Film essay: Exit Through the Gift Shop (Dutch) - Essay Marketplace

Film essay: Exit Through the Gift Shop (Dutch)

De film is een documantaire, over allemaal verschillende straat artiesten. Therry Guetta, de camera man, heeft ooit voor zijn verjaardag een professionele video camera gehad. Vanaf dat moment besluit hij elk moment van zijn leven te filmen. Therry neemt alles op wat hij ziet, doet of meemaakt. Eerst is het nog heel leuk, en onschuldig, zijn familie, de mensen op straat, maar het wordt steeds meer dan dat. Therry heeft een neef die mozaiek op muren plakt. Therry vind dat heel interessant, en gaat steeds vaker met zijn neef mee om te filmen wat hij doet. Op een zeker moment besluit hij straat artiesten te filmen, en dus alles vast te leggen wat zij doen of maken. Dit is best een serieuze keus, want straatartiesten worden vaak opgepakt of achterna gezeten door de politie. “Maar”, zegt Therry, “dat maakt mij niet uit. Ik kies ervoor en ik hou wel van een beetje spanning”

Door de jaren heen verzameld hij en hoop super gaaf film materiaal. Hij ziet hoe de mooiste kunstwerken tot stand komen en hoe ze gemaakt zijn. Hij ziet hoe de artiesten te werk gaan. En dat laat hij allemaal zien aan de kijkers.
Van verschillen artiesten hoort hij de naam Banksy vaak vallen. Hij is super nieuwsgierig naar hem, maar niemand weet eigenlijk hoe hij naar Banksy kan komen. Therry ziet zijn werk overal waar hij is, en per werk dat hij ziet wordt hij nieuwsgieriger en nieuwsgieriger. Therry doet er alles aan om Banksy te vinden. “Ik moet hem minimaal 1x op film krijgen, dat zou toch geweldig zijn?” En dat lukt! Hij heeft Banksy gevonden , ??n hij mag Banksy ook nog eens filmen, maar dan wel zonder dat zijn Identiteit bekend wordt.

Ik vind het best wel een leuke film, vooral omdat ik van graffiti houd. Ik vind het heel erg creatief en een leuke tijdsvulling. Mensen vinden het vreselijk. Maar kunstwerken zoals dit vind ik, dat toegestaan moeten worden. Ik vind de film zelf eigenlijk ook wel een beetje kunst, Therry Filmt alles wat hij ziet, en zo kom jij ook meer te weten over het leven van de straatartiesten. Ikzelf wist niet zo heel veel van Banksy af, en daarom vond ik deze film erg leuk en leerzaam, en zeker een aanrader!

 

Review this essay:

Name
Rating
Your review: (optional)

Latest reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.