Essay: De premie en besparingen hangen af van je inkomen... - Essay Marketplace

Essay: De premie en besparingen hangen af van je inkomen…

De premie en besparingen hangen af van je inkomen. Er kan ook een combinatie van deel C en D worden gekocht. Als deel C nog geen verzekering voor recepten van medicijnen bevat, kan je deel D erbij in een plan kopen. Zo’n combinatie heet dan Medicare Advantage Prescripition Drug Plan (MA-PD).
De Verenigde Staten hebben ingestemd met een ingrijpende herziening van het zorgstelsel, mits een aantal zuidelijke staten ook nog overstag gaat. Waar er diverse speculaties waren dat het Nederlandse zorgstelsel, dat onlangs nog als beste ter wereld werd bekroond, door de Amerikanen geadopteerd zou worden,

Medigap plan
Er is nog een deel van Medicare dat niet wordt aangegeven met een letter. Dit deel heet het Medigap plan en wordt ook wel Medicare Supplement Insurance genoemd. Het is wel verplicht om deel A en B al te hebben, voordat je Medigap koopt. Ouderen hebben soms zorg nodig, die deel A en B niet bied en dan komt dit Medigap van pas. Deze plannen helpen met dekking laten zoeken voor sommige of alle kosten die je betaalt voor plan A en B. In de Verenigde Staten heten deze kosten: Deductible, Coinsurance en Copayment. Deductible zijn kosten, die je moet betalen voor je gezondheidszorg of medicijnen, voordat je originele Medicare, een plan voor het voorschrijven van medicijnen of voordat een verzekeringsmaatschappij je kosten betaalt. Coinsurance zijn de kosten, naast de Deductible kosten, die je moet betalen om je aandeel te betalen van de diensten die je krijgt. Deze wordt vaak uitgedrukt in percentages. De laatste kosten, Copayment, is een bedrag, dat je soms verplicht moet betalen, voor medische diensten, zoals een recept of arts. Daarbij helpt Medigap met het kiezen van een dokter. Ook bieden sommige verzekeringsmaatschappijen een verzekering voor kosten als je een noodgeval hebt in het buitenland. De dingen die ze niet verzekeren zijn: de tandarts, oogonderzoeken, het voorschrijven van medicijnen, hoorapparaten en hooronderzoeken en zorg op lange termijn. Je kan er wel voor kiezen om een combinatieplan te kopen, die Medicare deel D en Medigap bevat. Om te kijken wat het beste bij jou past, kun je bijvoorbeeld de maandelijkse premies vergelijken of kijken naar welke onderdelen de plannen verzekeren. In de meeste staten worden de plannen van Medigap aangegeven met de letter A tot N. Elke verzekeringsmaatschappij moet de basisonderdelen per letter aanbieden. Dit is verplicht. De kosten van elk plan, kunnen wel verschillen, omdat verschillende verzekeringsmaatschappijen de letters aanbieden en zij kunnen zelf bepalen welke prijs ze bij welke letter vragen.
In het onderstaande schema kun je aflezen welke onderdelen er verzekerd worden per letter. Ook kun je zien voor hoeveel procent de verzekering de kosten dekt.

Review this essay:

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.