Essay: Algemene informatie

Essay details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 3 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: June 26, 2019
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Algemene informatie
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 676 words. Download the full version above.

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en tevens de populairste bestemming voor een stedentrip in Duitsland. De meer dan drie miljoen inwoners tellende metropool kent een roemruchte geschiedenis. Hoewel de stad een eeuwenlange historie kent is het juist de recente geschiedenis die zo haar stempel drukt op deze stad. De Tweede Wereldoorlog en de naoorlogse periode hebben voor een groot deel het gezicht van het huidige Berlijn bepaald. Zo is het centrum van Berlijn niet geheel ongeschonden uit de strijd gekomen. Bombardementen en gevechten in de stad hebben aan het einde van de oorlog redelijk wat schade veroorzaakt aan Berlijn. Wie Berlijn heden ten dage bezoekt die zal daar niet veel meer van zien. Veel bouwwerken zijn hersteld, herbouwd of juist in zijn geheel gesloopt om plaats te maken voor nieuwe bouwwerken, pleinen en straten. Van één gebouw in Berlijn is de ruïne als monument bewaard gebleven: de Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche in het stadsdeel Charlottenburg. Aan de kerk zijn een nieuwe kerkzaal en klokkentoren toegevoegd, waardoor er een aparte mix van oud en nieuw ontstaan is.
Wie door Berlijn wandelt die zal ontdekken dat de stad een zeer fraaie mix biedt aan oude gebouwen en moderne architectuur. Na de val van de Berlijnse Muur heeft men de uitdaging aangegaan om van Berlijn weer één geheel te maken, waarbij oud en nieuw op fraaie wijze met elkaar vermengd moesten worden. Mede door het afbreken van de Muur ontstonden er in de binnenstad plekken die opgevuld dienden te worden. Dit heeft geresulteerd in fraaie plaatsen zoals Potsdamer Platz. Wie van mooie gebouwen houdt die kan zijn ogen uitkijken in het moderne Berlijn. Het Sony Center, de drie indrukwekkende gebouwen aan de Gendarmenmarkt, de Rijksdag en natuurlijk de vele fraaie bouwwerken aan Unter der Linden zijn meer dan de moeite waard.
Berlijn is een uitstekende stad om te shoppen. Door het ontbreken van een centraal centrum liggen de winkelcentra, winkelstraatjes en de mooie binnenplaatsen met aantrekkelijke boetiekjes verspreid over Berlijn. Een populair winkelcentrum is de Potsdamer Platz Arkaden, een overdekte shopping mall met ruim honderddertig winkels en horecagelegenheden. Het mooie aan dit in 1998 geopende winkelcentrum is dat het prima met de auto te bereiken is en er meer dan vierduizend auto’s kunnen parkeren in de bijbehorende parkeergarage. Iets echt typisch Berlijns is het warenhuis KaDeWe, gelegen in het voormalige West-Berlijn. Het brede aanbod van artikelen in dit warenhuis is vooral gebaseerd op luxe en kwaliteit. Je zult daarom vooral de hogere kwaliteit van alle productgroepen aantreffen. Wie op koopjes wil jagen kan beter naar andere winkellocaties gaan. Een ander populair warenhuis is de Duitse vestiging van Galeries Lafayette, gelegen aan de Friedrichstrasse. Met de Friedrichstrasse is meteen een van de beter winkelstraten van Berlijn genoemd. Deze straat biedt een grote verscheidenheid aan allerlei winkels, vooral als je de allerlaatste mode aan wilt schaffen ben je hier op de juiste plek. Andere populaire shopping hotspots zijn de Kurfürstendam, de Potsdamer Platz en Alexanderplatz, waar onder andere een grote vestiging van Galeria Kaufhof te vinden is.
Fietsen wordt in Berlijn steeds populairder. Want in deze vlakke hoofdstad rijd je per fiets gemakkelijk van de ene plaats naar de andere, zonder gedoe om een parkeerplaats te vinden en zonder ergernis over parkeerboetes of files.
Ook voor bezoekers van Berlijn wordt het steeds aantrekkelijker om voor hun sightseeing tour voor de fiets te kiezen. Grotere afstanden, zoals tussen de Brandenburger Tor en Alexanderplatz, kunnen op een comfortabele fiets gemakkelijk overbrugd worden. Ook uitstapjes naar de dierentuin of naar een van de vele meren in de stad zijn zeer aan te bevelen
Voor fietsliefhebbers staat over de hele stad verspreid een groot aantal fietsverhuurstations ter beschikking, de meeste in Berlijn Mitte (bv. station Friedrichstrasse), Kreuzberg, Friedrichshain of vlakbij het station Tiergarten. De huur bedraagt ongeveer tien euro per dag – afhankelijk van de vraag of men voor zijn ontdekkingstocht op een eenvoudige fiets met drie versnellingen of een sportieve mountainbike wil rijden.

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Algemene informatie. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/algemene-informatie/> [Accessed 06-08-20].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.