugs maar toch voor elkaar heeft gekregen om zijn leven om te draaien.

ISRAËLS, ISAAC

Isaac Israëls is een Nederlandse schilderaar die ook wel de enige impressionant van Nederland wordt genoemd. Zijn actieve jaren waren van 1881 tot 1928, waarin hij meer dan 3000 schilderijen en tekeningen maakte. Over het algemeen ben ik niet de allergrootste fan van schilderijen, schilders en musea. En Isaac Israëls is een typisch voorbeeld van schilderkunst waar ik totaal geen fan van ben. Ik heb soms echt bewondering voor hoe gedetailleerd sommige schilders kunnen schilderen, want dat ik natuurlijk heel moeilijk omdat zo goed te beheersen. Israëls is dus zo’n schilder die op zich prima kan schilderen, alleen schildert hij niet met precieze details waarbij je soms geeneens goed het gezicht kan zien van het persoon dat Israëls heeft geschilderd. Ook is het enigszins vlekkerig geschilderd waardoor het een stuk minder realistisch eruit ziet en ik ben zelf vooral fan waarbij het heel realistisch lijkt. Want dat vind een echte kunst, als je het voor elkaar krijgt dat het schilderij bijna zo realistisch is dat het een foto lijkt. Isaac Israëls schilderde ook veel in de stijl impressionisme en ik vind dat niet de allerleukste stroming, het kan hier mooi en knap verwerkt worden zoals bij de sterrenhemel van Vincent van Gogh want die vind ik wel weer iets apart hebben. Ook schilderde Israëls vooral portretten en daarbij vind ik impressionisme niet de beste optie om te gebruiken bij portretten, omdat ik al eerder zei het schilderij is geschilderd met een vlekkerige structuur en dat vervaagd de details van de structuur van het gezicht. Israëls zijn stijl veranderde niet veel meer en bleef in het impressionisme ondanks de vele nieuwe invloeden die de wereld betreden. Zijn werk wordt vaak vergeleken met een andere Nederlandse schilderaar George Breinet, die zelf ook een impressionisme aanhing maar dan de Hollandse variant terwijl Israëls de Franse variant aanhing. 

JANSSEN, FAMKE

Famke Janssen is een Nederlandse actrice die beter bekend staat als Famke Beumer. Ze brak door met de rol Xenia Onatopp in James Bond, Golden Eye. Ze speelt een rol van een vrouw die met haar dijen kan doden. Ik zelf heb haar nooit gezien in die rol, ik heb haar alleen gezien in de film Taken 2 en in het tweede seizoen van The Blacklist. The Blacklist is ook weer een serie die terug kwam bij mijn familieopdracht als een serie die wij als gezin vaak kijken. Ik ben normaal niet echt grote fan van Nederlandse acteurs, omdat ik altijd het gevoel heb dat ze zo slecht kunnen acteren. Er zijn zeker nog meer Nederlandse acteurs en actrices die wel heel goed kunnen acteren, maar de meeste vind ik nou niet echt fantastische acteerkunsten hebben. Daarnaast zou het ook wel kunnen dat ik niet heel erg hou van Nederlandse films en Nederlandse acteurs en actrices spelen meestal in een Nederlandse film, ook zou het kunnen dat het mij bij Nederlanders meteen opvalt en dat het bij Amerikaanse, Britse en andere buitenlandse acteurs en actrices niet. Maar in ieder geval vind ik Famke Janssen in The Blacklist helemaal geen slechte actrice. Ik wil wel een keer de film zien waar ze dus in James Bond vind en daarmee doorbrak. Ook wil ik haar zien acteren in grotere film zoals X-men, ik ben heel benieuwd of ik haar dan nog steeds een goede actrice vind of dat ik haar juist veel slechter of beter vind.  

KYGO

Kygo, geboren als Kyrre Gørvell-Dahll is een beroemde Noorse DJ, die piano kan spelen als de beste. In al zijn liedjes speelt hij zelf een melodie op de piano met daarop beats geproduceerd en daarop laat hij een zanger(es) zingen. Dat vind ik dus zo mooi en knap aan al zijn liedjes, dat hij al zijn liedjes creëert door eerst een melodie op de piano te maken en dan pas verder te bewerken door er beats onder te zetten. Heel anders dan de meeste DJ’s die uit het niets met verschillende beats onder elkaar te zetten met een programmaatje. Ook dat is al heel knap, maar dat Kygo ook nog het talent heeft om piano te spelen en liedjes daaruit kan creëren door middel van beats eronder te zetten. Het andere leuke aan Kygo is dat hij gebruikt maakt van helemaal onbekende zangers en zangeressen, die vooral zijn uitgekozen op hun goeie zangkwaliteiten. Laatst heeft hij ook zijn nieuwe album Cloud Nine uitgebracht.

LEGEND, JOHN

De artiest waarvan ik kan zeggen dat ik al zijn muziek leuk vind, door de mooie pianomuziek en door zijn zwoele stem. Elk lied heeft wel iets waardoor ik het altijd een relaxt en lekker nummer vind. 

MONDRIAAN, PIET

Een Nederlandse schilder die veel abstract schilderde, terwijl redelijk realistisch begon. Later ging hij zelfs over in kubisme en gebruikte hij vooral de 3 primaire kleuren blauw, geel en rood.  

NIKE

Nike is naast Adidas een enorm sportmerk. Het teken van Nike wordt ook wel Swoosh genoemd. De oprichters waren Phill Knight en Bill Bowerman, in 1962 was het opgericht. Dit gebeurde nadat Bowerman tijdens het eten van wafel bedacht dat schoenen lichter zouden worden en het draagcomfort zou toenemen als de zool een structuur van een wafel zou hebben. Hij ontmoette Knight die later een atleet van hem was in Oregon en hij wilde goedkope schoenen importeren van Japan naar Amerika om de concurrentie aan te gaan. Zo groeide Nike uiteindelijk uit tot een gigantisch sportmerk dat enorm populair is, niet alleen in schoenen maar ook in sportkleding en accessoires daarnaast ook als sponsor.

OLBINSKI, MIKE

Een fotograaf die ik heb ontdekt op Instagram. Hij is officieel een trouwfotograaf, maar op zijn Instagram plaatst hij vooral foto’s van stormen. Mike Olbinski is naast een trouwfotograaf namelijk ook een stormchaser, iemand die dus echt op zoek gaat naar stormen en ze achterna gaat om ze te kunnen fotograferen of filmen. Mike woont zelf in Amerika en daar kunnen de stormen heel groot zijn en ook vaak voorkomen waardoor de kans om stormen te vinden best groot is. Zijn foto’s vind ik heel indrukwekkend, aangezien de stormen natuurlijk heel duister en indrukwekkend eruit zien. Daarnaast fotografeert Mike Oblinski ook veel foto’s in heel mooi licht waardoor de foto’s alsmaar mooier worden. Ik ben zelf ook een fan van fotograferen en ben er fan van hoe mooie foto’s hij kan maken. Zelf lijkt het mij ook heel gaaf om zulke foto’s te maken van zulke grote stormen, alleen zou ik het durven om in de buurt te komen van de stormen terwijl ik stormen kijken heel leuk vind. Helaas is het maken van zulke foto’s niet mogelijk in Nederland, want hier zijn de stormen veel kleiner dan in Amerika. Verder kan je ook zien bij zijn portretfoto’s, trouwfoto’s en landschapsfoto’s dat Mike Olbinski echt goede foto’s kan maken. Foto’s van stormen maken zijn al sneller indrukwekkender dan andere foto’s, maar het is ook een kwestie van veel doen en oefenen. Ik volg Mike Olbinski al heel lang en zie ook dat zijn foto’s nog steeds vooruit gaan en mij lijkt het heel gaaf dat ik ook ooit zulke vette foto’s kan maken! 

PRISON BREAK

Prison Break is een serie uit 2005 over Micheal die zichzelf de gevangenis in krijgt om zijn onschuldige broer Lincoln te ontsnappen uit de gevangenis. Prison Break is één van mijn favoriete series en ben ook heel blij dat het volgend jaar weer terug komt met een mini-serie van 10 afleveringen als vervolg. Ik kan niet wachten om de personages als Sucre en Bagwell terug te zien, want Robert Knepper speelt de rol als Theodore Bagwell echt geniaal. Bagwell is echt de personage van Prison Break die je echt heel raar en angstaanjagend vond, vooral in het begin van de serie toen hij als een zo’n smerig mannetje overkwam. Maar het meeste kijk uit naar Wentworth Miller die weer Micheal Scofield speelt, wat iedereen is het erover eens dat Micheal heel aantrekkelijk was met zijn intelligentie, zijn zwoele blik, zijn geniale tatoeages en ook zijn mysterieuze karakter. Ik ben ook heel benieuwd wat er in de nieuwe 10 afleveringen gaat gebeuren, want Micheal leeft toch nog en hij is weer opgesloten in een gevangenis waaruit hij natuurlijk weer uit wil ontsnappen met een geniaal plan. Prison Break had ik ook als serie verwerkt in mijn familieopdracht, het is dus ook een hele populaire serie onder het gezin.  

QUEEN

Queen een Engelse popgroep uit de jaren 70 komt. De groep bestaat uit gitarist Bryan May, drummer Roger Taylor, bassist John Deacon en zanger Freddie Mercury. Ik moet helaas nu bekennen dat ik ABBA en Queen best vaak door elkaar haal, want ik dacht nog dat de liedjes Dancing Queen en Mama Mia van Queen waren. Maar ik ken wel dergelijk liedjes van Queen zoals Bohemian Rhapsody en Killer Queen, waarvan ik de eerste ken door een cover van The muppets. Dus de kennis van muziek van vroeger is van een erg laag niveau. Dit komt ook doordat ik de muziek uit die tijd niet echt leuk vind. Ik kan er namelijk heel slecht tegen als mannen heel hoog zingen en daar zitten zeker uitzonderingen tussen maar bij de zanger Freddie Mercury is het weer op zo’n bepaalde manier dat ik het helemaal niks vind. Mijn ouders zijn vroeger wel fan geweest van Queen en af en toe hoor ik de muziek dus nog weleens langskomen. Mijn echt mijn muzieksmaak is het niet. Er zijn ook artiesten die ik wel leuke muziek vind maken ook geïnspireerd door Queen, zoals Adele, Coldplay, Katy Perry en Adam Lambert. Dit kan ik gelukkig niet echt terug horen in hun muziek. Ik denk dat muziek van vroeger gewoon niet voor mij is en er ook gewoon niet aan moet beginnen om er naar te luisteren.  

RIJN, REMBRANDT VAN

Rembrandt van Rijn was een Nederlandse schilder hij is geboren op 15 juli 1606 en hij is overleden op 4 oktober 1669. Zijn schilderijen die hij schilderde behoren tot de stijl de Barok. Hij maakt ongeveer 300 schilderijen met De Nachtwacht als bekendste schilderij. Ik vind Rembrandt denk ik wel de beste schilder die ik ken, vooral ook knap hoe hij zulke contrasten met licht en donker kan creëren maar ook verder veel met licht en donker kan spelen. Hierdoor werden de schilderijen nog levendige en realistischer en ik hou heel erg van realistische schilderijen. Bij realistische schilderijen zit alles er zoveel moeilijk en onmogelijk uit waardoor ik zoveel meer waardering voor heb. Ik vind het wel jammer dat een periode is waarbij Rembrandt op redelijk kleine doeken schilderde, ik vind het altijd mooier als ze wat groter zijn want dat alles zoveel indrukwekkender en kan je ook beter de details en structuur van het schilderij zien. Ik snap heel goed dat De Nachtwacht zo beroemd is want wat is dat knap geschilderd en wat is het doek waarop geschilderd is ook zo groot. Bij De Nachtwacht is de speling met licht en donker ook zo goed en aanwezig en dat maakt het schilderij voor mij heel bijzonder. Van Rembrandt ken ik ook de meeste schilderijen, zoals het Melkmeisje, De staalmeesters en Het feestmaal van Belsazar. Helaas heb ik De Nachtwacht en andere beroemde schilderijen van Rembrandt nooit in het echt gezien, maar ik zou het wel graag een keer in het echt willen zien. Normaal ben ik er niet zo in geïnteresseerd, maar deze schilderijen lijken zo realistisch waardoor ze graag een keer in het echt wil. Zelfs als ik daarvoor een museum in moet.

SCAPINO BALLET

Scapino Ballet is een balletgroep uit Rotterdam onder leiding van Ed Wubbe en choreograaf Marco Goecke waarin de beste balletdanser en balletdanseressen dansen. Zelf ben ik nog nooit een voorstelling geweest maar het lijkt mij wel heel vet, ondanks dat ik niet de grootste fan ben van ballet. Ik vind het altijd heel akelig eruit zien hoe mager maar toch gespierd de balletdansers eruit zien. Toch vind ik het wel heel knap hoe goed deze mensen kunnen dansen, vroeger keek ik ook altijd naar meerdere dansprogramma’s zoals So You Think You Can Dance en Dance Battle en wilde ik ook altijd zo goed kunnen dansen. De dansen worden ook altijd uitgevoerd op klassieke muziek en ik hou niet heel erg van klassieke muziek behalve van klassiek pianomuziek. Dus ooit wil ik wel nog een keer gaan naar een voorstelling van Scapino Ballet, omdat me dit toch een ervaring lijkt om het een keer in het echt zien en ik denk dat het ook een andere belevenis is wanneer in zo’n enorme zaal zit.  

THE WALKING DEAD

Een serie over een zombie uitbraak, waar we groepen volgen die proberen te overleven tussen alle zombies. Het kan soms een gruwelijke en smerige serie zijn waar heel veel mensen worden verslonzen door zombies, maar er ook onderlinge ruzies ontstaan tussen groepen waar tijdens de gevechten ook veel doden vallen. Ondanks dat het vaak smerig kan ik er stiekem heel erg van genieten. Maar denk maar niet dat ik ooit een zombie uitbraak wil mee maken, dat weet je eigenlijk al na minuut 1.

U2

Een band met de wereldberoemde zanger Bono. Ze maken heel veel mooie nummers, waarvan ik Ordinary Love het mooiste nummer vind.

VIKTOR & ROLF

Ik vind de ontwerpen heel apart en anders wat aan de kant heel goed is, maar sommige ontwerpen waren zoveel mooier geweest als ze er niet rare gaten en scheuren in de kleding hadden gemaakt.  

WESTWOOD, VIVIENNE

Een beroemde ontwerpster in de modewereld. Vivienne Westwood is even van de beroemdste ontwerpsters ter wereld en staat bekend om haar opvallend uiterlijk en haar opvallende en bijzondere ontwerpen. Zelf vind ik het meeste te uitbundig en raar, maar het uitbundige en rare maakt sommige ontwerpen ook heel vet. Ook pakt ze altijd heel erg bij haar catwalk door al haar modellen ook te laten schminken. In combinatie met alle uitbundige kleren, kapsels en schmink zet ze wel een hele show neer wat altijd wel leuk is om te zien.

XIANGGANG

Xianggang, oftwel Chinees voor Hong Kong. Hong Kong staat bekend om zijn vele gebouwen en ook vooral de hoge en moderne gebouwen.

1. Central Plaza, een wolkenkrabber van 374 meter en daarmee het twee na hoogste gebouw in Hong Kong. Tot 1996 was het hoogste gebouw van Azië. Op de top van het gebouw bevindt zich een vierkleurige neon klok, die de tijd aangeeft door elke kwartier van kleur te veranderen.

2. Bank Of China Tower, een wolkenkrabber van 367 meter dat het hoofdkantoor is van Bank of China. Het was het hoogste gebouw van Azië van 1989 tot 1992. Het gebouw is ontworpen door Chinees-Amerikaanse architect Ieoh Ming Pei.

3. Cheung Kong Centre, een wolkenkrabber van 283 meter en is het hoofdkantoor van Cheung Kong (Holdings) Limited. Er zitten in het gebouw ook nog andere multinationale banken. Het gebouw maakt deel uit van de bekende lichtshow in de nacht. Het gebouw was ontworpen door Cesar Pelli een Argentijnse architect.

4. Two International Finance Centre, een wolkenkrabber van 415 meter hoog en het één na hoogste gebouw van Hong Kong. Het gebouw in een commercieel complex en ook ontworpen door Cesar Pelli.

5. International Commerce Centre, een wolkenkrabber van 484 meter en daarmee het hoogste gebouw van Hong Kong en het vier na hoogste gebouw ter wereld. Het gebouw bestaat uit kantoorruimte maar ook uit het Ritz-Carlton Hotel. Het gebouw heeft in totaal 100 verdiepingen.

6. The Centre, een wolkenkrabber van 346 meter. Het gebouw heeft 73 verdiepingen. Door de honderden aangebrachte neonbuizen geeft het gebouw ’s nachts alle kleuren weer met een lichtshow.

YARROW, DAVID

Een fotograaf uit Schotland, die vooral veel wildlife fotografeert. David Yarrow kwam bij een aflevering Van Der Vorst ziet sterren. Daar liet hij toen veel foto’s zien die hij had gemaakt en hij vertelde ook over al zijn reizen die hij heeft gemaakt voor fotoreportages. En ik was gelijk jaloers, ten eerst dat hij zulke mooie foto’s kan maken en ten tweede dat hij ook zulke vette excursies maakt om foto’s maken. Hij had bijvoorbeeld ook een reis gemaakt naar Afrika waar hij naar een Afrikaanse stam ging die helemaal afgesloten leefde en daar als enige foto’s mocht maken. Daarnaast vind ik het ook heel mooi dat zijn foto’s allemaal in zwart-wit zijn waardoor de foto’s nog indrukwekkender zijn. Door het zwart-wit effect komen de foto’s nog intenser over, omdat je nu ook echt kijkt naar de uitdrukking van de dieren zijn gefotografeerd en ook meer naar de details gaat kijken doordat je nu niet gaat kijken naar de meeste opvallende kleuren. Ik zou heel graag ooit een keer een voorstelling van zijn foto’s willen zien in een museum, dat je dan ook op een groot formaat kan zien. Ik kan wel zeggen dat David Yarrow mijn favoriete fotograaf is, hij is een hele andere soort dan de fotograaf Mike Olbinski dus daar is het aan de ene kant niet mee te vergeleken. Maar aan de andere kant zijn de foto’s van Yarrow een stuk indrukwekkend en intenser, terwijl je bij Olbinski meer verbaasd met door alle rare stromen en kleuren.

Z, JAY

De laatste tijd luister is steeds meer rapmuziek en ook rapmuziek van Jay Z. Ik kende Jay Z vooral als de man van Beyonce. Uiteindelijk besloot ook om een keer de muziek van Jay Z te luisteren en dan vooral mindere populaire nummers, want de nummers zoals Niggas in Paris, Holy Grail, Drunk in Love en Run This Town ken ik wel aangezien dan zijn populaire en bekende nummers zijn. Ik heb een aantal nummers uit verschillende albums geluisterd, maar er zitten niet echt nummer tussen die ik heel leuk. Terwijl ik nu steeds meer rapmuziek leuk vind, zoals Drake, Kanye West, en Kendrick Lamar. De zoektocht naar leuke muziek van Jay Z was dus niet heel succesvol, maar ben wel meer dingen te weten gekomen over Jay Z. Ik heb verder dus meer gelezen over Jay Z en ik wist helemaal niet dat het niet zijn echte naam is maar dat hij eigenlijk Shawn Carter heet. Jay Z is geïnspireerd door de metrolijnen die door zijn wijk gingen, lijn J en lijn Z. Ik vind zulke feitjes altijd wel leuk om te weten, vooral ook leuk om te weten waar hun naam als artiest eigenlijk vandaan is. Het verbaasd mij wel dat Jay Z nooit een nummer 1 hit heeft gehad, terwijl ik altijd wel dacht dat hij een hele grote en populaire rapper was. Natuurlijk heet hij wel hogere noteringen gehad met nummer, alleen dit waren dan ook vaak nummer die hij samen met iemand had opgenomen. Zoals Crazy in Love met Beyonce en Umbrella met Rihanna, waarin Beyonce en Rihanna wel de hoofdrol hebben in het liedje en op zichzelf al heel populair en bekend zijn. Jay Z heeft wel al een tijd geen nieuwe muziek uitgebracht, maar er gaan geruchten dat hij met een nieuw album gaat komen met Beyonce. En ik ben heel erg benieuwd, vooral om te kijken of ik dit keer zijn muziek wat meer in de smaak valt dan nummers van andere albums.

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, ARMANI, GIORGIO. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/armani-giorgio/> [Accessed 05-12-20].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.