Bookreport 2 Year 3 H - Essay Marketplace

Bookreport 2 Year 3 H

Name: Class:

General Information: Answer in full sentences in English!!!!

1.Title: Diary Of a Wimpy Kid

2. Author: Jeff Kinney

3. Number of pages: 233

4. Which genre is the book? (Think of adventure, love, detective, fantasy etc. and explain your answer please.) The genre of this book is Comedy, because it is a funny book for pupils and it makes you laugh.

5. Title explanation: Because the story of a boy goed where everything is out of control and that he hasn’t have a lot o friends so actually is he an loser.

6. Who are the main characters? ( give a detailed description)

The main character is Greg Heffley he has a little brother called Manny who is very spoiled by his parents, he is an tattletale. His older brother, Rodrick, has a band called ‘Löded Diper’ .Rodrick plague Greg all the time, Greg has an friend Rowley Jefferson.

7. When and where is the story set? ( give detailed information about time and place)

The story is set on his school and at home. On school happen the worst things for Greg at home is his brother Manny very irritating against Greg.

Content: Answer in full sentences in Dutch!!!!

8.Summary: Write a summary of the book in Dutch using between 300 up to 500 words:

Het boek Diary Of a Wimpy kid gaat over jongen, zijn naam is Greg Heffley, hij is elf jaar en gaat met zijn ‘’zogenaamde beste vriend’’ naar een nieuwe school. Als greg denkt dat hij de populairste jongen van de school wordt gaat het al mis. Op het schoolplein buiten bij het basketbal veld ligt een stuk kaas, als je dat aanraakt ben je al gelijk een van de grootste losers van de school. Wanneer het halloween was, dachten Greg en zijn vriend Rowley grappig te zijn. Al snel worden ze achtervolgd door een stel tieners. Gelukkig weten ze te ontsnappen. Voor school melden ze zich aan bij de veiligheidspatrouille zodat ze elke middag kleuters naar huis moeten brengen. Hiermee denken ze te bereiken om meer vrienden te krijgen en daardoor populairder de worden. Als Greg helemaal gek wordt van al die kleuters gaat hij ze pesten, Rowley zegt steeds dat hij dat niet moet doen, maar Greg luistert maar niet. Als de baas van de veiligheidspatrouille er achter komt wat er allemaal met de kleuters gebeurt krijgt Rowley de schuld, Greg voelt zich schuldig en vertelt de waarheid aan Rowley. Als daarna ook nog de baas achter de waarheid komt, wordt Greg geschorst van de veiligheidspatrouille. Greg meldt zich dan maar aan bij het toneelstuk The Wizard of Oz. Dat vindt Greg leuk omdat je dan terwijl je een boom bent appels mag gooien naar het vervelendste meisje van de school. Helaas is dat niet het toneelstuk waar Greg aan dacht. Nu moeten ze zingen. Op de avond van het toneelstuk gaat het mis. Als ze moeten gaan zingen ziet Greg dat zijn broer Rodrick alles filmt om hem daarmee te pesten wanneer dat nodig is. Daarna beginnen ze alsnog met appels te gooien. Een paar dagen later is er een schoolfeest voor alle jongens en de moeders. Als hij daar Rowley ziet zegt zijn moeder dat ze samen een ijsje moeten gaan halen om weer een band te scheppen en weer vrienden te worden. Als Greg ziet dat Rowley al een ijsje gaat halen met een andere jongen, gaan ze vechten op het basketbal veldje. Tot dat daar de jongens aan komen lopen voor wie ze hadden gevlucht tijdens halloween. Als ze dwingen Rowley de kaas te eten die op het plein ligt. Probeert Greg dat te stoppen. Alleen hierdoor moet Greg het zelf gaan eten en krijgt hij de Kaastic. Hierdoor wil niemand meer vrienden zijn met Greg, alleen Rowley wil weer vrienden worden.

p.t.o

9. Events: Describe in Dutch one event which is important in the book and explain why it is of great importance for the course of the story.

Opinion: Answer in full sentences in Dutch!!!!

10. Which role would you like to play if this book were to be made into a movie. Explain why you think this role would be perfect for you.

Als ik een rol zou mogen spelen zou dat de broer van Greg zijn, Rodrick!

deze rol is erg voor mij weggelegd omdat ik hier nu de jongste in huis ben maar als ik dan de oudste ben zou ik mijn 2 jongere broertjes hard aanpakken en even laten zien dat ik hier de oudste en dus ook de wijste thuis ben! Ik zou deze rol goed kunnen spelen omdat ik weet hoe ik overal mee moet omgaan en dus mijn broertjes op hun plek kan zetten 😀

11. Would you recommend this book to a friend? Explain why or why not.

Ik zou zeker dit boek aanraden aan mijn vrienden, het is makkelijk te lezen omdat er ook veel plaatjes instaan en niet al te veel tekst in zit, ook al zijn het wel 223 blz. Is het minder dan dat het lijkt. Het is een leuk en grappig boek. Wel had ik al bij veel situaties door wat er ging gebeuren en dat was jammer, want dan was de humor er al een beetje van af.

Review this essay:

Name
Rating
Your review: (optional)

Latest reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.