Essay: Essay: DJ Kool Herc merkte dat de jeugd voornamelijk…

Essay details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 2 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: September 16, 2015
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Essay: DJ Kool Herc merkte dat de jeugd voornamelijk...
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 468 words. Download the full version above.

DJ Kool Herc merkte dat de jeugd voornamelijk in de break van de plaat, het moment dat enkele lagen muziek wegvielen en alleen het ritme te horen was, hun beste en spectaculairste ‘moves’ lieten zien en speelde daarop in. Na de break van de plaat op de linker draaitafel draaide hij de break van dezelfde plaat op de rechter draaitafel. Door het draaien van de ‘breaks’ is in het begin van de jaren ’70 hiphop en breakdancing ontstaan.’Hip-hop music and b-boying were born as twins, and their mother was the break.’ schrijft Schloss. Een B-boy is een jongen die veel aan breakdancing, ‘b-boying’ doet tevens is hij bekend met de geschiedenis van breakdancing en de verschillende stijlen ervan. ‘?n van de verschillende dansstijlen van hiphop is top-rockin. Het staat voor een mix van tap, de lindy hop, salsa, Afro-Cubaanse dansen en James Brown’s voetenwerk. Tevens hebben Capoeira en de populaire martial arts film invloed gehad op top-rockin. Top-rockin is erg vrij en de dansers kunnen er veel persoonlijke stijl en bewegingen in kwijt. Het duurde niet lang voordat de top-rockers ook naar de grond gingen en ‘floor rockin’ ontstond. ‘Floor rockin’ bestaat uit bewegingen van de benen, terwijl er op de armen of rug geleund wordt, zoals ‘leg suffles’ en later ook ‘spins’ en andere acrobatische bewegingen, en eindigt meestal in een ‘freeze’. Met deze freeze lieten de dansers zien dat ze controle hadden over hun lichaam en vaak kwam er ook humor aan te pas. Breakdance wordt meestal uitgevoerd in de vorm van een battle: twee groepen of twee dansers dagen elkaar uit om de beste danspassen te laten zien, dat gebeurt meestal in een cirkel van mensen die hen aanmoedigd. De danser begint dan met top-rockin om te laten zien dat hij/zij er is en de battle aangaat met de ander, vervolgens komt er een ‘drop’, de beweging waarmee de danser naar de grond gaat, gevolgd door floor rockin en eindigd in een freeze.
Terwijl in New York het breakdancing ontwikkelde, ontstond er in Los Angeles een andere stijl, wat ook tot het hiphopdans behoort genaamd ‘pop&lock’, wat is voortgekomen uit de populairteit van R&B, soul en funk. Locking is een vorm van dansen waarin bewegingen aan elkaar gelijmd zijn en ineens worden gestopt, een ‘lock’. De lockers gaan ook veel naar de grond in ‘drops’ en hebben het voetenwerk van James Brown als gemeenschappelijke inspiratie met de breakdancers. De plotselinge pauze in de bewegingen en het vastzetten van een spiergroep wordt ook wel ‘popping’ genoemd. Door middel van massamediums zoals de televisie kwamen de verschillende groepen en jongeren in contact met de bewegingen en ontstonden er verscheidene mixen van stijlen.

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Essay: DJ Kool Herc merkte dat de jeugd voornamelijk…. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/essay-dj-kool-herc-merkte-dat-de-jeugd-voornamelijk/> [Accessed 20-09-20].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.