Essay: Algemene informatie - Essay Marketplace

Essay: Algemene informatie

De oppervlakte van Wales is 20.779 km??, het grenst aan Engeland en heeft 3.063.456 inwoners. De hoofdstad is Cardiff, de regeringsvorm is een monarchie en de koningin is Elizabeth II. De belangrijkste geloofsovertuiging is Protestants en Rooms-Katholiek, in Wales kun je betalen met ponden, creditcard en pinpas. Wales behoord tot het Verenigd Koningrijk

Omschrijving van het landschap
Wales heeft veel rivieren, beekjes en meren. De langste rivieren zijn de Dee, Severn en de Wye. Het landschap van Wales is voor het grootste deel bergachtig, Er zijn vooral veel bergen in het noorden en het midden van het land.

Klimaat
In Wales is er een gematigd zeeklimaat wat betekend dat er zachte winters zijn en warme zomers. In de berggebieden valt veel neerslag. De zonnigere gebieden liggen aan de kusten. In de winter is het gemiddeld zo’n 7 graden en in de zomer gemiddeld 20 graden.

Bevolking

In Wales leven 3,064 miljoen mensen, het gemiddelde aantal inwoners per km?? is 140. In Midden-Wales dit heet the Heartland in The Heartland is het erg dunbevolkt en in het noorden woont 15% van alle inwoners. De bevolking van Wales heten Welshman. Ze spreken in Wales Welsh en Engels.

Eten en drinken
Traditioneel eten uit Wales zijn kaas, Bara Brith (dit is een soort cake met fruit erin) en cawl dit is een stoofgerecht met spek, stukjes Wels lamsvlees en groente. In Wales zijn er ook veel restaurants en eetgelegenheden. Real Ale is er ook erg populair het is bier dat volgens een oud recept wordt gebrouwen. Het schuimt bijna niet en het wordt vaak in kleine brouwerijen gebrouwen. Real Ale moet niet koud zoals bier in Nederland maar op kamertemperatuur gedronken worden.

Dit is Bara Brith. Dit is Real Ale.
Eventuele risico’s
Als je naar Wales gaat heb je geen inentingen nodig, ook zijn er geen gevaren in Wales zoals oorlog, gevaarlijke dieren en ziektes. Alleen wordt het u wel afgeraden om water uit de kraan te drinken, informeer eerst bij uw hotel of bed & breakfast of het water schoon is.

Vervoer
In Wales kan je met de metro, bus, taxi, trein, fietsend en lopend de stad bezichtigen.

Paspoort, ID-kaart, visum nodig?
Als je naar Wales gaat, ben je verplicht om je paspoort of ID-kaart mee te nemen een visum heb je niet nodig.

Engeland

Algemene informatie
De oppervlakte van Engeland is 130 395 km?? , het grenst aan Wales en Schotland en heeft 53.012.456. De hoofdstad is Londen, de regeringsvorm is een monarchie en de koningin Elizabeth II. Anglicaans is de belangrijkste geloofsovertuiging. Engeland hoort bij het Verenigd Koningrijk en je kunt er met ponden, creditcard en pinpas betalen.

Omschrijving landschap
Engeland was vroeger voor een groot deel bedekt met bossen, nu zijn er niet heel veel bossen meer. In Engeland zijn er wel een aantal meren en rivieren. In Engeland zijn er niet heel veel bergen in tegenstelling tot Wales, wel zijn er hele mooie natuurgebieden.

klimaat
In Engeland is er een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters, warme zomers en er valt het hele jaar door neerslag. In de zomer is het gemiddeld zo??n 17 graden en in de winter 5 graden.

Bevolking
In Engeland wonen 53.012.456 Engelsen, er wonen gemiddeld 367 mensen per km??, in Londen wonen de meest mensen soms wonen er wel meer dan 13000 mensen per km??. Engelsen spreken Engels.

Eten en drinken
In Engeland ontbijten ze erg groot en machtig met onder andere witte bonen in tomatensaus, worstjes, gebakken of gepocheerd ei, bacon, tomaten en toast hun lunch is daarom ook lichter zoals bijvoorbeeld een sandwich. Als je in Engeland bent zie je vaak op de kaart een afternoon tea staan dit is een soort high tea met allemaal kleine hapjes en natuurlijk thee. Echt Engelse gerechten zijn: Scones with clotted cream dit zijn een soort van broodjes met clotted cream en jam erop, clotted cream is een soort van mengen tussen boter en slagroom alleen niet heel zoet omdat er ook zoete jam op de scone zit. Een ooktypish Engels recept is Fish And Chips, dit zij patatjes en gefrituurde vis dit wordt vaak in een krant of papier geserveerd.

dit is een Engels ontbijt dit is een afternoon tea

Dit zijn fish and chips dit zijn scones with clotted cream en een sandwich

Eventuele risico’s
Als je naar Engeland gaat heb je geen inentingen nodig, ook zijn er geen gevaren in Engeland zoals oorlog, gevaarlijke dieren en ziektes. Wel moet u in Londen opletten voor zakkenrollers.

Vervoer
In Engeland kan je met de auto, bus, taxi, een fiets huren of lopend de stad bezichtigen. In Engeland heb je rode dubbeldekkers waarmee ze tours door heel Londen geven, en wat ook anders is in Engeland dan in Nederland is dat ze aan de linkerkant rijden.

Paspoort, ID, Visum nodig?
Als je naar Engeland gaat heb je een geldig paspoort of ID nodig, een visum heb je voor deze reis niet nodig indien u na deze reis nog ergens anders heen gaat in Engeland kunt u dit informeren bij uw vluchtmaatschappij.
Verenigd Koninkrijk
Houdt u van lekker de toerist uithangen en mooie architectuur bekijken dan is deze reisgids zeker iets voor u.

Onder andere in deze reisgids
‘ Maak een ritje in de London Eye
‘ Naar het West Minster Palace
‘ Naar de Big ben
‘ Lekker Ontspanennen
Je bezoekt de landen
‘ Engeland
‘ Noord-Ierland
‘ Schotland
‘ Wales

Wij hopen dat u na deze reis van uw leven lekker heeft kunnen ontspannen maar toch met het nodige avontuur.

Review this essay:

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.