Essay: Essay: De Nederlandsche bank heeft geconstateerd…

Essay details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 2 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: September 16, 2015
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Essay: De Nederlandsche bank heeft geconstateerd...
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 354 words. Download the full version above.

De Nederlandsche bank heeft geconstateerd dat de economie na twee jaren krimpen in 2014 heeft gegroeid met 0.8 procent. Dit komt onder andere door de groei in consumenten bestedingen. (De Nederlandsche Bank, 2014) Daarnaast gingen er in de eerste negen maanden van 2014 19 procent (1.378) minder bedrijven failliet in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar (2013) (CBS, 2014)
Volgens Alexander Heijkamp , sectormanager retail bij de Rabobank en verantwoordelijk voor retailvisie 2015 zou dit positieve ontwikkelingen voor de retailer hebben. (Heijkamp, 2014) (Kastelijn, 2014) Er zijn veel nieuwe technieken bijgekomen en consumenten vertonen ander gedrag. Volgens de vertegenwoordiger van Rabobank is het voor de retailers het moment om te laten zien dat retailers in de nieuwe positieve situatie een rol kunnen spelen. Klantenbinding zal een belangrijke rol gaan spelen in de Retail. De sectormanager is van mening dat klanten uiteindelijke ‘fan’ zullen zijn van maximaal 5 bedrijven/merken. Retailers zullen moeten vechten om in het rijtje van de vijf bedrijven te staan. Hiervoor zou het belangrijk zijn om merkwaarde te cre??ren en te weten wat de klant wilt. (Heijkamp, 2014) (Kastelijn, 2014)
Retailers zouden meer over de doelgroep te weten moeten komen om de klanten te binden aan het bedrijf. Deze mening wordt gesteund door meerdere instanties zoals het HBD en MKB. (Heijkamp, 2014)
De visie van de Rabobank is dat ondernemers meer informatie moeten delen. De winkelstraat moet gezien worden als een soort Bijenkorf. De straat is de winkel en de panden zijn de shop-in-shop. Winkeliers moeten veel meer gaan samenwerken. Zo weet de retailer veel beter wie er in de hele winkelstraat loopt en hoe die consument aangesproken zou moeten worden.’ (Heijkamp, 2014) (Kastelijn, 2014)
Beterwinkelen.nl wil graag inspelen op deze ontwikkelingen gespecificeerd op lokale retailers. Beterwinkelen.nl is een nieuw online platform voor lokale retailers dat in maart 2015 gelanceerd wordt. Het concept helpt lokale retailers in contact te komen met de klant. Hiermee wil beterwinkelen.nl onderdeel zijn om de lokale retailers overeind(draaiende) te houden en te zorgen dat het contact met de klant wordt verbeteren zodat de retailer meer resultaat kan behalen.

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Essay: De Nederlandsche bank heeft geconstateerd…. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/essay-de-nederlandsche-bank-heeft-geconstateerd/> [Accessed 05-08-21].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.