Essay: Paste your text in here…Titelverklaring:

Essay details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 4 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: June 25, 2019
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Paste your text in here...Titelverklaring:
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 1134 words. Download the full version above.

De titel is waarschijnlijk afgeleid van shakespeare.
Verwachting:
Ik dacht dat dit een zielig en verdrietig boek zou zijn omdat het onderwerp alleen al heel verdrietig is. Kanker is natuurlijk nooit leuk en ook had ik al veel dingen gehoord over dit boek. Dit boek was heel bekend dus ik wist dat het geen vrolijk boek zou gaan worden. Wel dacht ik dat het een heel erg mooi boek zou zijn omdat John Green een hele goeie schrijver is met mooie boeken. Ik had het boek al eens in het Nederlands gelezen lang geleden. Maar ik dacht dat
Biografie schrijver:
John Micheal Green is een Amerikaanse schrijver. Hij is geboren op 24 augustus 1977 in Indianapolis. Op vijftienjarige leeftijd verhuisde hij naar een kostschool in Birmingham. Hij studeerde Engels en godsdienstwetenschappen. Hij wilde priester worden in een Anglicaanse kerk. Hij heeft gewerkt als aalmoezenier in een kinderziekenhuis in Ohio. Dit betekent dat hij daar een kerkelijke functie had om te zorgen voor gasten. Hij heeft daar vele kinderen zien sterven en daarom besloot hij om een boek te schrijven over mensen die moeten leren leven met het overlijden van een geliefd persoon. Daar kwam het boek The fault in our stars uit. In 2011 heeft hij 2 maanden in Amsterdam doorgebracht om dit af te schrijven. Hij heeft twee kinderen en een vrouw genaamd Sarah. Hij heeft nog meer boeken geschreven. Hij heeft vooral bekendheid gekregen door the fault in our stars en papertowns.
Samenvatting:
Dit boek gaat over een meisje genaamd Hazel Grace Lancaster. Ze heeft kanker en had eigenlijk al dood moeten zijn. maar een experimenteel medicijn rekt haar leven. Door haar ziekte kan hazel niet meer naar school, en daardoor is haar wereldje vrij klein. Haar ouders zijn overbezorgd en sturen haar naar een praatgroep maar de praatgroep van de kerk vindt ze vreselijk. Totdat er een nieuwe jongen bij de praatgroep komt genaamd Augustus. Hazel vindt hem bijzonder. Zijn hele manier van doen en de manier waarop hij haar aankijkt, wekken meteen haar interesse. Augustus zou eigenlijk alleen een keer meekomen met zijn vriend Isaac, maar Hazel en hij hebben meteen contact en dus sluit Augustus zich bij de praatgroep aan. Augustus en Hazel ontwikkelen al snel een goede band en ze zijn vaak samen. Hazel is alleen heel bang om mensen in haar omgeving pijn te doen door te sterven en daarom houdt ze mensen, zoals Augustus een beetje op afstand. Langzaam worden de twee verliefd op elkaar, maar Hazel vind het moeilijk om zich daar aan over te geven.
Hazel heeft een lievelingsboek genaamd ‘An Imperial Affliction’ geschreven door Peter Van Houten, een Nederlandse schrijver. Het gaat over een ziek meisje en het is in een dagboekvorm geschreven. Het boek houdt echter midden in het verhaal op. Hazel denkt dat dit het geval is omdat het meisje dan dood gaat. Ze is alleen heel erg benieuwd hoe het boek afloopt. Ze maakt Augustus ook nieuwschierig naar het boek, en uiteindelijk gebruikt Augustus zijn wens en zo zorgt hij er voor dat hij en Hazel naar Amsterdam gaan om Peter van Houten te ontmoeten. Eenmaal daar is het duidelijk dat de twee verliefd zijn. Peter van Houten kan echter niet de antwoorden geven die ze hoopten te vinden. Eenmaal thuis blijkt dat de kanker terug is bij Augustus en dat hij niet lang meer te leven heeft. Ze brengen veel tijd met elkaar door maar op een gegeven moment overlijd Augustus. Later bleek dat hij een einde van het boek wilde schrijven voor Hazel, hij heeft aan Peter van Houten gevraagd om dat voor haar te doen.
Thema en motieven:
Dit boek gaat over de dood van een geliefd persoon en hoe je hier mee om kunt gaan. Dit is het thema van dit boek.
De motieven van dit boek zijn liefde en vriendschap. Hazel en Agustus zijn niet alleen geliefden, maar ook elkaars beste vrienden en dat komt heel duidelijk en herhaaldelijk naar voren in het boek. Maar ook dood is een motief. Dit boek gaat natuurlijk grotendeels over de ziekte kanker en er zijn heel veel mensen overleden aan kanker. Maar dat het een motief in het boek is komt naar voren doordat Hazel en Augustus allebei heel erg dicht bij de dood zijn gekomen. Hazel was eigenlijk ten dode opgeschreven en Augustus is uiteindelijk overleden.
Personages:
Hazel Grace Lancaster: is 16 jaar oud en heeft schildklierkanker met uitzaaiing in haar longen overleefd en gaat daardoor niet naar school. Ze heeft hierdoor niet veel sociale contacten en zit vaak binnen. Ze moet door haar ziekte altijd een apparaat met zich meedragen zodat ze genoeg zuurstof binnenkrijgt via een slangetje. Dit is een soort karretje. Ze houdt mensen vaak op afstand omdat ze zichzelf ziet als een tikkende tijdbom die elk moment kan ontploffen.
Augustus Waters: is 18 jaar oud. Omdat hij kanker heeft gehad, is hij een been verloren en daarom loopt nu met een prothese. Volgens Hazel is hij heel knap. Hij is de beste vriend van Isaac, dit is een jongen die ook bij de praatgroep zit. Hij heeft altijd een pakje sigaretten mee. Hij rookt niet, maar volgens hem is het een metafoor. ���je stop het dodelijke ding tussen je tanden, maar je geeft het nooit de kracht om je te doden���. Hij zit vol energie en heeft veel humor. Hij is altijd bang dat hij vergeten wordt na zijn dood.
De bijfiguren zijn Isaac, de beste vriend van Augustus. Hij is door zijn kanker zijn oog verloren. Hij zit ook bij de praatgroep. En Peter van Houten: dit is de schrijven van ‘An Imperial Affliction’ hij drinkt teveel omdat hij zijn dochter mist, deze dochter is ook overleden aan kanker.
Perspectief:
Dit boek is geschreven vanuit het perspectief van Hazel. Dit betekent dat het vanuit een ik-perspectief geschreven. Je weet dus alleen wat Hazel denkt en voelt. Je kunt je dan afvragen wat augustus denkt. Bijvoorbeeld bij hun eerste ontmoeting.
Tijd:
De vertelde tijd van dit boek is ongeveer een half jaar. Dit weet ik niet zeker omdat dit niet duidelijk gezegd wordt in het boek. Het verhaal is chronologisch geschreven. Dit betekent dat het op een logische en chronologische volgorde is geschreven. Er komen geen flashbacks in dit boek voor. Soms verteld Hazel wel over de periode dat ze kanker had en dit was in het verleden maar dit kun je niet echt een flashback noemen. Er is dus geen sprake van tijdverdichting. Er zitten ook geen flashforwards in dit boek. Soms wordt een gebeurtenis in dit boek heel nauwkeurig beschreven, er is dan dus sprake van tijdvertraging. Soms is er sprake van een korte tijdsprong, en wordt er een week overgeslagen. Niet langer dan een week.

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Paste your text in here…Titelverklaring:. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/paste-your-text-in-here-titelverklaring/> [Accessed 13-08-20].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.