Essay: Dure grap

Essay details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 3 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: June 26, 2019
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Dure grap
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 741 words. Download the full version above.

Je hebt het vast gehoord, de tijd waarin we leven heeft een naam gekregen: het wifi-tijdperk. Computers en telefoons zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Internet is heel handig, je kan van alles snel opzoeken, het nieuws lezen, een film kijken, muziek luisteren of online shoppen. We doen zo veel met internet, maar is het eigenlijk wel zo veilig? Over computerfraude is de laatste tijd al veel te doen geweest. Met de groeiende afhankelijkheid van internet wordt hacken een steeds groter probleem.
Computerfraude, ook wel cybercrime genoemd, is criminaliteit met ICT als middel én doelwit . We maken dagelijks steeds meer gebruik van informatie- en communicatietechnologie (ICT). Maar door het toenemende gebruik van internet en computers, is ook de online criminaliteit toegenomen. Netwerken in Nederland zijn bij criminelen erg populair als het om cyberaanvallen gaat. Ons land staat daarin net als vorig jaar op de eerste plaats in Europa, en vierde in de wereld , dat komt doordat de internetvoorzieningen hier goed zijn. Amsterdam heeft zelfs één van de grootste internetknooppunten ter wereld!
Hacken kan legaal en illegaal. Legaal om bijvoorbeeld criminele hackers uit de lucht te halen en op te sporen. Hacken is toch vooral negatief in het nieuws, laatst bijvoorbeeld over de hack op TalkTalk waarbij gegevens van 157.000 mensen zijn buitgemaakt. De hackers hadden toegang tot e-mailadressen, namen en telefoonnummers van klanten.
Er zijn ook hackers die bijvoorbeeld accounts van terroristen proberen te hacken, zoals de hackersgroep Anonymous, zij verstoren de communicatie van IS-leden op Twitter. Anonymous heeft de hashtags achterhaald die door IS en soortgelijke organisaties worden gebruikt om te communiceren. Het is niet de eerste keer dat Anonymous IS probeert te dwarsbomen op Twitter. Eerder kaapten de hackers al duizenden Twitter-accounts die door jihadisten gebruikt werden.
Wat doet de overheid eigenlijk tegen cybercrime? De overheid probeert verdachten op te sporen en voor de rechter te brengen, dit is best lastig, vooral omdat cybercrime niet aan landsgrenzen gebonden is. ‘’Daarnaast is het OM betrokken bij verschillende publiek-private initiatieven op het gebied van cyber security en de aanpak van cybercrime. Zo neemt het OM deel aan de Cyber Security Raad (CSR), het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en de Electronic Crimes Task Force (ECTF) ’’
Het internet kan je in 2 lagen indelen, de oppervlakte, en de diepte. Aan het oppervlak vinden we alle sites die we kennen, de direct toegankelijke informatie, meestal in de vorm van HTM pagina’s en afbeeldingen. De oppervlakte is het deel wat te doorzoeken valt met de reguliere zoekmachines zoals Google en Yahoo en bestaat uit vele miljarden pagina’s. Hoewel het reguliere deel van internet al groot genoeg lijkt, is het in werkelijke internet nog veel groteralleen is dit deel van internet wat moeilijker te doorzoeken en daardoor minder bekend. Dit minder zichtbare deel is ongeveer 99 procent van het totale web, dit noemt men het deep web. Het diepe web bestaat uit verschillende soorten pagina’s, die al dan niet bewust onzichtbaar blijven.
Wereldwijd zet CSIS de economische schade van digitale misdaad op 0,8 procent. Het cybercrime-rapport laat zien dat de Nederlandse schade nu wordt geschat op 8,8 miljard euro
Wat kun je zelf tegen computercriminaliteit doen? Uit onderzoek blijkt dat 41% van de ondervraagden maar één of twee wachtwoorden gebruikt voor alle websites waarop ze actief zijn, terwijl het slimmer zou zijn om meer wachtwoorden te gebruiken en vooral het wachtwoord voor internetbankieren uniek te houden. Als je gehackt bent kun je het beste je account verwijderen en een nieuwe maken met andere gegevens, verder kun je er niet echt veel aan doen.

Hoe gaat dit nu verder? Het internet is een wereld die in feite geen grenzen kent. Doordat er geen barrières zijn is het dus erg moeilijk controle uit te voeren. Internet bevindt zich in een vreemd kabeltje en gaat in theorie in 1 seconde 7 keer rond de aarde, dát is waar het internet zich fysiek bevindt. En die omgeving is op dit moment feitelijk wetteloos. Als het gaat om het beschermen van burgers op het internet is dat op dit moment niet mogelijk. Er is geen douane beambte die een Russisch IP pakketje fouilleert, of een 100% controle uitvoert bij de Surinaamse IP pakketjes. Dus voor de toekomst zou er een soort speciale politie moeten komen die zich alleen richt op de online-criminaliteit, zodat specialisatie uiteindelijk leid tot ontwikkeling.

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Dure grap. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/dure-grap/> [Accessed 11-07-20].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.