Essay: Essay: CSR vizeaza toate cele patru dimensiuni …

Essay details:

 • Subject area(s): Romanian essays
 • Reading time: 2 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: August 21, 2015
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Essay: CSR vizeaza toate cele patru dimensiuni ...
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 391 words. Download the full version above.

CSR vizeaza toate cele patru dimensiuni ale impactului unei afaceri: piata, adica actionarii si partenerii de afaceri ai companiei, consumatorii, furnizorii, distribuitorii, clientii, creditorii; locul de munca, adica angajatii si sindicatele; comunitatile locale si mediul.
‘In final responsabilitatea sociala corporatista este despre profit sau pierdere. Daca o companie vrea sa recruteze cele mai bune talente, daca vrei mai multi consumatori care sa iti cumpere produsele si serviciile, si daca vrei sa atragi mai multe investitii, atunci o companie trebuie sa fie constienta de responsabilitatea sa sociala. Si toate astea se traduc in profit sau pierdere.” (Mike Rake, Chairman, KPMG International )

1.4 Beneficiile responsabilitatii sociale corporatiste:
I. Programele de CSR ajuta companiile sa-si diferentieze concurenta si sa obtina loialitate fata de brand.
II. Programele de CSR ajuta companiile sa-si imbunatateasca reputatia companiei tale La ora actuala, succesul companiilor depinde in mod direct de increderea pe care le-o acorda comunitatea in care activeaza, autoritatile
III. Programele de CSR ajuta companiile sa-si atraga si sa-si pastreze angajatii valorosi
Companiile care integreaza cu succes RSC in toate domeniile de activitate ale afacerii au de castigat beneficii materiale si sociale prin identificarea de oportunitati noi de afaceri, consolidarea brandului si a reputatiei, atragerea si mentinerea anagajatilor de top si recunoasterea ca partener de incredere. Integrarea cu succes a CSR creeaza de asemenea un mediu care poate creste suportul si aprobarea publica.
Beneneficiile unei politici consistente de CSR sunt ??mbun??t’?irea imaginii ??i cre??terea reputa??iei companiei, un management al riscului ??i al situa??iilor de criz?? mai eficient, atragerea ??i motivarea unor angaja??i valoro??i.
1.5 Tipurile de programe pe “Responsabilitate sociala corporatista”
Programele de CSR pot fi impartite diferit in functie de mai multe tipologii. Cea mai utila fiind considerata este tipologia realizata de Philip Kotler si Nancy Lee in cartea ‘Corporate Social Responsibility: Doing the Most Good for Your Company and Your Cause’.
1.5.1 Promovarea unei cauze (Cause Promotion):
Cand vorbim despre promovarea unei cauze, vorbim implicit despre comunicarea persuasiva.
Printr-un astfel de program se pot urmari doua obiective :primul, preocuparea publicului si determinarea de a-i capta atentia asupra cauzei iar, al doilea obiectiv consta in convingerea publicului de a participa activ in sprijinul cauzei. O astfel de ‘campanie’ de RSC poate merge

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Essay: CSR vizeaza toate cele patru dimensiuni …. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/romanian-essays/essay-csr-vizeaza-toate-cele-patru-dimensiuni/> [Accessed 14-07-20].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.