Essay: Het thema van het boek is een levenspad vinden... - Essay Marketplace

Essay: Het thema van het boek is een levenspad vinden…

Samenvatting

Het thema van het boek is ‘ een levenspad vinden ‘want uit het boek blijkt dat de hoofd persoon altijd heeft geslapen en nooit gedaan heeft wat hij echt zelf wilde.

Ik heb ook de film gekeken, daar was het Genre een romantische komedie, maar dat kon ik over het boek niet zeggen , ik vond het meer een gewone roman.

De titel het schnitzelparadijs is te danken aan het restaurant waar het zich in afspeelt, want daar worden veel schnitzels gemaakt.

Nordin is een slimme jongen, van marrokaanse afkomst, het is een dromer die altijd te laat komt.
Krimo is zijn neef, en werkte als eerste kok bij restaurant De blauwe gier.
Wilhelm is de chef-kok een echte eikel! Hij vond Nordip maar een nul.
De vader van Nordip was een ziellige droevige man die altijd probeerde zo goed mogelijk voor zijn gezin te zorgen.

Het hele boek is in ik-perspectieg geschreven, je maakt allemaal mee zoals hij het meemaakt en je ziet geen gedachten van anderen.

Het is in de tijd van nu beschreven, dat zie je omdat hij soms flashbacks naar vroeger maakt.

Ik heb van het boek geleerd, dat het niet goed is op te geven, je niet gek te laten door anderen, en te geloven in je zelf, dat is de reden waarom Nordin het zo lang volhield.

Na twee jaar niks doen, wilde Nordip wat van zijn leven maken en bedacht toen te gaan werken. Hij vond een baan ineen restaurant waar zijn neef Krimo hem aan geholpen had, het restaurant had niet zo’n goede reputatie en heten De Blauwe Gier. Toen hij de eerste keer in de keuken kwam werd er opdracht gegeven Nordip alleen pannen en borden moest schoonmaken, vandaar werd hij sopkop genoemd.Zijn vader vond het heel goed dat zijn zoon een baan had, alleen vertelde Nordip z’n pa niet dat hij als afwasser in een restaurant werkte, maar maakte hem wijs een of ander administratief baantje te hebben. In het restaurant was de manager meneer Bartels, en de grote baas meneermeerman, altijd bij een opstootje kwam meneer Meerman zich ermee bemoeien.

Midden in de week kwam er inspectie die het restaurant controleerden omdat ze dachten dat er gefraudeerd werd. Nordip was opgevallen dat er mensen illigaal werkten en een paar waren opgepakt. Meneer Meerman was opgepakt, en ook een paar goeie koks, waardoor de kwaliteit van het restaurant achteruitging.

Toen Meerman weer vrij was, vertelde hij Nordip, ‘het spel’ mee te spelen, nordip vroeg zich af wat het was, achteraf bleek het een potje dammen te zijn, en als je won, kwam je hoger op.
Nordip was kansloos en kon helemaal niet dammen, toch lukte het hem, op een of andere manier, ( waarschijnlijk door een geluks engel ) om te winnen, en zo werd Nordip kok!
De andere koks vonden dat niks vooral Wilhelm, hun waren aan het dreigen alles in brand te steken , maar daar ging Nordip niet in mee.

Uit woeden staken de andere koks uiteindelijk echt het restaurant in brand, terwijl nordip het baantje helemaal niet had aangenomen, nee hij had ontslag genomen.
Nordin had weer een onbezorgd leven, Nordin is vrij.

Review this essay:

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.