Essay: Book essay: De donkere kamer van Damokles

Essay details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 2 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: September 17, 2015
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Book essay: De donkere kamer van Damokles
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 378 words. Download the full version above.

Het verhaal speelt zich af in een drietal van belangrijke plekken

1: Het huis waar Henri samen met Ria en zijn moeder in woont. Dit huis is een koophuis, wat naast een leefgedeelte ook een winkel deel heeft aan de voorzijde van de woning. Dit zorgt er voor dat de winkel klein is, mede dankzij de grote toonbank, wat een groot gedeelte van de winkel opnam. De familie woonde in de kamer wat uitkeek op de tuin en sliepen daarboven. Naast de familie, was er nog een student aan wie ze een kamer verhuurde. Het huis had ook een kelder. Aan de achterzijde was er ook nog een tuintje met een klein schuurtje. Hier zal Henri uiteindelijk het uniform van Dorbeck begraaft.

2: Het huis waar Labare in woont en allerlei geheime kamertjes bevat. Van de buitenkant merk je niet op aan het huis en ziet het er doodgewoon uit. Maar eenmaal binnen en dan met name in het souterrain was het verre van normaal. Er waren allerlei kleine kamertjes gemaakt, waar veelal illegale activiteiten werden bewerkstelligd. Deze werden echter niet uitgelegd of nader verklaard. Met name het feit dat het overal zo donker was, zorgde er voor dat de sfeer goed werd benadrukt. Alles wat daar gebeurde, was geheim, en wat is nu geheimzinniger dan kleine, donkere ruimtes waarin onheilspellende activiteiten plaatsvinden. Het looppad langs de kamertjes was erg nauw. De deur die er voor zorgde dat je naar binnen kon, bevatte een mechanisme. Wanneer je aan een touwtje zou trekken, kwam er een barricade naar beneden gevallen. Naast de deur als barricade, waren ook alle ramen gebarricadeerd.

3: De gevangenis waar Henri in terecht kwam. Hierin verbleef hij enkele weken. De cel waarin hij zat, was behoorlijk groot. Het bevond zich half onder de grond en het licht kwam door via een paar tegels in het plafond. In de cel zelf stond het licht constant aan. Het was er tamelijk warm, aangezien de verwarmingsbuizen en onderdoor liepen. Het stonk er echter wel door de emmer die in de ruimte stond waar hij zijn behoefte in kon door. Doordat het ook geen ramen had, kon de stank niet weg.

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Book essay: De donkere kamer van Damokles. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/book-essay-de-donkere-kamer-van-damokles/> [Accessed 11-07-20].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.