Essay: Essay: De film gaat over 6 vrienden …

Essay details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 2 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: September 16, 2015
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Essay: De film gaat over 6 vrienden ...
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 432 words. Download the full version above.

De film gaat over 6 vrienden (Jos, Jean-Mark, Eric, Stef, Franky en Vic) die allemaal dezelfde passie delen: voetbal. Of toch de meeste. Ze spelen al van in hun jeugd bij dezelfde voetbalploeg genaamd Eendracht Vooruit. Maar de meeste geraken het stilaan beu. Ze vinden ook elk hun eigen weg in het leven, met ups en downs. Ze vormen elk hun gezinnetje, al heeft de ‘?n daar wat meer geluk mee als de andere. Jos is bijvoorbeeld getrouwd en heeft 2 kinderen, Stef staat op trouwen en gaat binnenkort papa worden, maar hij kan zich niet houden tot 1 vrouw. Zo gaan de vrienden op trainingskamp waar Stef de liefde bedrijft met een meisje dat ze daar zijn tegengekomen. Als zijn vrouw ‘Annelies- erachter komt wat hij daar allemaal achter haar rug heeft uitgespookt, komt het tot een breuk. Vic heeft ook niet zoveel geluk. Hij wordt verliefd op Sarah, een vrouw die uiteindelijk met Vic’s vader gaat samenwonen.
Franky heeft wel al zijn ware gevonden, maar priv?? is het niet ok. Zijn vader, ex-trainer van Eendracht Vooruit, is gehandicapt en zal uiteindelijk ook sterven, tot groot verdriet van Franky. Eric, de verteller in de film, valt op mannen, bij name op Stef. Dat zorgt voor spanningen uiteraard. Dat brengt ons tot bij Jean- Mark, laat ons zeggen diegene die van ze allemaal toch wel de meeste pech heeft. Zo heeft hij geen relatie, is hij constant geblesseerd en wordt hij door de Buffalo Boys ‘ een marginale voetbalploeg- bedreigd. De film is eigenlijk een close-up naar een belangrijk moment: de 500ste match van Eendracht Vooruit. Maar door al deze tegenslagen zien de mannen het niet meer zitten om nog door te gaan met voetballen. Of het allemaal nog goed komt en of de vrienden nu ook het liefdesgeluk te pakken hebben, ga ik uiteraard niet vertellen. Drie jaar later, in 2003, is er trouwens een vervolg opgekomen, namelijk ‘Team Spirit 2’.
– Eigen mening.
Ik vond dit eigenlijk de ideale film om uit te kiezen, want het gaat over voetbal, wat tenslotte mijn rode draad is, en het is een heel mooie film, die niet voetbal op de voorgrond brengt maar vriendschap. De vriendschap tussen 6 vrienden die probeert te overleven ondanks heel wat strubbelingen. Hij laat je zien dat het niet de daden of de dingen die gebeuren het belangrijkst zijn in je leven, maar vooral met wie je ze beleeft. Alleen een nederlaag moeten verwerken of met 6 kameraden het laten bezinken, een wereld van verschil.

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Essay: De film gaat over 6 vrienden …. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/essay-de-film-gaat-over-6-vrienden/> [Accessed 24-09-21].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.