Guide: Essay: The Boy in the Striped Pyjamas (Dutch)

Guide details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 3 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: September 19, 2015
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Tags: Dutch
 • Essay: The Boy in the Striped Pyjamas (Dutch)
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this guide:

This page of the guide has 654 words. Download the full version above.

Bruno is een 9-jarige jongen , groeit op tijdens de Tweede Wereldoorlog in Berlijn , Duitsland . [ 3 ] Hij woont in een groot huis met zijn liefhebbende ouders , zijn twaalf jaar oude zusje Gretel (die hij aanduidt als een hopeloos geval ) , en dienstmaagden . Zijn vader is een hooggeplaatste SS-officier die, na een bezoek van Adolf Hitler en Eva Braun ( in de roman als “The Fury” , Bruno’s miskenning van het woord ” F??hrer ” genoemd ) , is gepromoveerd tot commandant , en Bruno’s ontsteltenis , de familie moet verhuizen naar een plaats genaamd ” Oudwis ” (in werkelijkheid het concentratiekamp Auschwitz )

Bruno komt erachter dat hij is niet toegestaan ”om de achterkant van het huis of de omgeving te verkennen . Uit verveling en nieuwsgierigheid , besluit hij om toch te verkennen . Terwijl rondneuzen hij ziet een jongen aan de andere kant van het hek . Opgewonden dat er een jongen zou kunnen zijn leeftijd , Bruno stelt zich voor en komt er achter de naam van de Joodse jongen is Shmuel . Shmuel en zijn familie werden hier gebracht , van elkaar gescheiden en gedwongen om te werken . Bijna elke dag , de twee jongens ontmoeten op dezelfde plek . Binnenkort , als gevolg van hun opmerkelijke overeenkomsten worden ze beste vrienden . Ondanks hun verschillen van omstandigheden , zijn ze in staat om elkaar te begrijpen op een dieper niveau . Deze empathie fundamenteel doet rijzen over het verschil tussen een ‘ ongewenste ‘ Poolse jood en een Duitse . In de loop van het boek , Bruno toont een groot deel van na??vete , terwijl Shmuel lijkt om meer kennis te hebben, aangezien hij de eerste hand blootstelling aan het lijden heeft gehad in de dood kamp .

Bruno’s moeder overtuigt zijn vader om hen terug te nemen naar Berlijn , met Bruno’s vader verblijf in Auschwitz als commandant . Hoewel Bruno staat op het punt terug naar Berlijn te gaan met zijn moeder en zus , als een laatste avontuur , beaamt hij te kleden in een set van gestreepte pyjama en muts te gaan onder het hek te helpen Shmuel . De jongens gaan proberen en zoek Shmuel ‘s vader, die vermist in het kamp . De jongens zoeken bij elkaar, maar zijn niet in staat om hem te lokaliseren . Tijdens hun zoektocht worden ze gemengd in een groep van mensen die op een mars . Noch jongen weet waar deze mars zal leiden . Ze worden echter al snel druk in een gaskamer , die Bruno veronderstelt is een plek om ze droog te houden tegen de regen . Het verhaal van Bruno’s perspectief eindigt met Bruno grijpen Shmuel ‘s hand. Hij is niet bang , en heeft niet de intentie van het loslaten van zijn vriend .

In de epiloog , het boek dat Bruno’s familie brachten vele weken in hun huis proberen om Bruno te vinden voor zijn moeder en Grietje terug naar Berlijn om te zien of hij vooruit was gegaan . Ze ontdekken dat hij er niet is. Een dag later , zijn vader keert terug naar de plek waar de soldaten gevonden Bruno’s kleren . Deze plek is bijna precies waar Bruno bracht het laatste jaar van zijn leven ontmoeting met Shmuel . Na een korte inspectie , Bruno ‘s vader ontdekt dat het hek niet goed bevestigd aan de basis en opzij kan genoeg worden getrokken voor een jongen van Bruno’s grootte om door te passen . Met behulp van deze informatie , zijn vader uiteindelijk stukken samen die Bruno ging in het kamp en werd vermoord in de gaskamers . De dood van zijn zoon maakt de commandant enorm depressief , en hij stopt zorgen te maken over zijn baan . Zijn verdriet uiteindelijk maakt hem prikkelbaar en nalatig , en hij raakt zwaar hekel aan zijn ondergeschikte ambtenaren . Enkele maanden later , het Rode Leger komt naar het kamp en bestellingen Bruno’s vader om te gaan met hen te bevrijden . Hij gaat zonder klacht , nog steeds rouwen om het verlies van zijn kind .

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the guide above)

About this guide:

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Essay: The Boy in the Striped Pyjamas (Dutch). Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/essay-the-boy-in-the-striped-pyjamas-dutch/> [Accessed 16-06-21].

Review this guide:

Please note that the above text is only a preview of this guide.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.