Guide: Book review essay: Missing Judy (Dutch)

Guide details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 3 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: September 18, 2015
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Tags: Dutch
 • Book review essay: Missing Judy (Dutch)
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this guide:

This page of the guide has 661 words. Download the full version above.

Kim en Teresa zijn hartsvriendinnen en als ze een keer bij elkaar zijn moeten ze onverwachts op Judy passen. Judy is het kleine zusje van Kim en zij moet vaak op haar passen. Teresa is niet blij dat ze samen met Kim op Judy moet passen, daarom pest Teresa Judy en daardoor word Judy nog vervelender. Kim heeft geld gekregen van haar moeder en ze besluiten om naar een winkeltje te gaan. Op de terugweg krijgen Judy en kim ruzie. Als de ruzie verder uit de hand loopt begint Judy te dreigen met weglopen. Kim denkt dat ze een grapje maakt, maar als ze een minuut later omkijkt, is Judy weg. Dan breekt er een hele nare tijd aan. Ze schakelen alle instanties in politie, psychologen en ze zitten zelfs in een tv-programma om het verhaal over het hele land te verspreiden.

Om de tijd zo snel mogelijk te vergeten besluit Kim om de vriendschap met Teresa te stoppen. Teresa en Kim spreken elkaar een hele lange tijd niet en Kim is dan ook verrast als Teresa ineens contact zoekt. Met tegenzin spreken ze met elkaar af en dan blijkt dat Teresa meer over de zaak denkt te weten. Teresa kent een meisje in Amerika en vindt het buurmeisje van dat meisje er heel erg op lijken. Kim krijgt de mailgegevens van dat meisje en samen mailen ze om te kijken of dat dertienjarige meisje niet toevallig Judy is. Alles lijkt te kloppen en Kim weet zeker dat dit haar zusje is. Vind Kim een briefje die voor haar tante Rosie geschreven is. Het is een brief van Oom Jeff. Toen Oom Jeff Judy alleen zag lopen heeft hij haar meegenomen en heeft hij vervolgens een auto ongeluk gehad die Judy niet heeft overleefd. Hij heeft haar in een tuin begraven zonder dat iemand het wist, hij wilde met niemand contact. Uiteindelijk is er meer duidelijk geworden over de verdwijning en kunnen ze Judy een begrafenis geven die ze verdiend.

Mijn Mening

Ik vind het een ontzettend spannend boek je word van het begin tot het eind geboeid. Het is soms wel moeilijk te begrijpen wat er nu weer speelt in het verhaal, het verhaal gaat vaak even terug in de tijd en daarom vind ik het vaak wel lastig om het te begrijpen, ik heb het boek daarom ook 2 keer gelezen. Maar ik vond het een heel spannend, boeiend en meeslepend verhaal en ik zou het iedereen aanraden.

De hoofdpersoon

De hoofdpersoon is Kim. Ze is de zus van Judy, en Judy is ook vermist en dat is het probleem van kim ze moet haar zusje weer terug vinden. Kim is 17 jaar over haar uiterlijk word niet zoveel verteld. Over haar innerlijk wordt er wel veel verteld, voor de verdwijning van Judy was ze een heel vrolijk meisje en ze had veel vriendinnen. Na de vermissing voelt Kim zich schuldig en raakt veel contacten kwijt. Ze heeft psychische problemen en daar word ze ook voor geholpen. Ze is eigenwijs en weet wat ze wil.

Thema, tijd en ruimte

De belangrijkste plaats is Willow Drive wat vlakbij Londen ligt. Judy is op de Willow Drive, een straat, ontvoerd en in deze straat vinden dan ook allerlei onderzoeken van de politie plaats. Daarnaast wonen Kim en haar ouders in de Willow Drive en speelt het verhaal zich vaak af bij hun thuis. Op sommige momenten speelden bepaalde droevige gebeurtenissen zich af in de regen. Kim was bijvoorbeeld een keer heel erg verdrietig en heeft die nacht met heel veel regen op straat geslapen. De regen duidt op iets sombers: en dat zijn de droevige gebeurtenissen die zich op dat moment afspelen. Als deze gebeurtenissen zich af zouden spelen in een zonnig land met veel zon, krijg je andere (veel vrolijkere) gevoelens dan dat het afspeelt in een sombere en grijze omgeving.

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the guide above)

About this guide:

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Book review essay: Missing Judy (Dutch). Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/book-review-essay-missing-judy-dutch/> [Accessed 14-06-21].

Review this guide:

Please note that the above text is only a preview of this guide.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.