Essay: HEINEKEN Hungaria Breweries Ltd, een lokale dochteronderneming van Heineken International, met zijn meer dan een eeuw oude traditie in het brouwen en de uitstekende merken is een belangrijke speler in de Hongaarse biermarkt. Het bedrijf exploiteert momenteel brouwen planten in twee Hongaarse steden, in Sorpon en in Martfű – met nogal verschillend verleden.

Essay details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 4 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: June 26, 2019
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • HEINEKEN Hungaria Breweries Ltd, een lokale dochteronderneming van Heineken International, met zijn meer dan een eeuw oude traditie in het brouwen en de uitstekende merken is een belangrijke speler in de Hongaarse biermarkt. Het bedrijf exploiteert momenteel brouwen planten in twee Hongaarse steden, in Sorpon en in Martfű - met nogal verschillend verleden.
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 1091 words. Download the full version above.

De stad Sopron is al lang bestaande brouwtradities. In maart 1895 werd de Sopron brouwerij onder de naam “First Sopron brouwerij en Malt Factory” opgericht door lokale bier handelaars en de eigenaren van de Brünn Brewery.

Het lijkt misschien verrassend dat de stad, die het centrum van een van de Hongaarse historische wijnbouwgebieden sinds de Middeleeuwen is geweest, is ook het huis van een meer dan honderd jaar oude brouwerij. De gemeenteraad geregeld lokale bier verkopen in de pubs al in 1523! Volgens het decreet van het stadsbestuur, de Franciscanen moest de klokken luiden om 8 uur, zodat stedelingen wisten: niet meer bier verkocht na de droevige geluid van de “bier bell”.

Vanaf eind november 1917, werd de Sopron Brouwerij geregistreerd als een installatie voor de productie van de West-Hongaarse brouwerij en Malt Factory. In 1949 werd de brouwerij genationaliseerd en vanaf 1971 in werking als onderdeel van het onlangs opgerichte Hongaarse Nationale Beer Trust. In 1982 draaide de brouwerij af van de Trust en draaide weer zelfstandig.

Op 14 oktober 1988, de Sopron Brouwerij tekende zijn eerste licentieovereenkomst met Österreichische Brau AG en de merknaam Steffl produceren. Het werd al snel gevolgd door andere gelicentieerde merken: Zipfer in 1994 en Gösser in 1995. Op de eerste dag in 1992, werd de Sopron brouwerij omgevormd tot een naamloze vennootschap met BBAG als meerderheidsaandeelhouder.

Vanaf mei 1994 werd het bedrijf de preferente aandelen genoteerd op de Beurs van Boedapest met groot succes.

andere plantaardige HEINEKEN Hungaria in Martfű is relatief nieuw. Het idee van de oprichting van een brouwerij om het tekort in bier op te lossen gaat terug tot 1981. Als gevolg hiervan werd de Martfű fabriek gezamenlijk opgericht door coöperaties 28 boeren en staatsboerderijen uit Oost-Hongarije. De brouwerij geopend in 1985 als een toen state-of-the-art faciliteit in de buurt van de stad Szolnok.

Als onderdeel van haar Europese expansiestrategie, in 1991 Heineken verwierf een 50,3 procent aandeel in Hongarije Komárom brouwerij, en in 1994 werd het de exclusieve eigenaar, het veranderen van de naam van de brouwerij aan de Amstel Brouwerij Hongarije Plc. Het Komárom brouwerij werd opgericht als Komárom County Brewery Ltd. door 167 aandeelhouders in 1983, met een geplande productiecapaciteit van 250.000 hectoliter per jaar. De faciliteit begon zijn activiteiten als een bottelarij met een capaciteit van 24.000 0,5 liter flessen per uur – zijn vroege activiteit werd bottelen voor andere producenten.

In 1988 werd het bedrijf de eerste eigen merk geproduceerd. productlijn van de brouwerij werd al snel uitgebreid gericht op pilsbieren: Kapsreiter Pils, Kapsreiter Aranybarna, Talléros, Fregatt, Matroz en Aranytallér. Van 1991 onder de nieuwe Nederlandse eigenaar gelicentieerde merken zijn verschenen: Amstel vanaf 1991, Buckler vanaf 1994, Zlaty Bazant en Heineken van 1999. In het begin van 2004 de Amstel Brouwerij Magyarország Plc. stilgelegd haar brouwerijactiviteiten, en haar activa werden verkocht.

In 1990 werd het bedrijf omgevormd tot een Plc en werd geïntroduceerd op de Beurs van Boedapest. In 1991 verwierf de Brau AG groep meerderheid van de aandelen van de vennootschap. In 1993 en in 1994, licentieovereenkomsten voor de merken Kaiser en Scwechater werden ondertekend. In 1997 werd de brouwerij Sopron samengevoegd met de eerste Hongaarse Coöperaties ‘Brewery Co. in Martfű. Vanaf 1 januari 1998, met de nadruk haar lidmaatschap van de BBAG zorg, het nieuwe bedrijf veranderde haar naam in Brau Union Hungaria Breweries Plc.

In de daaropvolgende jaren onderging beide brouwerijen een uitgebreide modernisering. Als gevolg van de investeringen in 2001 met een jaarlijkse productiecapaciteit van de Sopron en Martfű planten waren 1,2 miljoen en 600.000 hectoliter respectievelijk bereikt, en hun 7000 vierkante meter gereed product magazijnen zijn geschikt voor het opslaan 14 miljoen flessen.

In 2004, Amstel Brouwerijen en Brau Union Hungaria Breweries opgenomen in een productie- en distributie-overeenkomst, het aanbieden van een unieke rijke gezamenlijke productassortiment en merkenportfolio.

In 2005, Heineken International presenteerde een aanbod om de aandelen van Brau Union Hungaria Plc te kopen, en na de overname van het bedrijf preferente aandelen werden geschrapt van de Boedapest Stock Exchange.

Vanaf 1 juni 2007, Brau Union Hungaria haar naam veranderd naar Heineken Hungaria Breweries Plc, betekent de groeiende merk kapitaal van Heineken als gevolg van de toenemende populariteit en positief imago.

Aan het begin van 2008 had Heineken International alle resterende Heineken Hungaria aandelen gekocht van de eigenaren minderheid, het verwerven van de volledige eigendom van het bedrijf, dat werd omgevormd van Plc naar Ltd.

HEINEKEN Hungaria beschouwt milieubescherming als een belangrijke prioriteit. Als gevolg van de zeer effectieve water-management systeem in de plaats, de specifieke waterverbruik van de brouwerijen is een van de beste in de industrie. Het bedrijf besteedt bijzondere aandacht aan het gebruik van milieuvriendelijke technologieën. In lijn met deze toezegging, HEINEKEN Hungaria’s Martfű fabriek was Hongarije het eerste brouwerij te worden uitgerust met een state-of-the-art behandeling van afvalwater unit, zorgen voor minimale organische verontreinigende stof belasting van de rivier de Tisza, ruim binnen de strikte grenzen. Het slib uit de waterzuivering eenheid wordt dan gecomposteerd en hergebruikt in de landbouw. Het bedrijf Sopron brouwerij is ook in de voorhoede van de moderne afval-waterbeheer. De anaerobe waterzuivering genereert een aanzienlijke hoeveelheid biogas, dat vervolgens wordt opgevangen en verbrand om energie te produceren voor het brouwhuis.

HEINEKEN Hungaria Breweries Ltd is ingesteld op het produceren van de beste kwaliteit in overeenstemming met moderne normen (MSZEN ISO 9001: 2001 compliant kwaliteitsmanagement systeem en MSZEN ISO 14001 Environmental Management System geïntegreerd met HACCP-systeem). In 2005, het TPM-systeem ontwikkeld in Japan, die helpt om de kwaliteit en de efficiëntie te verbeteren werd geïntroduceerd.

In 2010, HEINEKEN NV. haar programma voor duurzame ontwikkeling onder al haar dochterondernemingen gelanceerd. Heineken Hungaria is ook betrokken bij het programma, die zijn doel gesteld op niemand minder dan ‘s werelds groenste bierbrouwer in 2020.

De onderneming publiceerde haar eerste duurzaamheidsverslag in 2011, waarin de details hoe het bedrijf in het eerste jaar van het programma voor duurzame ontwikkeling uitgevoerd. De Vennootschap verdeeld zijn activiteiten in 6 verschillende velden (Milieuvriendelijk Brouwen, milieu-vriendelijke Handel, Employee Verbondenheid, HEINEKEN Cares, Verantwoordelijk Drinken, Samenwerking voor Ontwikkeling) en gecompileerd haar Sustainability Report volgens doelen te stellen.

Het programma en de resultaten terug te vinden in het verslag blijkt dat het programma bracht het verwachte succes: In 2011, Heineken Hungaria won de MVO-Hongarije Award in de categorie grote bedrijf.

HEINEKEN Hungaria’s premium categorie biermerken zijn Heineken, Gösser Spezial, Gösser NaturZtirone, Zlaty Bazant, Edelweiss Hefetrüb, Kaiser en Steffl. Mainstream merken omvatten Soproni, Soproni 1895 Soproni Fekete Demon, Soproni Citrom, Soproni Narancs, Soproni Körte en alcoholvrije merken Gösser NaturZitrone 0,0%, Soproni nul Grapefruit, Soproni nul Narancs, Soproni Szűz en Buckler. In 2012 heeft het bedrijf een nieuw product categorie ingevoerd en wordt nu vertegenwoordigd door Strongbow Gold in de categorie cider.

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, HEINEKEN Hungaria Breweries Ltd, een lokale dochteronderneming van Heineken International, met zijn meer dan een eeuw oude traditie in het brouwen en de uitstekende merken is een belangrijke speler in de Hongaarse biermarkt. Het bedrijf exploiteert momenteel brouwen planten in twee Hongaarse steden, in Sorpon en in Martfű – met nogal verschillend verleden.. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/heineken-hungaria-breweries-ltd-een-lokale-dochteronderneming-van-heineken-international-met-zijn-meer-dan-een-eeuw-oude-traditie-in-het-brouwen-en-de-uitstekende-merken-is-een-belangrijke-speler-in/> [Accessed 05-07-20].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.