Computers

Computers

Inleiding
We gaan het hebben over de computers. De vragen over dit werkstuk en de computers zijn; wat is een computer? De geschiedenis van de computer. Hoe bouw je een computer (filmpje)? Wat kun je met een computer? Verschil tussen PC en Game Pc.
Waarom hebben we dit onderwerp gekozen? De reden hiervoor is omdat wij erg bekend zijn met computers en het leuk is om er over te vertellen. We hebben beiden onze eigen computers en gaan/willen die ook laten zien.

Inhoudsopgave.
1. Wat is een computer? Blz. 4
2. Geschiedenis Blz. 5 t/m 6
3. Personal computer en game pc Blz. 7
4. Hoe zit ie in elkaar en hoe werkt het (filmpje)? Blz. 7
5. Conclusie Blz. 8
6. Bronnenlijst Blz. 9

Wat is een computer?
Een computer is een apparaat waarmee je verschillende dingen kunt doen zoals het bijhouden van uw administratie, het spelen van spelletjes, e-mailen, internetten, foto’s bewerken en nog veel meer. Een computer bestaat uit een kast met onderdelen waaronder de processor en een harde schijf. Een computersysteem bestaat uit allerlei technische onderdelen die in een kast zitten. Een laptop is ook een vorm van de computer. Hierbij is er geen afzonderlijke kast. De computer is een geheel met het toetsenbord en beeldscherm. De laptop is inklapbaar en handig voor gebruik onderweg.

Dit is een voorbeeld van een personal computer die in een huiskamer staat.
Geschiedenis van computer
Mechanische computers:
De geschiedenis van de computer begint met de geschiedenis van rekenen. Vroeger hebben mensen middelen bedacht voor berekeningen die niet makkelijk uit het hoofd konden worden gedaan. De makkelijkste manier is het opschrijven van een aantal getallen en ze dan weer op te tellen. Toen de behoefte aan berekeningen steeds moeilijker werd, bedachten ze tabellen met hulpgegevens (bijvoorbeeld logaritmetabellen als hulp bij het vermenigvuldigen).

in 1822 bedacht Charles Babbage de differentiemachine: een idee voor een machine die tabellen van veeltermen kon uitschrijven. Babbage begon aan het bouwen, maar het bouwen ervan ging niet goed. De machine werkte mechanisch en de tandwieltechniek was niet goed genoeg om een goed mooi resultaat te krijgen. In 1833 kwam Babbage met het ontwerp voor een analytische machine maar dit faalde ook.

Herman Hollerith maakte in eind 19e eeuw telmachines die werkten op manier van invoer met ponskaarten. Aan de telmachines werden sorteermachines verbonden, makkelijke bewerkingen op bestanden met grote gegevens werden zo mogelijk gemaakt.

1938 werd door Konrad Zuse de eerste computer gebouwd. Ook zijn machine werkte toen nog mechanisch, alleen had Zuse het zichzelf een stuk makkelijker gemaakt vam het binaire stelsel gebruik te maken. Een jaar later bouwde hij de eerste elektromechanische computer.

Elektronische computers:
Door de Tweede Wereldoorlog ging de ontwikkeling van de computers nog sneller. In het Verenigd Koninkrijk werd in Bletchley Park van de Colossus gebruikgemaakt om berichten te kraken die met de Duitse Lorenz-codeermachine vercijferd waren. De Colossus werd gemaakt door Tommy Flowers en was de allereerste elektronische computer. Deze maakte gebruik van elektronenbuizen.

De eerste computer in de VS de ENIAC (Electronic Numerical Integrator And Calculator), die meerdere klaslokalen in groot was.

Personal computer:
Tegen 1980 werkte er bij IBM onder leiding van Don Estridge een groep van 12 technici en ontwerpers die Entry Systems Division heette. Ze hadden de opdracht een echte personal computer te ontwikkelen. IBM kocht bijvoorbeeld Microsoft een nog te ontwikkelen besturingssysteem voor de personal Computer.
Op 12 augustus 1981 presenteerde IBM hun personal computer.

Na een grote groei waarin een groot heel veel verschillende soorten computers op de markt kwamen, won het IBM model als de grootste overwinnaar tevoorschijn kwam, niet omdat het beste computermodel was maar wel omdat het de grootste markt vormde. De enige fabrikant uit die tijd die zich tot nu heeft groot gehouden is Apple.

De pc werd ook steeds goedkoper en gemakkelijker te gebruiken waardoor steeds meer bedrijven en huisgezinnen er een kochten. De ontwikkelingen verder, zakenmensen gebruiken meestal een laptop om met hun computer te werken. De steeds verdere miniaturisering leidde er toe dat de kleine Personal Digital Assistant (PDA) met steeds meer mogelijkheden in beeld kwam. Ook veel apparaten zoals wasmachines, videorecorders, digitale camera’s en dergelijke bevatten tegenwoordig een computer om allerlei zaken te regelen, deze worden dan meestal een ingebed systeem of – in het Engels – embedded system genoemd.

PC en Game-PC
Personal computer
De afkorting van Personal computer is pc. Een computer wordt onder meer gebruikt bij werk, onderwijs, school en hobby’s. Personal computer zie je in iedere huiskamer staan.

Game-PC
Zoals we eerder al uitgelegd hebben de pc is om in de huiskamer te hebben waarop iedereen op kan.
Maar een game pc is special in elkaar gezet voor gamen natuurlijk. Er zit vaak duurdere hardware in. Het bestaat uit een goede moederbord om overclocking aan te kunnen (betere prestaties), sterke videokaart voor een mooi spel, en goede processor die de videokaart support, en veel werkgeheugen voor de snelheid van je game PC. Voor de rest heb je ook een grote harddeschijf nodig om je games op te zetten, en een goede power supply om dit allemaal van stroom de voorzien.

Hoe zit ie in elkaar en hoe werkt het
Link van filmpje komt later
Conclusie
Martin: ik zal niet proberen cliché te zijn maar ik vond het best leuk. Het leukste natuurlijk vond ik de computer in elkaar zetten en filmen. Het werkstuk maken vind ik zelf erg saai en vervelend want ik kan niet al te lang stilzitten. Zelf heb ik niet veel geleerd omdat ik al heel lang me eigen computers in elkaar zet. De geschiedenis van de computers interesseert me niet veel en was ook het saaiste.

Jordi: Ik had gedacht dat het sector werkstuk heel saai zou worden. Maar eigenlijk viel het best mee. Ik heb zelf veel over een computer geleerd en hoe je een computer in elkaar zet. Ook heb ik veel geleerd over een video editen. Hoe je een video versnelt en het volume veranderen per stukje van een video. Het minst leuke deel van het sector werkstuk is het werkstuk zelf.

Bronnen

http://www.pcworld.com/article/258473/how_to_benchmark_your_pc_for_free.html
http://www.pcworld.com/article/258473/how_to_benchmark_your_pc_for_free.html
http://www.pcgamer.com/how-do-i-benchmark-my-pc/
http://centraalmuseum.nl/over/over-het-museum/geschiedenis/?gclid=CNrT5qivv8gCFQxmGwodCjcBnA
https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_de_computer
http://www.kieskeurig.nl/pc?xtor=SEC-[42008-92125145-FAA7-46A6-9A4E-0284715B508CS61164723153]-GOO-1[grp]-1[ad]-S-[test%20computer]&gclid=CNWntpGwv8gCFRcTGwoduj4Liw

https://nl.wikipedia.org/wiki/Personal_computer
https://www.seniorweb.nl/artikel/wat-is-een-computer
https://nl.wikipedia.org/wiki/Personal_computer
https://www.seniorweb.nl/artikel/wat-is-een-computer


https://www.pinterest.com/janineluiting/werkplek-in-woonkamer/

2015-11-18-1447846677

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.