Essay: De eerste theorieën en experimenten met het klonen ... - Essay Marketplace

Essay: De eerste theorieën en experimenten met het klonen …

De eerste theorieën en experimenten met het klonen begon in de late jaren 1880 als wetenschappers zochten hun theorie??n over hoe het genetisch materiaal in cellen gewerkt te bewijzen . De vroegste experimenten betrokken splitsen van de embryo’s van kikkers en salamanders te zien hoe de resulterende dieren zou ontwikkelen . Zoals chromosomen werden beter begrepen , werden meer proeven uitgevoerd met klonen , waardoor de eerste gekloonde dieren in 1952 . Geschiedenis

ontdekkingen over de aard van het DNA in de jaren 1940 maakte het mogelijk voor kloneringsexperimenten om vooruitgang te boeken . In 1944 werd ontdekt dat genetische informatie voor elke cel in DNA van de cel werd gehouden . Toen Oswald Avery vond deze genetische informatie , het gaf de wetenschappers nieuwe manieren om te proberen om dieren te klonen met behulp van die genetische blauwdruk .
Soorten
De eerste gekloonde dieren waren noordelijke luipaard kikkers die werden gekloond in 1952 . Thomas J. Koning en Robert Briggs gekloonde 35 kikker embryo’s en zagen 27 kikkervisjes doorgeefluik. Deze eerste succesvolle klonering geleerd wetenschappers over wat cellen nodig voor gebruik in het klonen . Koning en Briggs geloofden , op basis van hun klonen , dat jonge cellen meer haalbaar voor het klonen waren . Cellen die werden genomen van volwassenen resulteerde in abnormaal ontwikkelde kikkervisjes .
Belang
De volgende succesvolle klonen experimenten resulteerde ook in gekloonde kikkers . John Gurdon gekloond Zuid -Afrikaanse kikkers in 1962 . Zijn gebruik van volwassen cellen weerlegd voorafgaande theorie dat alleen jonge cellen kunnen worden gebruikt in het klonen succesvol . Van 1962-1965 , Thomas King , Robert McKinnell en Marie Di Berardino cre??erde meer kikker klonen uit volwassen kikker cellen .
Overwegingen
Hoewel het klonen van dieren de focus van was geweest klonen experimenten , 1960 zag ook andere typen klonen . In 1964 F.C. Steward nam een volwassen wortel cel uit een wortel planten en met succes gekloond de plant. Gedurende de rest van de jaren 1960 , wetenschappers bleef kikkers te klonen en om meer over DNA ontdekken . De eerste gen werd ontdekt in 1969 .
Potentieel
In 1977 , het eerste gekloonde muizen werden gecre??erd . Muis klonen onderzoek voortgezet en nieuwe gekloonde muizen werden gecre??erd in 1979 . De eerste zoogdier gekloneerd in 1984 . Het gekloonde schaap werd snel gevolgd in 1985 met gekloonde runderen embryo . Een koe kloon werd opgericht in 1986 en een aantal kalveren in 1993 . Dat zelfde jaar , werden menselijke embryo’s gekloond voor de eerste keer . In 1995 en 1996 werden schapen gekloond , waaronder de beroemde Dolly . Sinds de oprichting van Dolly’s , heeft het klonen van muizen en andere kleine dieren voortgezet , maar het klonen van mensen onderzoek is verboden in veel landen .

Review this essay:

Name
Rating
Your review: (optional)

Latest reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.