Essay: Essay: De eerste theorieën en experimenten met het klonen …

Essay details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 2 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: September 16, 2015
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Essay: De eerste theorieën en experimenten met het klonen ...
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 434 words. Download the full version above.

De eerste theorieën en experimenten met het klonen begon in de late jaren 1880 als wetenschappers zochten hun theorie??n over hoe het genetisch materiaal in cellen gewerkt te bewijzen . De vroegste experimenten betrokken splitsen van de embryo’s van kikkers en salamanders te zien hoe de resulterende dieren zou ontwikkelen . Zoals chromosomen werden beter begrepen , werden meer proeven uitgevoerd met klonen , waardoor de eerste gekloonde dieren in 1952 . Geschiedenis

ontdekkingen over de aard van het DNA in de jaren 1940 maakte het mogelijk voor kloneringsexperimenten om vooruitgang te boeken . In 1944 werd ontdekt dat genetische informatie voor elke cel in DNA van de cel werd gehouden . Toen Oswald Avery vond deze genetische informatie , het gaf de wetenschappers nieuwe manieren om te proberen om dieren te klonen met behulp van die genetische blauwdruk .
Soorten
De eerste gekloonde dieren waren noordelijke luipaard kikkers die werden gekloond in 1952 . Thomas J. Koning en Robert Briggs gekloonde 35 kikker embryo’s en zagen 27 kikkervisjes doorgeefluik. Deze eerste succesvolle klonering geleerd wetenschappers over wat cellen nodig voor gebruik in het klonen . Koning en Briggs geloofden , op basis van hun klonen , dat jonge cellen meer haalbaar voor het klonen waren . Cellen die werden genomen van volwassenen resulteerde in abnormaal ontwikkelde kikkervisjes .
Belang
De volgende succesvolle klonen experimenten resulteerde ook in gekloonde kikkers . John Gurdon gekloond Zuid -Afrikaanse kikkers in 1962 . Zijn gebruik van volwassen cellen weerlegd voorafgaande theorie dat alleen jonge cellen kunnen worden gebruikt in het klonen succesvol . Van 1962-1965 , Thomas King , Robert McKinnell en Marie Di Berardino cre??erde meer kikker klonen uit volwassen kikker cellen .
Overwegingen
Hoewel het klonen van dieren de focus van was geweest klonen experimenten , 1960 zag ook andere typen klonen . In 1964 F.C. Steward nam een volwassen wortel cel uit een wortel planten en met succes gekloond de plant. Gedurende de rest van de jaren 1960 , wetenschappers bleef kikkers te klonen en om meer over DNA ontdekken . De eerste gen werd ontdekt in 1969 .
Potentieel
In 1977 , het eerste gekloonde muizen werden gecre??erd . Muis klonen onderzoek voortgezet en nieuwe gekloonde muizen werden gecre??erd in 1979 . De eerste zoogdier gekloneerd in 1984 . Het gekloonde schaap werd snel gevolgd in 1985 met gekloonde runderen embryo . Een koe kloon werd opgericht in 1986 en een aantal kalveren in 1993 . Dat zelfde jaar , werden menselijke embryo’s gekloond voor de eerste keer . In 1995 en 1996 werden schapen gekloond , waaronder de beroemde Dolly . Sinds de oprichting van Dolly’s , heeft het klonen van muizen en andere kleine dieren voortgezet , maar het klonen van mensen onderzoek is verboden in veel landen .

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Essay: De eerste theorieën en experimenten met het klonen …. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/essay-de-eerste-theorieen-en-experimenten-met-het-klonen/> [Accessed 05-08-20].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.