Guide: Essay: Gaming (Dutch)

Guide details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 13 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: October 3, 2015
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Tags: Dutch
 • Essay: Gaming (Dutch)
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this guide:

This page of the guide has 3878 words. Download the full version above.

plaats in deze lijst
5. GTA is een van de bestverkochte games ooit. Het is ook zeker verslavend. Je raakt .letterlijk niet uitgespeeld. Als de story line is afgelopen, kun je zo doorrollen naar GTA online, waar de challenges en races oneindig zijn. Daarom kan hij nog net binnenkomen op plek 5.

Over PEGI
Wat houden de logo’s in?
De PEGI-leeftijdsclassificatielogo’s staan op de voor- en achterkant van de verpakking en geven aan vanaf welke leeftijd een spel gespeeld mag worden. Ze geven een betrouwbare indicatie van de geschiktheid van het spel met het oog op de bescherming van minderjarigen. Bij de leeftijdsclassificatie wordt geen rekening gehouden met de moeilijkheidsgraad of de vaardigheden die een speler nodig heeft om een spel te spelen.

PEGI 3
De inhoud van spellen met deze leeftijdsgrens is eigenlijk voor alle leeftijden toegankelijk. Een klein beetje geweld in een komische context, zoals die te zien zijn in tekenfilms. Het spel mag er niet voor zorgen dat kinderen de mensen in het spel gaan vergelijken met de echte wereld. Het spel moet een fantasie zijn. Het spel mag geen geluiden of beelden bevatten die jonge kinderen angst kunnen aanjagen. In het spel mag absoluut geen grof taalgebruik voorkomen.

PEGI 7
Alle spellen die normaal geclassificeerd zouden zijn als 3 maar met enkele sc??nes of geluiden waardoor het spel iets hoger begrensd is.

PEGI 12
Videospellen die iets levensechter geweld bevatten tegen fantasiepersonages, maar ook niet-levensecht geweld dat is gericht tegen mensen of herkenbare dieren. Daarnaast is er in videospellen met naakt dat iets explicieter wordt getoond. Dat alles valt binnen deze leeftijdscategorie. Niet al te grof taalgebruik is toegestaan, behalve seksueel gerelateerde opmerkingen.

PEGI 16
Deze classificatie wordt gebruikt wanneer beelden van geweld een niveau bereiken dat in het echt ook kan gebeuren. Van jongeren in deze leeftijdsgroep mag worden verwacht dat zij weten om te gaan met grover taalgebruik, de realiteit van tabaks- en drugsgebruik en beelden van criminele activiteiten.

PEGI 18
De leeftijdsgrens 18 wordt gebruikt wanneer het geweldsniveau van een voorstelling van grof geweld zo groot wordt dat het niet meer voor kinderen geschikt is. Grof geweld is het moeilijkst te omschrijven, globaal genomen kan het wordt het onder woorden gebracht als beelden van geweld die de kijker een gevoel van walging geven.

Inhoudspictogrammen op de achterzijde van de verpakking tonen de belangrijkste redenen waarom aan een spel een bepaalde leeftijdscategorie heeft. Er zijn acht verschillende inhoudspictogrammen: geweld, grof taalgebruik, angst, drugs, seks, discriminatie, gokken en online spelen met andere mensen. Hieronder staan ze allemaal uitgelegd.

Grof taalgebruik
Spel bevat grof/beledigende taal
Discriminatie
Spel bevat uitingen van discriminatie
Drugs
Spel bevat drugs- en/of alcoholgebruik
Angst
Spel kan eng zijn voor kinderen of geestelijk beperkte mensen
Gokken
Spel moedigt aan om te gokken
Seks
Spel bevat seksueel getinte elementen
Geweld
Spel bevat geweld
Online
Spel kan online worden gespeeld
Soorten Games
Games zijn er voor iedereen, maar wat voor games zijn er eigenlijk? Hieronder zullen wij een aantal categorie??n uitwerken om een beetje duidelijk te krijgen wat voor soorten er nou allemaal zijn.
MMORPG
Een Massively Multiplayer Online Role-Playing Game is een game waar veel spelers aan mee kunnen doen. De communicatie tussen de verschillende spelers gaat via een netwerk. Het idee is dat de personage die je gemaakt hebt een opdracht moet voltooien. als je de opdracht hebt voltooid, staat vaak de nieuwe opdracht weer klaar. Bij elke nieuwe opdracht krijgt het personage meer mogelijkheden, bijvoorbeeld meer geld, meer krachten, betere vaardigheden, etc.
Bij een MMORPG is de communicatie tussen de verschillende spelers belangrijk, vaak moeten ze samen een probleem oplossen, of een ander team verslaan. een team wordt vaak een guild of clan genoemd. Het bekendste spel in dit genre is World Of Warcraft (WoW), en om dit te spelen heb je een abonnement nodig, zoals de meeste MMORPGs. Soms kan je het spel ook gratis spelen, zoals bij League of Legends, maar kan je tegen betaling extra voorwerpen, wapens of avatars kopen.
De term MMORPG werd in 1997 bedacht door Richard Garriott, de uitvinder van Ultima Online. Voor die tijd noemde men dit soort games grafische MUD’s. De allereerste eerste multi-user games waren Mazewar (1974) en MUD1 (1978). Veel eerder dan het hele genre. Maar ze waren er dus al heel vroeg.
Het financi??le succes van deze eerste games heeft ervoor gezorgd dat er sinds die tijd veel concurrentie was in dit genre. MMORPG-games bestaan nu ook al voor consoles waardoor deze spelers een hogere en betere spelervaring kunnen genieten. De markt wordt momenteel gedomineerd door Blizzard Entertainments World of Warcraft. De grootste “pay-to-play” MMORPG tot nu toe. Het hoogtepunt van World of Warcraft werd bereikt in 2010, toen meer dan 12 miljoen spelers maandelijks betaalden of om een bepaald aantal maanden om online hun character te cre??ren, en verder te evolueren. Tegenwoordig zijn daarvan nog 6,8 miljoen spelers over, al is wel de verwachting dat de nieuwe uitbreiding (Warlords of Draenor) opnieuw veel spelers zal trekken. In 2011 is er een nieuwe MMORPG op de markt gekomen met de naam Star Wars: The Old Republic, die volgens velen World of Warcraft van de troon zal stoten. Ook bestaan er “free-to-play”-MMORPG’s die door advertenties en aankopen in het spel zelf, zichzelf financieren. Ook bestaan er free-to-playgames zoals RuneScape en Tibia, waar het spel gratis is, maar men maandelijks moet betalen om meer mogelijkheden in het spel te krijgen. Guild Wars is een uitzondering; dit spel voorkomt concurrentie met andere MMORPG’s door alleen geld te vragen voor de eerste aanschaf van het spel.
In 2005 werd er wereldwijd voor ongeveer 500 miljoen dollar omgezet met MMORPGs. Volgens een schatting uit 2006 spelen 15 miljoen mensen wereldwijd een of meer MMORPG’s.
Puzzlegames
Puzzelgames zijn vaak eenvoudige spelletjes waarbij het veelal draait om bepaalde objecten op de goede plaats te krijgen. Alles wordt ook zo eenvoudig mogelijk vorm gegeven, het draait om de puzzel zelf. Een goed voorbeeld hiervan is het wereldbekende Tetris. Er moeten blokjes op de juiste plek worden neergezet om zo ‘?n geheel te vormen. Puzzel games zijn vooral bekend op de handheld consoles, zoals de Playstation Portable en Nintendo DS. Maar ook op de mobiele telefoon worden de puzzel games steeds populairder. Zo is het enorm populaire Wordfeud, een game die erg populair is onder de mobiele telefoon gebruikers, Wordfeud is simpel gezegt Scrabble voor de mobiele telefoon waarbij spelers op een eenvoudige manier tegen elkaar kunnen spelen. Ook is het bedrijf King zeer groot op de puzzel game markt. Zoals het enorm populaire spellen Candy Crush Saga, Pet Rescue Saga, Farm Heroes Saga, enzovoort.
Shooters
Shooters zijn games die alles te maken hebben met schieten en wapens, zowel handgeweertjes als tanks en straaljagers. Binnen de shooters zijn verschillende soorten: First person shooters, Third Person shooters, tactical shooters en Shoot ’em ups.
First Person shooter
Een First Person Shooter (FPS) zijn games waar je vanuit de ogen van de persoon kijkt die je ook bestuurt. In first-person shooters houdt de speler een wapen of een ander voorwerp in zijn handen waarmee tegen vijanden gevochten wordt, dit kan ook in teams gebeuren. er is flink wat gebeurt in de geschiedenis van shooters.
In 1992 bracht ID Software het spel Wolfenstein 3D uit, de eerste first-person shooter met VGA graphics en ondersteuning voor geluidskaarten. De populariteit van dit spel betekent de geboorte van dit genre. Wolfenstein 3D werd kort daarop verdreven door de grootvader van het genre, Doom (1993). Doom introduceerde multiplayermogelijkheden en zorgde er hiermee voor dat de FPS een standaard werd in de game-genres. In 1997 werd Goldeneye uitgebracht voor de Nintendo 64. Dit was een game gebaseerd op de gelijknamige film van James Bond. Dit spel wordt door sommigen nog steeds beschouwd als de eerste en beste FPS voor een console. Ook in 1998 werd Thief, the Dark Project uitgebracht. Dit wordt door de critici beschouwd als een van de eerste FPS waar succesvol sluip-elementen in verwerkt zijn. Het wordt door sommige dan ook een First Person Sneaker genoemd. Vanaf 2002 werden Tweede Wereldoorlog-shooters ontzettend populair. Het begon met Medal of Honor: Allied Assault, waarbij het westfront van de Tweede Wereldoorlog centraal stond. Revolutionair aan dit spel was de vermenging van locaties uit de bekende film Saving Private Ryan en scripted events, die de speler een bijna filmachtige ervaring geven. Zo speelt de speler de intense openingssc??ne uit Saving Private Ryan, de landing op Omaha Beach na. Tevens kwam in 2002 Battlefield 1942 uit. In dit spel is het mogelijk om als soldaat tanks, jeeps en vliegtuigen te besturen. De maps (de ruimtes waar de vele gevechten plaatsvinden) zijn een stuk groter dan in andere games. Battlefield: Vietnam (2004) is de opvolger. Waar de Vietnamoorlog het middelpunt van de game was. In 2003 kwam de allereerste Call of Duty uit. grote concurrent van Medal of Honor, laat betere graphics zien en is ook online een groot succes. De Slag om Stalingrad-level is een van de hoogtepunten uit het spel. Kort hierna kwam opvolger Call of Duty: United Offensive uit. Dit is een mix van zijn succesvolle voorganger en Battlefield 1942. Dit spel, In 2004 is ook een groots, Nederlands spel van Sony, Killzone, uitgekomen. In dit spel vecht je tegen buitenaardse wezens.
De first-person shooter is nog steeds een populaire vorm van gamen die zowel single- als multiplayer gespeeld kan worden. De FPS breidt zich op allerlei fronten steeds verder uit waarbij sommige spellen meer of minder baanbrekend zijn op het gebied van verhalen of combinaties met andere genres. Ondertussen worden er ook zeer regelmatig verbeteringen op het gebied van onder andere grotere omgevingen, meer detail in grafische elementen, het verbeteren van verlichting. Al deze verbeteringen leiden niet altijd naar betere spellen maar leiden uiteindelijk wel vaak tot een realistischer beeld, en in combinatie met een zeer realistisch geluid, lijkt het soms bijna alsof je midden in het gevecht zit.

Third person Shooter
Een third-person shooter of TPS is, zoals de naam al aangeeft, een schietspel. Tevens is het heel anders dan bij het genre first-person shooter. Bij deze shooter-genre bekijkt de speler de omgeving vanuit een derde persoons perspectief. Dit houdt in dat het lijkt alsof de speler achter het personage aan ‘zweeft’, terwijl hij het personage bestuurt. Het voordeel hiervan is dat de speler een groter overzicht heeft en bijvoorbeeld snel en gemakkelijk links, rechts en achter het personage kan kijken. Er zijn veel bekende third person shooters, zoals: Gears of War-serie, Tomb Raider-serie, Grand Theft Auto-serie (GTA III en later, met uitzondering van GTA Advance en Chinatown Wars), Resident Evil-serie en Uncharted-serie. De allerbekendste is toch wel de GTA-serie, die op dit moment een revolutie heeft. De game is opnieuw uitgebracht voor Next Gen en PC. Bij deze versie van GTA, is het ook mogelijk om vanuit First-person te spelen. Dit is ook de allereerste GTA die dat heeft.

Tactical shooters
Een tactical shooter, oftewel een tactisch schietspel, is een stroming in de first-person shooter en third-person shooter computerspelgenres. Het woord tactisch in deze benaming verwijst veelal naar de militaire “tactische teams”. In de tactische shooter Rainbow Six heeft de speler het commando over een antiterreurteam dat veelal gebruikmaakt van speciale technieken, zoals de afleidingshandgranaat en springladingen om deuren mee te forceren. De meeste spellen in dit genre hebben een militaire eenheid versus terroristen, of politie-eenheid versus georganiseerde misdaad. Bij het tactische schietspel, in tegenstelling tot de klassieke Arcade/Action shooter, draait de speelervaring om het nabootsen van de technieken van tactische teams en het samenspel tussen de spelers en niet het botweg neerschieten van alles wat beweegt. Veel terugkomende elementen in het tactische schietspelgenre zijn: realistisch beperkte bewegingsvrijheid, sluiptechnieken, overleven, beperkt incasseringsvermogen en realistische scenario’s. de meest bekende Tactical shooters zijn: Tom Clancy’s Ghost Recon serie, Rainbow Six serie en Operation Flashpoint.

Shoot ’em up
Een shoot-em-up (SHMUP) is een computerspelgenre waarin de speler slechts een beperkte controle heeft over het te besturen personage (meestal in de gedaante van een ruimteschip of een gevechtsvliegtuig) en vrijwel geheel is gericht op de totale vernietiging van alle vijanden. Shoot-em-ups hebben zijn over het algemeen 2D. Het genre is ontstaan met de lancering van Space Invaders en hieruit zijn vele verschillende spellen ontstaan in verschillende gedaanten. De populariteit van het genre nam sterk toe met de two player-optie, waardoor twee spelers gelijktijdig met elkaar konden spelen en de vijanden door samenwerking te verslaan. Het woord “shmup” werd voor het eerst gebruikt in 1985 in het Britse Commodore 64-tijdschrift Zzap 64.

Racegames
Een Racespel is een genre, waarin het racen over een circuit centraal staat. De voertuigen waarmee je racet, kunnen heel verschillend zijn, zo heb je boten, fietsers, ruimteschepen, vliegtuigen en zelfs dieren waren soms het middel waarmee je een race mee kon winnen. Natuurlijke zitten de meeste racegames helemaal vol met auto’s. vaak zijn de auto’s nagemaakt vanaf een bestaand model, maar soms bedenken ze ook totaal onrealistische bolides waarmee je rond kan scheuren. In sommige games moet je zelf je auto ontwerpen en berijden, wat natuurlijk ook heel awesome is. Daarnaast is dit genre is een van de oudste computerspelgenres aller tijden.
Racespellen komen in veel soorten voor. Maar er zijn er eigenlijk 2 die het bekendst zijn.
Racesimulaties zijn gemaakt om te ervaren wat een racecoureur ervaart als hij in een auto racet. Bij deze simulaties draait alles om het zo realistisch mogelijk maken van zowel de auto als het circuit waar je rijdt. Bij dit soort race games rijdt je meestal op echt bestaande racecircuits zoals de Nurburgring, Spa Francochamps, Zandvoort en Assen. Daarnaast verzinnen de spellen vaak ook eigen circuits die net echt zijn, maar in de echte wereld niet bestaan.
Arcaderacers zijn meer gemaakt als je wilt racen voor de lol. Ze hebben zich meer gericht op uitdagingen en het doel van het spel is vaak heel anders. Ook zijn de voertuigen enorm verschillend in arcaderacers. Zo heb je niet alleen auto’s meer, maar kun je ook met andere rare of zelfgemaakte voertuigen racen. In arcade games heb je veel verschillende soorten races. Zo heb je
‘ een point-to-point-race, daar gaat het erom wie er het snelst van A naar B kan komen.
‘ Races op realistische circuits, zoals in de simulatierace games.
‘ Races op Verzonnen circuits, die gemaakt zijn door de game zelf, zoals in de lucht of in een fantasiewereld.
‘ Destruction Derby’s, waar je alle tegenstanders moet slopen en moet proberen om jezelf heel te houden.
‘ Time trials, waarbij je een bepaalde tijd neer moet zetten om iets te halen.
‘ Power-up races, waarbij je met bepaalde power ups, andere racers tegen kan werken en/of jezelf kan helpen om uiteindelijk te winnen
‘ escape-races, waar je moet ontkomen aan rivalen of de politie.
De spellen kunnen zowel een first-person- als third-person-perspectief hebben. Meestal worden de arcade spellen gespeeld in Third-person perspectief en simulaties vaak in First-person perspectief.

Horror
Horror is een genre die afstamt van de horror literatuur. Het doel is van de game is om de speller te laten schrikken op zijn weg naar het einde. Vaak gaan dit soort games gepaard met geweld, maar de game heeft bepaalde elementen toegevoegd waardoor je niet zo sterk bent als normaal, bijvoorbeeld geen wapens, weinig kogels voor het wapen, minder snel lopen en zelfs minder gezondheid. Vaak moet de speler ook nog eens voorwerpen vinden om verder te komen of het spel te eindigen. Een goed voorbeeld zijn de blaadjes die je moet vinden in Slender. De omgeving van de game is meestal al vrij beangstigend, en vaak ook donker, waardoor het extra moeilijk wordt om uitwegen te zoeken en voorwerpen te vinden. De vijanden in dit spel veroorzaken vaak het schrikeffect. Ze komen vaak van plekken waarvan je het niet verwacht, en ook niet wanneer je het verwacht, zoals van boven of van achteren. De geluiden en muziek spelen ook een grote rol in hoe eng de game is. Een van de meest effectieve technieken in een horror game is hoe ze de muziek gebruiken in Penumbra: Overture. De vijanden waar je tegen vecht zijn al beangstigend, maar vooral als je weet dat ze niet te zien zijn tot ze ineens voor je neus staan. Als er een vijand in de buurt komt bij je, speelt er een leidje die echt op je zenuwen gaat werken. Deze muziek komt op zodra je in gevaar bent, ook omdat het spel groot en deels stil is, is dit een heel sterk middel om je flink op te schudden, ook als er niks hoeft te gebeuren.

Platform games
Het platformspel is een genre waarbij De speler hier een personage spelt dat voornamelijk van platform naar platform moet springen. Ook komt de speler regelmatig vijanden tegen die ze moeten verslaan, ze ontwijken kan natuurlijk ook. Tussendoor kan de speler punten en bonussen verdienen door bepaalde dingen op te pakken. Ook zijn er vaak belangrijke bonussen. meestal liggen zitten die verborgen in een geheime kamer of op een plek die bijna niet te halen is. In sommige platformspellen zit er een bepaalde tijd waarop de speler het einde van het level moet halen. Platformspellen kunnen zowel tweedimensionaal als driedimensionaal zijn, maar meestal zijn ze 2D.

Virtual reality
Virtual reality games is een van de nieuwste soorten games in dit rijtje. In dit soort games lijkt het alsof je letterlijk in het spel zit. Door een soort bril die je op hebt, de Oculus Rift. Dit is een soort snowboard bril met een beeldscherm. Doordat het direct bij je ogen komt, en door de vorm van het beeld, lijkt het net of je in je spel zit. Alle soorten games zijn er voor de Oculus Rift. Ze zijn ook nog steeds bezig om de games als maar beter te krijgen. Het afgelopen jaar is er ook nog iets extra’s bij gekomen: de Virtualizer. De Virtualizer is een soort babyzitje die je vroeger ook had. Je gaat eerst met je benen erin en dan klik je de band vast om je heup. Daarnaast moet je ook een soort speciaal zooltje onder je sokken doen, waardoor je kan lopen op een klein oppervlak. Door de Virtualizer in combinatie met de Oculus Rift te zetten, kun je lopen door de game heen, terwijl je ook echt loopt. Dit is weer een grote revolutie in de game-industrie. Verwar dit soort niet met simulatie-games, want dat is heel anders. https://www.youtube.com/watch?v=k7n5kRRHDpw

Simulatiegames
Simulatiegames is een genre waarbij een alledaagse bezigheid wordt gesimuleerd in een spel. Zo zou je kunnen weten hoe het is om bijvoorbeeld, pilot, machinist of brandweerman te zijn. Maar ook zijn er games waarin je een person cre??ert die een leven en een bestaan moet opbouwen. Je moet zorgen dat hij op tijd naar de wc gaat, schoon en fris blijft, iedere dag naar zijn werk gaat, geen honger of dorst heeft, enzovoort. Ondanks dat het niet heel spectaculair klinkt, is het toch mateloos populair, zowel bij jongeren als bij volwassenen. Er worden wereld miljoenen simulatiegames verkocht, dus het is een zeer populair genre. Misschien wel even populair als Call of Duty.

Sandbox/Free Roam games
Een sandbox-, openwereldgame, is een soort waarin de speler vrij kan rondzwerven door een enorme virtuele wereld en veel vrijheid krijgt in hoe hij het spel uitspeelt. De speler kan dus zelf bepalen wat hij/zij wilt gaan doen: auto rijden, rondwandelen, op dieren schieten, etc. De term “free roam” wordt ook vaak gebruikt. “Openworld”, en “free-roaming” zijn termen dat er eigenlijk geen grenzen zijn in het spel. Vaak zorgen ze ervoor dat de grens zover weg ligt dat spelers er haast nooit zullen komen. Een openwereldspel is niet perse een sandbox. In een echte sandboxgame heeft de speler de macht om de spelwereld zelf te veranderen. Hij heeft ook in de hand hoe hij de wereld gaat veranderen. Hij kan letterlijk overal doen wat hij zelf wil. Vaak is de sandbox gewoon ‘?n deel van een spel, naast de gewone gamemode. In de sandboxmode van bijvoorbeeld RollerCoaster Tycoon 3 krijgt de speler onbeperkt geld, kan hij alle pretparkattracties meteen bouwen en daarnaast ook het landschap bewerken. Maar zoals in het welbekende minecraft is de wereld letterlijk een sandbox. Je kunt alles doen, zolang je maar de goede spullen hebt om het te kunnen doen. Verder houdt niks je tegen.

www.gamenisgoed.nl/alle-soorten-games/
http://nl.wikipedia.org/wiki/Third-person_shooter
http://www.gamenmetkinderen.nl/soorten-spellen/
http://nl.wikipedia.org/wiki/First-person_shooter
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tactical_shooter

Wat betekent MMORPG?


www.Pegi.info
http://www.avclub.com/article/what-makes-good-horror-game-210956


Wat is het sociale leven van een gamer?
Online gamen versterkt het sociale leven. Online functies geven gamen een extra, sociale ‘dimensie’. Dit kwam naar voren op de ISFE 2007 conferentie, met als thema: ‘de invloed van online gamen op de samenleving’. Verschillende internationale wetenschappers presenteerden daar hun resultaten op het gebied van gameonderzoek. Hieruit kwam naar voren dat online gamen verschillende positieve sociale effecten heeft. Ten eerste wordt het sociale contact versterkt doordat wereldwijd steeds meer mensen online gaan gamen. In vergelijking met andere Europese landen groeit het aandeel online gamers in Nederland snel. Tussen 2005 en 2010 zal het aantal Nederlandse huishoudens dat online games speelt zich verdubbelen van 850.000 naar 1,7 miljoen. Tegenwoordig zijn dat er nog veel meer. Een belangrijke verklaring voor deze groeiende populariteit is dat je via internet de hele online wereld tot je beschikking krijgt. Het toenemende aanbod van online spelletjes en de mogelijkheid om met vrienden of anderen een gezelschapsspel te spelen zoals schaken, pokeren of bridge, versterken de groei van de populariteit nog verder. Deze kenmerken maken dat steeds meer oorspronkelijke niet-gamers en consolegamers wel online gaan gamen. Kort samengevat kwamen als belangrijkste sociale voordelen van online gaming, de volgende drie punten naar voren:
Jagex heeft een onderzoek uitgevoerd over games. De gamesstudio ondervroeg ruim 1.100 spelers. Of het hierbij om een steekproef gaat, is niet helemaal duidelijk, maar voor Jagex mag dat de pret niet drukken. Het vroegere beeld van een gamer als in een zwetende nerd zonder baan of vrienden, is er niet meer. het leven van een gamer anno 2014 is helemaal nog niet zo slecht. De cijfers lijken niet te liegen: 55 procent van de ondervraagden heeft een relatie, 37 procent heeft een voltijdsbaan, een derde heeft twee auto’s in de garage en 36 procent gaat zeker een keer per jaar op vakantie naar het buitenland. Voor de gemiddelde Brit liggen die cijfers lager: 30 procent heeft een vaste relatie, 30 procent heeft een fulltimebaan, de meeste huishoudens moeten het doen met ‘?n auto.
Verhouding op basis van geslacht verschilt per game. Een derde is ouder dan 35 en bijna een vijfde is vrouw. De sekseverhouding fluctueert wel per type game. Bezitters van een PlayStation of Xbox zijn vaker man, terwijl vrouwen vooral bij internetspelletjes en games voor tussendoor spelen, zoals op hun telefoon of tablet. Volgens marktonderzoeker Newzoo speelt 35 procent van de Nederlanders games op zijn mobiele telefoon en tablet. Om het clich??beeld van de gamer nog verder weg te vagen liet Jagex de Britse kunstenaar Chris Dorley-Brown bezoekers fotograferen van RuneFest, een jaarlijks evenement waar duizenden fans van het spel bij elkaar komen. Dorley-Brown schoot foto’s van 500 bezoekers van verschillende komaf. Op de computer schiep hij met morphing-software een ‘gemiddeld’ gezicht van de mannelijke en vrouwelijke gamer en uiteindelijk de gemiddelde speler.

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the guide above)

About this guide:

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Essay: Gaming (Dutch). Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/essay-gaming-dutch/> [Accessed 17-06-21].

Review this guide:

Please note that the above text is only a preview of this guide.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.