Essay: Deel 1

Essay details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 3 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: June 26, 2019
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Deel 1
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 843 words. Download the full version above.

Sasha Sokolov is een straatveger in Tel Aviv. Hij is alcoholverslaafd, en was eerst metallurg in Kalingrad. Na een ramp moest hij door de KBG naar oosten van Rusland, Tomsk. Daarna is hij naar Israël gegaan, want zijn ouders zijn Joods. Hij was getuige van een moord op straat. Hij denkt dat de dader van de moord een oude vriend Lev is. Lev was met hem naar de beste school van de Sovjet Unie gegaan. Ze werkten samen in Kalingrad, maar na de ramp heeft hij niets meer van hem gezien. Na het incident op straat zuipt Sasha zich in klem.

Deel 2

Plotseling schudt iemand hem wakker. Sasja weet eerst niet wie het is, maar het blijkt Lev te zijn. Lev brengt hem naar zijn appartement. Sasja slaapt heel lang door en na een paar dagen gaan ze eten in een restaurant. Lev weerhoudt Sasja om wodka te drinken. Tijdens het eten praatten ze over het verleden. Lev had veel geld in de Verenigde Staten verdiend. Dit deed hij via zijn Georgische familie, ze waren de maffia. Lev bood hem een baan aan, met een mooi salaris en een flat in een mooie buurt. Sasja gaat zijn spullen ophalen in oude appartement. Hij komt Tanja tegen en vraagt of zij ´s avonds met hem wilt eten. Ze accepteert het. Tijdens het diner wordt het Sasja duidelijk dat haar man dood is gegaan door alcohol. Later brengt hij haar thuis en schudden ze handen.

Sasja had nieuwe meubels en spullen gehaald. Er kwam een agent langs om nog wat dingen te vragen over de schietpartij op straat. De agent kreeg argwaan van alle nieuwe spullen die Sasja had gehaald, dus vertelde hij hem dat hij voor een Lev zou werken en dat hij een voorschot had gekregen op zijn salaris. De agent had daar niks in op te brengen en ging weg. Een paar dagen later ging Tanja met Sasja mee naar boven in zijn appartement. Ze wilden daar de liefde bedrijven, maar Tanja wou dat niet, want Sasja was niet besneden. Hij moest beslissen of hij zich wou laten besnijden of niet.

Deel 3

Tanja wilde graag een kind met hem, maar hij kon het besluit nog niet nemen. Wat hij wel eerst zou doen is om Lev op te hoogte te stellen dat de agent is langsgeweest. Na het gesprek met hem heeft hij een paar dagen niet van hem gehoord. Later kreeg hij een uitnodiging om de nieuwe fabriek te bekijken waar hij de leiding over zou krijgen. Toen hij bij de fabriek aankwam werd het hem duidelijk dat ze er wapens zouden maken. Hij zou er 100000 dollar mee verdienen. Een dag later belde hij met zijn ex-vrouw. Ze had het erover dat zijn dochter geen goede toekomst in Rusland had. Ze smeekte hem om hen naar Israël te halen. Sasja wilde bedenktijd en ging zich besnijden.

Deel 4

Hij heeft de operatie succesvol gedaan en is nu besneden. Lev zocht hem op in het ziekenhuis en vertelde dat er een man is die hem chanteerd. Die man moet vermoord worden. Lev bood Sasja een half miljoen aan. Hij weigerde het eerst, maar Lev chanteerde hem en deed het toch. Lev kwam een volgende dag lang met een koffertje. In dat koffertje zat een pistool en springstof. Midden in de nacht verliet hij het ziekenhuis en ging de man vermoorden. De man was een bekende, hij heet David Koeznadze. Het was de mandie onbetrouwbare vliegtuigen leverde en waar Sasja voor zou werken. Sasja vermoorde hem. Zijn tweede taak was om het huis op te blazen. Hij kwam er achter dat het tijdmechanisme in de koffer fout was en als hij de knop om zou draaien, hij zichzelf opblies. Hij wou naar Tanja gaan om alles op te biechten, toen hij een uitgedrukte sigaar bij het verblijf van Tanja en Emma (het dochtertje van Tanja). Sasja zocht Lev’s auto en monteerde de spingstof onder zijn auto. Hij had bizar veel pijn in zijn onderlijf. Hij zag hoe Lev weer naar zijn auto liep en de auto startte. Sasja ging weer snel terug naar het ziekenhuis. Toen hij daar in zijn bed wodka zat te drinken hoorde hij honderden luchtsirenes.

Later

Hij vierde het verjaardagsfeest van zijn dochter op het dakterras van een duur hotel. Hij kon het makkelijk betalen, Lev en hij hadden bij het partnerschap een wederzijdse levensverzekering afgesloten. Hij was nu rijk. Hij heeft zijn ex-vrouw en zijn dochtertje naar Israël laten halen. Toen de bom onder Lev’s auto afging, was ook de tweede getuige van de moord op straat om het leven gekomen. Hij werkte nu in zijn kantoor aan een ontwerp dat hij aan de NASA wilde voorleggen, een Shuttle die tachtig toeristen in een zware vacuümbuis door de atmosfeer en tratosfeer naar de ruimte vervoerde, en weer terugbracht naar de aarde als na een bezoek aan de kathedralen van het Kremlin. (blz 329)

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Deel 1. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/deel-1/> [Accessed 15-08-20].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.