Essay: SEKSUEEL GEDRAG BIJ MANNEN

Essay details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 4 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: June 26, 2019
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • SEKSUEEL GEDRAG BIJ MANNEN
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 1130 words. Download the full version above.

INLEIDING – IN DIT ARTIEKEL STAAN WE STIL BIJ HET SEKSUEEL GEDRAG VAN MANNEN. WAT IS HUN SEKSUELE SELCTIE, UITERLIJKE KENMERKEN, SUPRANORMALE, PARTNER KEUS, SEKSUELE STRATEGIEN EN HET OVERSPEL. BEN JIJ HIER GEÏNTRESSEERD IN, STAY READING. DOOR VERA OTTE EN ANNEKE WESTERBEEK H3D

SEKSUELE SELECTIE

Er zijn grote verschillen van seksuele selectie door cultuur. Maar in elke cultuur zijn er wel fysieke kenmerken die vrouwen aantrekkelijk maken. Voorbeelden van die fysieke kenmerken zijn een gladde huid, fysieke vitaliteit en veerkrachtig haar. Ook zijn er kenmerken die vrouwen tot een geschikte seksuele partner maken. Zoals vruchtbaarheid, gezondheid en de eigenschappen van de vrouw. Ook brede heupen bij vrouwen vinden mannen aantrekkelijk.

SUPRANORMALE PRIKKELS BIJ MANNEN

Een sleutelprikkel, dat is een bepaalde prikkel waarop je telkens dezelfde reactie geeft. Als een sleutelprikkel versterkt wordt, noem je dat een supranormale prikkel. Zowel vrouwen als mannen hebben deze prikkel. Bij de meeste mannen zijn dit bijvoorbeeld borsten. Daar worden mannen opgewonden van, dat is steeds dezelfde reactie dus een supranormale prikkel. Maar mannen hebben dit bij meer kenmerken van de vrouw, zoals aanraking, billen, enz. Mannen hebben dan de prikkel dat ze opgewonden worden en nakomeling wil maken met deze vrouw.

PARTNER KEUS

Hoe weet je nou op wat voor type je valt? En heeft het uiterlijk er meer mee te maken dan het innerlijk?

In de praktijk lijkt het erop dat veel mensen met de zelfde achtergrond elkaar interessanter vinden. Ook wanneer ze ongeveer hetzelfde intelligentie niveau hebben. Dit geldt ook voor een even hoge opleiding, aantrekkelijkheid en

hoe we met elkaar omgaan. Dat is natuurlijk best voorspelbaar, want als je veel gemeen hebt kan je beter met elkaar om dan wanneer je totaal andere meningen hebt.

Wat ook vaak verkeerd wordt begrepen is dat mensen die totaal het tegenovergestelde zijn qua interesse, elkaar aantrekken. Maar na onderzoek is gebleken dat juist de overeenkomsten ons juist veel beter vallen. Het is zelfs zo dat de meeste mannen vrouwen aantrekkelijker vinden wanner zij dezelfde gezichtsverhouding hebben, dus dit betekent dat je ook vaker valt op een vrouw valt die op je moeder lijkt. Want mannen houden van een genetische en familiare gelijkenis in de vrouw.

Er zijn nog veel meer redenen hoe je je smaak creëert, het blijkt dus ook dat je vanaf je achtste een bepaalde droomvrouw begint te vinden door middel van bijvoorbeeld het meisje van de camping in Frankrijk, maar ook je favoriete tv programma met dat meisje die zulke mooie lange benen heeft. In je jeugd koppelen we onze verlangen en interesses aan bepaalde type mensen. En zo ontstaat dus ook wat voor vrouwen je leuk vindt, en welke verschrikkelijk. Door middel van ervaring in de loop van de jaren krijg je steeds meer details voor jouw type en ook een beetje variatie. Wanneer wij ouder worden, worden we steeds toleranter naar types, terwijl we in onze pubertijd vaak streng zijn qua uiterlijk en innerlijk.

Wanneer de man zich in een kwetsbare fase van het leven bevindt meer open staan voor een nieuwe relatie. Dit kan zijn wanneer je verhuisd bent naar een nieuwe stad en graag mensen wilt ontmoeten. Maar dit is wel een groot voorbeeld, als een man al een beetje uit zijn evenwicht is hij kwetsbaar voor de liefde. Dit kan al zijn als je je koffie per ongeluk hebt omgegooid over een vrouw.

Verliefd zijn maakt alles rooskleuriger. Als je zelfs in een of ander Chinees restaurant zit met led verlichting en met koude bamiballen, creëert de verliefdheid toch hetzelfde mooie sfeertje zoals op een eilandje met zonsondergang. Dit komt door onze hormonen die vrij komen. Door deze hormonen gaan de meeste mensen er stralender uit zien. Deze hormonen hebben ook een verslavende werking dus je kunt verliefdheid wel zien als een of andere drug.

De meeste kennen wel Kurt Cobain, een man die het gemaakt had in zijn leven maar nog steeds zich niet goed wist te gedragen, zag het licht toen hij Courtney Love de liefde verklaarde. Dit gebeurde ook bij Johny Depp en Vanessa Paradis. Deze mannen zijn voorbeelden van wat de liefde wel niet met je kan doen. Als je met jouw droomvrouw bent, is volgens jou en jouw brein alles volmaakt in het leven.

Maar aan elk voordeel zit een nadeel. Wat nou als het niet meer gaat en er komt een punt achter je relatie? Dit is natuurlijk de grootste valkuil van het hele verhaal. Nu komen we toch weer terug op de verslavende drugs, want dit gevoel geeft eigenlijk weer hoe het voelt om af te kicken. Dit kan dus leiden tot het voelen van depressiviteit en zelfmoordneigingen.

In deze tijd hoeven we ons gelukkig niet meer te laten beïnvloeden door bijvoorbeeld sociale druk, cultuur en geloofsovertuiging over wie je nou leuk moet vinden. De verliefdheid is het sterkste bindmiddel waar een mens zelf over beschikt. Stel, Pim houdt van vrouwen met humor, bruine haren, een goed pak zelfvertrouwen, en ze moet absoluut van voetbal houden.

Hij komt de perfecte vrouw tegen, waar hij dan ook wel een relatie mee wil aan gaan. Maar deze vrouw houdt totaal niet van voetbal. Maar omdat Pim zo verliefd is geworden kan hij dit prima accepteren.

Terwijl als het bijvoorbeeld zijn neef was geweest die voetbaal haatte, was hij er totaal anders mee om gegaan. Daar komt bij dat vrouwen juist meer zin hebben om ‘het’ te doen, en bij mannen juist de trek afneemt. Dit komt doordat bij vrouwen de testosteron wordt gestimuleerd, en bij mannen neemt hij af. Bij mannen neemt deze af omdat ze niet meer hoeven te ‘jagen’ naar een andere partner. De focus op je geliefde neemt steeds wat af. Gelukkig maar, want anders zou het nogal lastig worden met werken, studeren of het verzorgen van de rest van het gezin.

Dit is voor de mensen die regelmatig op de ‘bad types’ vallen: het type waar je op valt kan met de tijd weer afnemen als je weer een vrouw hebt ontmoet die je toch wel leuk blijkt te vinden maar het totaal tegenovergestelde is van wat je in je hoofd had. Er zullen altijd wel wat eigenschappen zijn wat jouw zwakke punt is. Bijvoorbeeld een bepaald loopje waar die ene persoon zo heerlijk met haar kont schudt, of die zwoele blik bij een glaasje wijn. Dit soort type kenmerken zorgen er voor dat die de emmer doet overlopen en dit leidt tot… Verliefdheid!

SEKSEULE STRATEGIEËN EN OVERSPEL

77% van vreemdgaande mannen heeft een goede vriend die vreemdgaat, 40% van de vreemdgaande mannen pleegt overspel met iemand op het werk, 73% van de vreemdgaande mannen kent zijn nieuwe minnares al langer dan een maand.

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, SEKSUEEL GEDRAG BIJ MANNEN. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/seksueel-gedrag-bij-mannen/> [Accessed 20-09-20].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.