Essay: Essay: Aangezien Bonka Circus zowel een personality managementbureau…

Essay details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 2 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: September 16, 2015
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Essay: Aangezien Bonka Circus zowel een personality managementbureau...
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 327 words. Download the full version above.

Aangezien Bonka Circus zowel een personality managementbureau als een productiehuis is, heeft het bedrijf verder ook veel verschillende stakeholders. Deze stakeholders verschillen naargelang de domeinen waarin het bedrijf actief is.

Op vlak van het personality management zijn de stakeholders vooral de fans van de persoonlijkheden, de eventuele sponsors, platenmaatschappijen,’

Op gebied van televisieprogramma’s die het bedrijf maakt, zijn de stakeholders voornamelijk de televisiezenders waarmee de onderneming samenwerkt en hun eventuele partners. E??n en OP12 zijn voorbeelden van televisiezenders waarmee het bedrijf al samenwerkte.

Het personality management en productiegedeelte van het bedrijf hebben ook gezamenlijke stakeholders. De eerste belangrijke groep van deze gezamenlijke stakeholders zijn de werknemers. Het bedrijf telt 12 werknemers. Ook de managers zijn een belangrijke groep stakeholders, de werknemers van Bonka Circus worden aangestuurd door drie managers.

De belangrijkste aandeelhouders van het bedrijf zijn voetballer Vincent Kompany en CEO Klaas Gaublomme.

Voorbeelden van belangrijke concurrenten van het bedrijf zijn: Pretpraters, IMM, Live Entertainment, C You Soon,’ Deze bedrijven zijn allemaal actief in het managen van artiesten, sporters,’ (TrendsTop, 2015)

Vincent Kompany, Hugo Matthysen en Ronny Mosuse, Jasper Erkens en Aram zijn de belangrijkste klanten van het bedrijf.

De overheid is op meerdere vlakken een stakeholder van het bedrijf. Eerst en vooral moet het bedrijf rekening houden met de regelgeving in Belgi??. Ten tweede heeft Bonka Circus al samengewerkt met de VRT, de openbare omroep van de Vlaamse overheid. Als laatste werkt Bonka Circus af en toe samen met stagiaires van scholen.

Verder zijn ook de media een belangrijke stakeholder van het bedrijf. Dit spreekt voor zich aangezien het bedrijf hier zelf in actief is door de audiovisuele producties die het maakt.

Ten slotte is ook de maatschappij een stakeholder van Bonka Circus. De producties die het bedrijf maakt, de aandacht die het bedrijf cre??ert voor haar klanten, is namelijk gericht aan de maatschappij.

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Essay: Aangezien Bonka Circus zowel een personality managementbureau…. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/essay-aangezien-bonka-circus-zowel-een-personality-managementbureau/> [Accessed 08-07-20].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.