Biografie van Angela Merkel: - Essay Marketplace

Biografie van Angela Merkel:

Voordat we beginnen met dit profielwerkstuk moet u natuurlijk wel weten over wie we het gaan hebben, Angela Merkel.

Angela Dorothea Kasner is geboren op 17 juli 1954. Ze is een groots politicus in Duitsland. Ze is niet zomaar een politicus, sinds de 22ste van november 2005 is ze ook de bondskanselier van Duitsland.

Over verder doelen die ze behaald heeft komen we later dit profielwerkstuk op terug.

Eerst gaan we wat dieper in op de jeugd van Angela merkel. Ze groeit op als eerste kind in een protestants gezin. Dochter van de theologen Horst Kasner en Kerlind Kasner Jackson. Daar komt haar oorspronkelijke naam vandaan.

Ze verhuist in 1957 naar het stadje Templin. In hetzelfde jaar krijgt ze een broertje erbij genaamd Marcus en 7 jaar later in 1964 een zusje genaamd Irene.

Ze gaat hier later ook naar school. Waar ze als een uitstekende leerling wordt gezien en hier weg kan gaan met een gemiddelde van 1.0. Duitsland heeft een andere telling qua punten dan in Nederland. Een 1.0 is in Nederland gelijk aan 9.0 tot 10.0. Dat is dus een geweldig gemiddelde.

Na haar middelbare school ging ze in 1973 natuurkunde studeren aan de Karl Marx universiteit in Leipzig. Waar ze uiteindelijk met Ulrich Merkel getrouwd is in 1977. Helaas kwam hier al snel een einde aan. In 1982 gingen ze namelijk scheidden.

In 1978 kreeg Angela Merkel een verzoek van een Technische Universiteit van Ilmenau. Ze ging met haar man naar Oost-Berlijn en vervolgens accepteerde ze daar een plaats aan het Centraal Instituut voor fysische Chemie. 650 mensen werkten er aan het instituut. Om u dan een idee te geven van hoe slim je daar wel voor moest zijn. Angela Merkel werkte op de afdeling van theoretische chemie.

Voordat Angela Merkel de politiek in ging duurde dan eventjes, maar na de revolutie in de DDR in 1989 was het dan zover. Ze meldde zich aan bij een nieuwe partij om te werken, het ‘Demokratischen Aufbruch’ (DA).

Op naar de plaats van de bondskanselier!:

In eerste instantie werkte ze kosteloos als beheerder van het systeem. Later in 1990 ging ze full-time werken als de kantoorbediende van de voorzitter van Oost-Berlijn. In die tijd was dat Wolfgang Schnur. Hij was voorheen advocaat, maar begin 1989 werd hij vooral actief als politicus.

Later werd ze door de woordvoerder benoemt op lidmaatschap van de raad van het bestuur van de DA.

De eerste verkiezingen waar Angela Merkel aan meedeed met het DA, was in 1990. De verkiezingen liepen waren echter een ramp. Ze kregen het voor elkaar om nog net 0,9% bij elkaar te verzamelen. Oost-CDU was een ruime winnaar met maar liefst 41%.

In augustus van het jaar 1990 trad ze toe tot het CDU. Aan het eind van dat jaar bij Merkel’s eerste ‘Bundestag’ verkiezingen werd ze verkozen via een direct mandaat of bestuurstoezicht van Stralsund-Rügen. Dit was een reden voor Helmut Kohl als bondskanselier om haar in zijn kabinet te krijgen. En dat deed ze als minister voor vrouwen- en Jeugdzaken.

Een van de voordelen aan Angela Merkel zullen zijn geweest dat ze bijvoorbeeld Oost-Duits was, ze was natuurlijk een protestantse vrouw en ze was erg jong. Daarom kreeg ze al snel de naam ‘Kohls Mädchen’ toegeworpen.

In 1991 werd Angela Merkel tot vice-voorzitster gekozen van het CDU. Wat er uiteindelijk toe leidt dat ze in 1993 voorzitter van het CDU wordt.

Ook volgt ze in de verkiezingen in 1994 Klaus Töpfer op als minister voor Milieu, Natuurbescherming en Reactorveiligheid. (Vergelijking met Klaus Töpfer)

Tussen 1999 en 2002 vond er een schandaal plaats binnen het CDU. Onder de leiding van Helmut Kohl werd het CDU illegaal bijgedragen. Dit zorgde ervoor dat zijn reputatie naar beneden toe kelderde. Vanaf dit moment besloot Angela Merkel zich te distantiëren van de heer Kohl.

Ondanks dat het onduidelijk was wie hier nou precies achter zat, was het duidelijk dat aan ‘Kohl’s’ tijd een einde was gekomen als voorzitter van de partij. Er zouden dus verkiezingen komen om te beslissen wie de nieuwe voorzitter van de partij zou worden. Nadat een kandidaat genaamd Wolfgang Schäuble zich terugtrok om de race voor de plek als voorzitter, was de weg voor Angela Merkel zo goed als vrij. En dat bleek uit de verkiezingen op 10 april van het jaar 2000. Ze won ze met 96% van de stemmen. Ze was officieel partijvoorzitter van het CDU.

De volgende stap van Angela Merkel was om bondskanselier te worden van Duitsland. In 2002 moest ze de kans helaas aan haar voorbij laten gaan. Onverwachts schoof Edmund Stoiber zich naar voren als kandidaatschap voor bondskanselier. Sinds 1999 is hij partijvoorzitter van het CSU. Merkel had nog niet genoeg steun vanuit haar partij om het tegen Stoiber op te nemen, waardoor hij bondskanselier wordt van de ‘Union’.

De Union wordt in Duitsland gezien als twee verschillende partijen. De eerste, de partij van toentertijd Edmund Stoiber, het Christelijke Sociale Unie (CSU) van Beieren. En de tweede partij van Angela Merkel het Christelijke Democratische Unie van Duitsland. U hoor het al aan de namen. Het CSU treedt alleen op in Beieren en het CDU in heel Duitsland.

Natuurlijk ging Angela Merkel als het ware een strategie bedenken waardoor ze bij de volgende federale verkiezingen verkozen zou worden. Ze wurgde zich uit de positie van fractievoorzitter en veroverde van een groot aantal politica de stem. Deze politieke macht ging haar helpen bij de volgende verkiezingen voor kanselierskandidaat. Wat de 22ste van oktober 2005 gebeurde.

Angela Merkel’s ‘handelsmerk’:

We gaan het nu hebben over als het ware het ‘handelsmerk’ van Angela Merkel. Je zou er misschien niet zo snel opkomen, maar als u naar de volgende foto’s hieronder kijkt zal u snel iets opvallen.

Merkel-Raute

Als u goed kijkt ziet u op elke foto dat Angela Merkel op elke foto poseert met haar handen in een soort van driehoek. Ik heb het in de foto linksboven nog even duidelijk gemaakt door er een cirkel omheen te zetten.

Op een gegeven moment kwamen we deze foto steeds meer tegen en vroegen ons dus af of het nog een bepaalde betekenis had.

We zijn dus verder op onderzoek gegaan naar de betekenis van dit ‘teken’. Het wordt omschreven in Duitsland als de ‘Merkel-Raute’. De Engelse noemen het ook wel de ‘Merkel diamond’ of ‘Triangle of Power’.

Het is niet alleen de vorm waar je op moet letten, maar ook de houding van de armen en handen. Daarbij is de positie voor het lichaam van de handen en buik ook belangrijk. De handen en armen worden voor de buik gehouden en laat ze als het ware een gat tussen haar handen open. Door middel van haar duim en wijsvinger op een bepaalde manier te zetten lijkt het steeds meer op een diamant. Vandaar dat de Engelse het ook wel de ‘Merkel diamond’ noemen.

Angela merkel is natuurlijk een belangrijk persoon en als zo iemand als haar dit doet dan kun je natuurlijk wel voorspellen dat het een bekend symbool wordt. De ‘Merkel-Raute’ is zelfs zo bekend dat het tot een van de meest beroemde handsymbolen toebehoord.

Maar wat is nou precies de betekenis van dit handsymbool? Het symbool wordt op verschillende manieren gebruikt:

In eerste instantie gaan we het natuurlijk erover hebben wat het voor Merkel en haar partij betekent. Met ‘Die Raute’ wilt Angela Merkel duidelijk maken dat het Duitsland in goede handen is. Dit werd in 2013 in beeld gebracht in de vorm van een mozaïek op het hoofdstation van Berlijn tijdens de federale verkiezingen. Bij dit mozaïek is gebruik gemaakt van 2150 beeldjes om dus te laten zien dat Duitsland in goede handen is.

Het symbool wordt ook gebruikt om Merkel belachelijk te maken. Bijvoorbeeld door komedianten, ze dragen er dan ook felle kleren bij omdat Angela Merkel dat erg veel draagt.

Bij de film de ‘De vliegende Hollander’ werd het teken gebruikt als kritiek op het kapitalisme. Tegen hangende partijen van het CDU zien het symbool als een soort van monsterlijks.

Het nieuwsblad ‘Der Tagesspiegel’ omschrijft Merkel als een soort van moeder ‘Mutti’.

Angela Merkel als bondskanselier in vergelijking met haar voorgangers:

Voordat Angela Merkel bondskanselier werd waren een aantal man haar voor. We pikken daar de laatste twee bondskanselieren van uit. Dat zijn Helmut Kohl en Gerhard Schröder. Eerst zullen wij u in het kort wat vertellen over de levensloop van deze mannen.

Allereerst wat over Helmut Kohl. Hij was bondskanselier in de periode van 1982 tot 1898 als partijvoorzitter van het CDU. Helmut Kohl is in 1930 geboren als derde kind van een rooms-katholiek gezin. In de buurt Friesenheim in Ludwigshafen ging Helmut naar het gymnasium. Later ging hij rechten studeren, wat hem later iets minder leek dan hij verwacht had dus is hij later op de Universiteit Heidelberg verder gaan studeren.

Na zijn studie in 1956 ging hij wetenschappelijk medewerker werken bij zijn oude Universiteit Heidelberg. Waar hij later werd gepromoveerd tot dokter.

In 1960 is hij getrouwd met Hannelore Renner. Ze leed aan een lichtallergie waardoor ze in 2001 besloot zelfmoord te plegen.

Hij hertrouwde in 2008 met Maike Richter een econome die qua leeftijd wel 35 jaar verschilden!

Zijn oudere broer sneuvelde in de WOII. Hijzelf werd later opgeroepen, maar tegen die tijd was dat al niet meer nodig.

……

Dan ga ik nu vervolgens wat over het leven vertellen van Gerhard Schröder. Hij was bondskanselier van Duitsland van 1998 tot 2005. Hij was partijvoorzitter van het SDP, wat staat voor ‘Sozialdemokratische Partei’.

Hij is geboren in Musselberg. Zijn vader was operationeel in het leger als corporaal en zijn moeder landarbeidster.

Anders dan zijn vader hoefde hij niet in het leger. Zijn vader was namelijk omgekomen in de Tweede Wereldoorlog.

Toen hij klaar was met zijn middelbare schoolopleiding ging hij rechten studeren aan de universiteit van Göttingen. Dit vond plaats in de jaren tussen 1966 en 1971. In 1976 slaagde hij voor zijn 2de rechtspraktijk. Vervolgens werd hij in 1990 werkzaam als advocaat.

……

Angela Merkel als politicus in vergelijking met andere politici:

Angela Merkel is natuurlijk een machtige vrouw. Wij gaan nu kijken hoeveel macht ze heeft in vergelijking met andere politici. Volgens ons ben je een belangrijk politicus wanneer je de hoogste status hebt in de regering, de goede en misschien wel slechte dingen die worden uitgevoerd door hen en nemen belangrijke beslissingen. Dit kan zijn binnen de EU, maar ook in de VN of misschien binnen het land zelf. We bedoelen hiermee niet wanneer je één of meerdere van bovenstaande niet hebt dan je dan geen macht hebt. We willen alleen de mensen erbij pakken die er voor dit stuk toe doen. We hebben het dan over natuurlijk Barack Obama, over Vladimir Poetin en Mark Rutte.

Barack Obama:

Barack Obama is de president van de Verenigde Staten. Hij is niet zo maar een president, hij is namelijk de eerste president in de VS die van deels Afrikaanse afkomst is.

Hij is geboren op 4 augustus 1961. Hij groeide op Honolulu.

Zoals ik net al zei is Barack Obama deels afkomstig uit Afrika. Zijn vader kwam namelijk uit Kenia. Zijn moeder daarentegen uit Kansas. Zijn ouders scheidde helaas al snel.

Hij studeerde aan de Columbia-Universiteit in New York. In 1983 studeerde hij af in politicologie. In 1988 begon Barack Obama aan zijn studie rechten aan de Havard-universiteit waarin hij in 1991 cum laude afstudeerde.

Een andere hobby van de president van de VS is schrijven. Een van zijn ‘bekendste’ boeken is ‘Dreams from my father’.

Hij is dus een belangrijk politicus, omdat we over de status van Barack Obama kunnen we wel zeggen dat het een erg belangrijke politicus is. Het is een feit dat president zijn de hoogste status aangeeft.

Hij verricht ook belangrijke dingen in het land. Denk dan bijvoorbeeld aan de kredietcrisis in 2009. Barack Obama ondertekende op 17 februari de ‘American Recovery and Reinvestment Act’ om zo de economie van de Verenigde Staten er weer bovenop te helpen. Ook worden er belangrijke beslissingen genomen over oorlogen met andere landen. Of Obama hier aan mee gaat helpen, hoeveel hij andere landen steunt om samen oorlog te voeren. Dit is erg belangrijk, omdat het hier ten slotte wel gaat over levens van mensen. We hebben het hier dan over oorlogen zoals in Afghanistan en Irak.

….

Vladimir Poetin:

Vladimir Poetin is de president van Rusland. Hij is geboren op 7 oktober 1952. Hij groeide op in Leningrad, wat nu bekend staat als Sint-Petersburg.

Vladimir Poetin groeide op een gelovig gezin. Zijn vader werkte bij de in Rusland gevreesde geheime dienst. Zijn moeder was een gelovige vrouw die vaak naar de Russische orthodoxe kerk ging.

Hij studeerde aan de Universiteit-Leningrad. In 1975 ontving hij zijn diploma. Op 26 maart in het jaar 2000 werd hij verkozen tot president. Ook in 2004 en 2012 werd Poetin steeds weer opnieuw verkozen.

Rusland is een dictatuur waarvan Vladimir Poetin de dictator is. Hij beslist dus alles wat er daarginds gebeurd. Kortom geeft dit aan dat hij de hoogste status heeft in Rusland.

Dit wilt natuurlijk niet zeggen dat hij altijd goede dingen verricht met zijn macht. Denk bijvoorbeeld aan de hulptroepen die hij heeft gestuurd naar Syrië. Dit was natuurlijk niet zo’n slimme zet, omdat Rusland zich nu midden in de strijd gooit. Dit zou namelijk de oorzaak kunnen zijn van het vliegtuig ongeluk wat recent heeft plaatsgevonden. Het vliegtuig was namelijk onderweg naar Sint-Petersburg. Hij laat in ieder geval veel van zich horen en laat zien wat hij met zijn macht doet en kan.

Review this essay:

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.