Essay: Bedrijfsscan

Essay details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 3 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: June 26, 2019
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Bedrijfsscan
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 631 words. Download the full version above.

Algemene organisatie gegeven:

Bedrijfsnaam: Coca-Cola

Het hoofdkantoor in België is gevestigd in ‘The Bridge’, Steenweg op Bergen 1424 te 1070 Anderlecht.

Hoofdkantoor wereldwijd van The Coca-Cola company ligt in Atlanta, verenigde staten

Coca-Cola in opgericht 29 januari 1892, Georgia, Verenigde Staten

Historie: Coca-Cola is uitgevonden door John S. Pemberton. Hij had een drogisterij die niet goed liep, waardoor hij ging experimenteren door een siroop te maken. Hij mengde dit siroop met koolzuurhoudend water, waardoor Coca-Cola ontstond. Hij verkocht dit voor de eerste keer op 8 mei 1886 in Atlanta. Toen hij het voor het eerst verkocht, ging het nog niet echt goed. Hij verkocht gemiddeld 9 glazen per dag voor 5 dollarcent per stuk. Jaarlijs had hij maar een omzet van 35 dollar. Voor de verkoop van het product had hij een partner nodig. Dit werd zijn boekhouder Frank M. Robinson. Deze man heeft de naam Coca-Cola bedacht die zo populair werd. Het logo van Coca-Cola is ook ontworpen door Frank M Robinson. Asa Candler was onder de zo onder de indruk van het duo, dat hij vier jaar nadat het was uitgevonden, alle aandelen kocht van Pemberton en Robinson. Toen hij dit had gedaan, richtte hij ‘The Coca-Cola Company’ op in Georgia. In 1893 krijgt Candler een patent op de naam Coca-Cola, waarna hij besluit Coca-Cola in flesjes te doen. Zo hoefden mensen niet meer naar een speciale winkel om Coca-Cola te drinken, maar was het mogelijk om de flesjes mee naar huis nemen. Meneer Candler verkocht de bottelrechten voor één dollar, waardoor een zelfstandige bottelarij de drank kon gaan bottelen. The Coca-Cola Company leverde het concentraat van de Coca-Cola, waardoor de lokale ondernemingen de cola zelf in flesjes kon doen en verkopen. In 1923 zorgde Bob Woodruff dat de rest van de wereld ook Coca-Cola kon drinken en dat het merk een wereldmerk werd. Om dit te bereiken, gebruikte Woodruff nieuwe verkooptechnieken en marketing ideeën. In de Tweede Wereldoorlog zorgde The Coca-Cola Company dat militaire de frisdank voor maar 5 dollarcents konden kopen en dat bedrag was een stuk lager dan wat het drankje kostte in de winkels. The Coca-Cola Company zorgde er ook voor dat de lokale bevolking, waar de militairen bezig waren, kennis maakte met het merk Coca-Cola, waardoor het bedrijf nog een stuk beroemder werd. Coca-Cola ging zich ook steeds meer concentreren op de jeugd en streefde naar een hoge en constante kwaliteit. Door Bob Woodruff is Coca-Cola zo beroemd geworden als dat het nu is. Het merk is nu bekend in zeventig talen. Twintig fabrieken leveren momenteel de geheime stof en nu maken ruim 250 bottelaars met 900 productiesites in meer dan 200 landen dezelfde frisdrank!

Ondernemingsvorm: Coca-Cola is een besloten vennootschap

Omvang:

Omzet: ongeveer 45 miljard dollar

Personeel: 146200 medewerkers werken bij The coca cola company

Producten: Coca-Cola produceert vele verschillende soorten dranken:

Aquarius, Capri-Sun, Chaudfontaine, Coca-Cola, Coca-Cola life, Coca-Cola light, Coca-Cola Zero, Dr. Pepper, Fanta, Fernandes, Kinley, Minute Maid, Monster, Nestea, Schweppes, Sprite

Omgeving

Leveranciers:

Afnemers: Coca-cola levert zelf niet aan horecazaken of supermarkten. Coca-cola levert alleen aan groothandelaren die het dan weer doorverkopen een de horecazaken of supermarkten.

Concurrenten: Omdat de Coca-Cola Company veel producten maakt hebben ze dus ook vele concurrenten. Alleen bij cola zelf heeft het bedrijf bijvoorbeeld Pepsi al concurrent. Ook hebben ze concurrentie van de huismerken van supermarkten. Klanten vinden dit vaak goedkoper dan de cola van Coca-Cola, waardoor de klanten sneller het huismerk zouden willen kopen. Bij Chaudfontaine is er concurrentie van bijvoorbeeld Spa en zo heeft de Coca-Cola Company bij elk merk van haar concurrentie van verschillende merken of van de huismerken van supermarkten.

Partners:

World wildlife fund

Partners for a new beginning

Inter-American development bank

Bill & Melinda Gates foundation

Usaid

(Red)

International federation of red cross and red crescent societies

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Bedrijfsscan. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/bedrijfsscan/> [Accessed 05-07-20].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.