Essay: Boekverslag - 'Voor mijn verre Prins' - Essay Marketplace

Essay: Boekverslag – ‘Voor mijn verre Prins’

Bibliography

Inhoud:

Reina ten Bruggekate isgeboren op.8 februari 1950 in Rotterdam. De plaats waar ze nu woont is Leiden. Ze woont hier met haar man en 2 zoons Maxim en Dominic. Zelf komt ze uit een gezin waar veel gelezen en geschreven werd. Reina’s vader was dominee en heeft heel veel gepubliceerd. Maar hij vond het ook heel belangrijk dat Reina en haar broer voorgelezen werden, ze vonden het geweldig om lekker weg te dromen bij een boek. Ze begon met werken bij de krant en voor tijdschriften. Daarna begon ze.in 1995 met het schrijven van kinderboeken. In korte tijd bracht ze ruim twintig boeken uit, waarvan.er een aantal zijn bekroond door provinciale kinderjury’s. Voordat ze begint met schrijven heeft ze al een heel verhaal in haar hoofd klaar. Haar boeken gaan meestal over vriendschap, durven opkomen.voor jezelf en je idealen, het overwinnen van obstakels, angsten en tegenslagen. Ze wil graag dat kinderen haar boeken herkenbaar vinden en dat ze leuk en spannend zijn.

Voor mijn verre prins vind ik een beetje een aparte titel. Als je het boek in de bieb ziet liggen dan zou je hem niet meteen meenemen. Voor mijn verre prins is een goede titel voor het boek. Het gaat over een meisje die een relatie heeft met een jongen uit Sri Lanka. Dat is wel een eindje. Ik zou er geen betere titel voor kunnen verzinnen. Iris is helemaal verliefd op Roshan uit Sri Lanka en probeert contact met hem te houden. Dit gaat niet altijd even goed. Dit boek is voor de tweede keer uitgegeven in 2006. Het zou in deze tijd gebeurt kunnen zijn. Het verhaal speelt zich op verschillende plekken af. Ze hebben elkaar ontmoet in Londen. Het leven van Iris na de ontmoeting in Londen vindt gewoon plaats in Nederland en als ze op reis gaat om te kijken wat er met Roshan aan de hand is, speelt het verhaal zich af in Sri Lanka. Het verhaal speelt zich af op doordeweekse dagen. Alleen als ze naar Sri Lanka gaat heeft ze vakantie. Het boek is geschreven in chronologische volgorde. Er wordt niet in vermeld in hoeveel tijd dit verhaal zich afspeelt. Ik denk ongeveer twee ?? drie maanden. Ik heb er 2 weken over gedaan om het boek uit te lezen. Het is een hij/zij-verhaal.
De hoofdpersonen zijn:
‘ Iris: Iris heeft een.eigenwijs karakter ze is een typisch meisje en ze vindt alle jongens van haar leeftijd maar kinderachtig.
‘ Roshan: Roshan heeft een liefdevol karakter. Hij is de zoon van een diplomaat en is.samen met Iris de hoofdpersoon van het verhaal.
Het verhaal kan zomaar echt gebeurt zijn.

Samenvatting:

In de Londense.straten vindt Iris de liefde van haar leven. De liefde is wederzijds maar er is een probleem: Roshan woont in Sri Lanka en Iris in Nederland. Als ze weer thuis zijn mailt ze elke dag met hem. Als plotseling zijn romantische brieven stoppen, wordt ze ongerust. Ze is bang dat hij genoeg van haar heeft. Of dat hij misschien zijn ouders gehoorzaamt die een huwelijk voor hem regelen. Ze raakt erg in de war en kan nergens meer van genieten. Ze blijft zich afvragen wat er met hem aan de hand is. Haar beste vriendin Moniek probeert.haar gerust te stellen, ze praten veel met elkaar en doen leuke dingen. In de discotheek ontmoeten ze Sven en Pieter. Moniek en Pieter gaan er al snel met z’n twee??n.vandoor en Sven en Iris blijven samen achter. Sven is een leuke jongen, maar ze kan Roshan maar niet vergeten. Ze verteld hem meteen alles over Roshan. Ze kan.hem maar niet vergeten. Dit kon niet gebeuren, zo is hij niet! Ze wil zelf ontdekken wat er aan de hand is en gaat daarom met steun van haar oma en moeder.op reis naar Roshan.
Na een lange reis zijn ze in Sri Lanka aangekomen. Als ze aanbelt wordt de poort geopend en ook vrijwel direct gesloten. Maar als Iris nog een.keer aanbelt, wordt ze toch binnengelaten door de familie van Roshan. Er wordt vertelt dat Roshan een zwaar ongeluk heeft gehad met vreselijke gevolgen, hij herkent niemand meer” bijna levenloos zit hij voor zich uit te staren. De familie van Roshan raad haar af om naar hem toe te gaan, om hem te.herinneren aan wie hij vroeger was. Dit liet Iris niet gebeuren, ze dacht dat die mensen al een verhaaltje klaar hadden en dus maar wat zeiden. Maar wanneer ze bij hem in de kamer komt verliest ze de macht over al haar emoties. Hij leek wel een etalagepop. Hij.praat niet, hij herkent haar niet en het ergste, doet helemaal niets. Uiteindelijk accepteerd Iris het noodlot, de Roshan die zij kende is voorgoed verdwenen. Maar de herinneringen zullen altijd blijven.
Bij het afscheid leest ze hem het.gedicht voor die ze op de dag van het ongeluk had geschreven. Na het lezen verschijnt er een traan op Roshan’s wang. De oma van Roshan beloofd haar dat ze meteen belt als zijn situatie verbeterd. Na dit afscheid keert ze terug naar Nederland waar Moniek en Sven op.haar staan te wachten. Het boek eindigt met mooie woorden van.Sven en natuurlijk een dik tevreden Iris”

Beoordeling:

Toen ik dit boek.meenam uit de bibliotheek wist ik niet wat ik ervan moest verwachten. Ik had geen idee waar het.boek over ging. Deze titel stond op de literatuurlijst en ik heb hem gewoon meegenomen. In begin wist ik niet waar het verhaal heen ging en ik dacht.dat het wel weer goed zou komen met Iris en Roshan samen. Maar het.tegendeel bleek waar te zijn. Ik raad het boek een ander zeker aan. Je moet het boek een kans geven. Je moet niet een boek laten liggen in de bibliotheek omdat de titel niet leuk is of omdat er.geen mooie omslag omheen zit. Het gaat tenslotte om de inhoud.

Bronvermelding:

www.scholieren.com
Het boek, ‘Voor mijn verre prins’

Review this essay:

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.