Essay: Winston Churchill (Dutch) - Essay Marketplace

Essay: Winston Churchill (Dutch)

De persoon voor wie ik heb gekozen om mijn uiteenzetting te schrijven is Winston Churchill, staatsman die als premier van 1940 tot 1945 Hitler weerstond en daarmee een beslissende rol in Hitlers ondergang en de overwinning van de geallieerde heeft gespeeld. De reden dat ik hem gekozen is omdat ik het een zeer nobele en eervolle man vind en omdat ik een interesse heb voor de tweede wereld oorlog. Hierom heb ik voor Winston Churchill gekozen en het leek me een geschikt persoon om mijn uiteenzetting over te schrijven.
Churchill behoort tot een van de meest bekendste staatslieden van de 20e eeuw. Voordat hij op zijn 64e tot premier aantrat had hij een lange wisselende carri??re gehad. Churchill werd in 1901 werd hij verkozen in het Lagerhuis en in 1910 werd hij benoemd tot minister van Binnenlandse Zaken. Hij was betrokken bij de eerste wereld oorlog als Minister van Munitie en Marine. Ook is hij later minister van Financi??n geweest.
Winston Leonard Spencer-Churchill werd geboren in Blenhein Palace te Oxfordshire. Churchill was een zoon van een Engelse veldheer genaamd John Churchill. Zijn moeder was Jennie Jerome, een dochter van de Amerikaanse miljonair Leonard Jerome.
Churchill zat op een Britse jongenskostschool genaamd Harrow. De toen nog jonge Winston beleefde een harde jeugd op de kostschool. Hij werd gepest door klasgenootjes omdat hij rood harig was. Hij was erg eenzaam en het zelden contact met zijn ouders. Hierdoor ging het niet goed met Churchill en als gevolg deed hij het niet goed op school. hij was vooral slecht in Latijn en Wiskunde en hij werd vaak gestraft door zijn docenten, maar hij had zoals ieder kind dat heeft ook zijn lievelings vakken. Geschiedenis en literatuur waren de vakken waarin Winston uitblonk en hier zou hij op latere leeftijd ook in verder gaan.
Na de kostschool startte hij zijn opleiding aan de Koninklijke Militaire Acedemie te Sandhurst. Churchil ging in 1895 als militait waarnemer naar Cuba, waar hij samen met spaanse troepen meeging, die de antikoloniale guerilla de kop probeerden in te drukken. Dit was zijn eerste ervaring op het militair gebied. Hierna is heeft hij artikelen geschreven voor kranten over de strijdmacht die gestationeerd waren in het noordwesten van Brits-Indi??, het huidige Afghaans-Pakistaanse grensgebied.
Op 2 september 1898 was Churchill in Omdurman, dichtbij de hoofdstad van Soedan, een van de deelnemers aan de laatste echte cavalriecharge van het Britse leger. Hij vertelde trots in een brief dat hij minstens vijf tegenstanders had gedood. In Oktober keerde Churchill terug naar Engeland, waar hij begon aan zijn tweedelige boek The River War. In dit werk beschreef Churchill zijn visie op de gevaren van de invloed die de islam zou hebben. ‘Individuele moslims kunnen geweldige kwaliteiten hebben, maar de invloed van de religie verlamt de sociale ontwikkeling van haar volgelingen.’ Hierin laat Churchill zien dat hij de islam ziet als een gevaar voor de maatschappij en de sociale ontwikkelen.
Toen Churchill weer terug was in het Verenigd Koninkrijk begon hij zijn carri??re als politicus. Hij is lid geweest van het Lagerhuis van 1901 tot 1922 en van 1924 tot 1964. In het begin was hij lid van de Conservative Party, maar opmaar omdat deze partij zich kantte tegen het principe van de internationale vrijhandel, stapte Churchill over naar de Liberal Party. Hij legde de basis voor onder meer werkloosheidsverzekeringen, arbeidbureaus, de onafhankelijkheid van Ierland en een beperking van het hogerhuis.
Churchill werd in 1910 benoemd tot minister van binnenlandse zaken. Hij diende een verzoek in om 100.000 geestelijk gehandicapte mensen te stereliseren en een paar duizend anderen te laten werken in staatskampen. Dit alles was ‘om het Engelse ras te redden van deze zich voorplantende inferieuren’. Ook was Churchill tegen het vrouwenkiesrecht.
In 1911 werd hij benoemd tot minister van Marine. hij zou deze functie houden tot in de Eerste Wereldoorlog. In de Eerste Wereldoorlog was hij medevrantwoordelijk voor de rampzaige Gallipoli-landingen bij de Dardanellen. Dit betekende de dood voor meer dan 200.000 Franse en Britse soldaten.
In 1939 werd Churchill opnieuw de minister van Marine. op 10 mei 1940 leden de Britten een enorme nederlaag in Noorwegen, waarna de voormalige minsiter van Marine, Chamberlain, aftrad. Hij werd opgevold door Churchill.
Churchill was een enorme inspiratie voor het Briste volk dankzij zijn toespraken. Hij zei een paar dagen na zijn aantreden dat hij niet meer te beiden had ‘dan zijn bloed, hard werken, tranen en zweet’. Churchill heeft na deze toespraak nog meerdere andere inspirerende speeches gehouden waaronder de toespraak die hij hield in aanloop naar de Slag om Engeland.
Churchil onderhield ook een vriendschappelijke band met Franklin D. Roosevelt de toenmalige president van Amerika.

Review this essay:

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.