Essay: De datum 9/11 heeft erg veel impact gemaakt... - Essay Marketplace

Essay: De datum 9/11 heeft erg veel impact gemaakt…

De datum 9/11 heeft erg veel impact gemaakt op gigantisch veel mensen over de hele wereld. Het was een hele grote schok dat zoiets kon gebeuren en iedereen zat in de rouw.
Op 9/11 2001 zijn er twee passagiersvliegtuigen, bestuurd door aanhangers van Al Qaida, de Twin Towers ingevlogen. De Twin Towers waren Het WTC van New York City, en raakte daarom Amerika dus recht in het hart. Ook is er een vliegtuig in het Pentagon gevlogen, dit is het ministerie van defensie. Een 4e vliegtuig dat was overmeesterd is neergestort en heeft dus zijn bestemming niet kunnen bereiken.
Door heel deze tragedie is de trots en het vertrouwen van burgers zwaar aangetast. De vliegtuigen waren gekaapt door terroristen die bij de groep Al Qaida hoorden. Deze organisatie werd geleid door Osama Binladen en omdat Amerika hier niet op voorbereid was, was de schade enorm groot.
Het eerste gekaapte vliegtuig vloog rond 8:46 de noordelijke WTC toren in en veroorzaakte een grote explosie en later een brand. Ongeveer 20 minuten later om 9:03 vloog het tweede vliegtuig de zuidelijke WTC toren in. Deze stortte eerder in omdat dit vliegtuig lager in de toren was gevlogen. Het is niet helemaal duidelijk waarom nou juist het WTC van New York City was uitgekozen maar ik kan mijzelf er wel in verplaatsen. Omdat dit het hart was van New York was is het logisch dat dit voor veel problemen en aandacht zorgt. Dat is ook aardig gelukt. De (economische) gevolgen van deze aanslagen waren enorm groot en daar wil ik me graag op richten in dit onderzoek.

Op mijn hoofdvraag ‘Heeft 9/11 de wereld veranderd op economisch gebied veranderd’? heb ik een hypothese geschreven:
Ik denk dat de aanslagen op 9/11 inderdaad veel hebben veranderd in de economie over heel de wereld, ook denk ik dat heel de aandelen handel in elkaar viel omdat dit een hele grote gebeurtenis in de geschiedenis is geweest. Omdat dit zo’n schok heeft veroorzaakt denk ik dat er veel banen in de vliegmaatschappij verloren zijn gegaan en dat, dat voor enorm veel werkeloosheid heeft gezorgd. Ik denk dat het over heel de wereld problemen in de economie heeft gezorgd, bijvoorbeeld met de aandelenhandel en banen. Ik neem aan dat het toerisme flink is gedaald. hierdoor zullen veel mensen en de regering minder inkomen etc. gehad.

Review this essay:

Name
Rating
Your review: (optional)

Latest reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.