Guide: Boekverslag: Mama Tandoori

Guide details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 2 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: September 18, 2015
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Tags: Dutch
 • Boekverslag: Mama Tandoori
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this guide:

This page of the guide has 525 words. Download the full version above.

Over het boek:

In het boek gaat het over Ernest en de moeder van hem die Mama Tandoori wordt genoemd. Ze wordt Mama Tandoori genoemd doorn haar Kip tandoori die ze vaak maakt ze maakt dit met veel pepers en het is erg lekker. Bij de moeder wordt duidelijk dat ze een deegroller heeft waarmee ze zorgt dat ze haar zin krijgt. De moeder heeft een aantal zonen en een man die patholoog anatoom is. Een van de zonen is Ernest. Haar eerste zoon raakt op vierjarige leeftijd door een epileptische aanval verstandelijk beperkt. Mama Tandoori geeft van de hond van de buren hier de schuld van omdat hij(de oudste zoon) toen het gebeurde bij de buren was. Door de beperkingen weet Mama Tandoori met haar deegroller te regelen dat ze een buskaart krijgen met begeleiderspas overal naartoe. Eigenlijk is het hele boek ingedeeld in verschillende kleinere verhalen. Eerst wordt er bijvoorbeeld vertelt over dat Mama Tandoori juwelen omruilt voor een huis en doormiddel van haar deegroller weet ze steeds een groter huis te krijgen. De moeder heeft in India vroeger veel bekers gewonnen maar dat was vooral omdat ze eerder vertrok dan de tegenstanders. Ernest moet van zijn moeder ook op atletiek ze moedigt hem er enorm voor aan. Totdat Ernest in het vijfde jaar van VWO en hij door de Indiase bond wordt gevraagd om naar India te gaan om voor de Olympische ploeg van India uit te gaan komen, dit is mogelijk Omdat zijn moeder uit India komt en hij zelf ook in India is geboren. Dit verbiedt Ernest zijn moeder omdat zij vindt dat Ernest zijn VWO diploma moet halen en dan moet gaan studeren. Ernest heeft ook een oom van zijn vaders kant die Herbert heet. Herbert gaat op een moment met veel geld naar canada om daar een nieuw bestaan op te bouwen dit mislukt volledig hij word een bedelaar. Omdat Herbert er vandoor is gegaan geeft Mama Tandoori hem van veel dingen de schuld. Herbert wordt gezien als een loser door de hele familie.

Mijn mening over het boek:

Ik vond het boek, al was het een dik boek, wel redelijk makkelijk door te lezen behalve bij sommige overgangen van hoofdstukken omdat dat totaal verschillende verhalen zijn. Doordat het verschillende verhalen zijn vond ik het ook wel lastig om het samen te vatten. Ik vond er ook wel een beetje vreemde dingen in zitten zoals dat er wordt gezegd dat doordat Mama Tandoori het onderzoek van haar man heeft verhinderd er waarschijnlijk veel meer mannen zijn overleden aan prostaat kanker. Sommige delen vond ik ook wel grappig zoals dat de moeder en haar tante door pepers (als een soort van doping) te gebruiken wedstrijden konden winnen maar daardoor ook regelmatig snel naar de wc moesten als ze weer eens een te grote hoeveelheid hadden genomen. Ik vond het ook grappig dat toen Ernest geboren werd in India zijn vader, die in Rotterdam was, dacht dat hij een dochter had gekregen en dus verkeerde kaartjes liet drukken.

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the guide above)

About this guide:

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Boekverslag: Mama Tandoori. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/boekverslag-mama-tandoori/> [Accessed 17-06-21].

Review this guide:

Please note that the above text is only a preview of this guide.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.