Book review essay: SKYJACK/luchtkaping - Essay Marketplace

Book review essay: SKYJACK/luchtkaping

Titel: SKYJACK!

Schrijver: Tim Vicary

Niveau: 3

Aantal pagina’s: 59

Aantal hoofdstukken: 15

Verklaring van de titel: het boek heet SKYJACK/luchtkaping! Omdat het boek er een vliegtuig in de lucht wordt gekaapt in de lucht en daar gaat het boek voornamelijk over.

Hoofdpersonen: Carl Sandberg, Helen Sandberg en Herald

Carl Sandberg, man van de minister president(Helen Sandberg) hij heeft een agent bij zich die Herald heet.

Helen Sandberg, zei is de minister president haar man zit op het vliegtuig. Zei moet onderhandelen met de kapers om iedereen(107 passagiers) weer veilig op de grond te krijgen.

Herald, de persoonlijke agent van Carl Sandberg.

Voor de rest wordt er niet zo veel over ze verteld.

Samenvatting:

Carl en Herald zijn op weg naar huis ze gaan in het vliegtuig hij vraagt de stewardess om een koffie, ze ziet er wat zenuwachtig uit. Dan loopt ze weg en zegt ze een fijne vlucht. Dan lopen er 2 mannen en de stewardess in de cockpit even daarna roept de piloot om dat de plannen zijn veranderd en dat ze ergens anders landen. Dan komt de stewardess naar buiten met een machine pistool. Ze komen er achter dat het vliegtuig is gekaapt. Dan gaat er een bel de twee mannen zeiden dat ze de mensen zijn van ‘the liberation’s army’zijn wij doen jullie geen pijn wij willen alleen onze broeders(zij zijn teroristen en zitten in de gevangenis) terug als zei vrij zijn zijn jullie vrij. Dan arriveert de president op het vliegveld ze hoort dat het vliegtuig waar haar man op zit gekaapt is. De kapers in het vliegtuig weten niet dat de man van de president op het vliegtuig zit, om dat zo te houden eet Herald het paspoort van Carl op. De president krijgt te horen dat ze 2 uur de tijd heeft om de 2 ‘broers’ de gevangenis te halen. Maar dat is te weinig tijd. Ze zeggen als jullie de afspraak niet nakomen schieten we iemand af die in het vliegtuig zit. Ze hebben inmiddels iemand afgeschoten die in het vliegtuig zat ze zijn er ook achter gekomen dat de man van de minister in het vliegtuig zit en ze zeggen dat hij de volgende is die ze gaan afschieten als hun ‘broers’ er niet zijn binnen en half uur. De president besluit om de gevangene uit de gevangenis te halen en ze moeten hier binnen een half uur zijn maar dat lukt niet omdat een gevangene een ongeluk heeft gehad in de auto dus bellen ze naar het vliegtuig dat ze 10 minuten meer nodig hebben. Dan word er afgesproken dat ze eerst 1 gevangene uitleveren en dat de vliegtuig kapers dan alle gegijzelde mensen vrijlaten maar daar gaan ze niet me akkoord ze zeggen we laten iedereen er uit behalve Carl, Herald en de piloot. De 1e gevangene komt naar het vliegtuig en de 100 mensen die in het vliegtuig zaten zijn er intussen uit. Het vliegtuig wordt gelijk bij getankt door een stel mannen in witte pakken. Tussen de mannen in de witte pakken zit colonel Carter die wat handgraneten bij zich heeft om zijn plan uit te voeren. Ook de andere gevangene is nu in het vliegtuig gelopen en de deur van het vliegtuig staat nog open snel gooit colonel Carter een paar handgranaten het vliegtuig in. Maar het zijn geen echte granaten. Er volgen wel een paar grote knallen en flitsen maar niemand gaat er van dood. De kapers zijn verblindt en verward en hebben een piep in hun oor hierdoor kunnen ze even niks zien en niks horen. De mannen in de witte pakken komen snel het vliegtuig in en schieten de 3 kapers dood de 2 gevangene proberen te ontsnappen maar worden neergeslagen en geboeid. De rest van de pasagiers waren ook even blind en doof maar voorderest ongedeerd.

Mijn mening:

Ik vind het boek makkelijk en meeslepend geschreven dat vind ik persoonlijk wel fijn want dan vind ik het leuk om te lezen.

Review this essay:

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.