Essay: De titel van de Film betekent... - Essay Marketplace

Essay: De titel van de Film betekent…

De titel van de Film betekent het redden van de soldaat James Ryan.

Het verhaal begint op een militaire begraafplaats, waar een oude man op z’n knie??n gaat zitten voor een graf uit de oorlog. Hij doet zijn ogen dicht en denkt terug aan een oorlogsschip vol met alleen maar Amerikaanse soldaten. Ook met kapitein Miller en zijn mannen. Dit schip ging naar Normandi?? waar er een erge strijd op hun stond te wachtten. Er waren veel mensen die dood gingen, maar ze verslaan de Duitsers uiteindelijk toch. Drie dagen later wordt kapitein Miller met een paar andere soldaten op een missie gestuurd om James Francis Ryan te zoeken om te vertellen dat zijn drie broers zijn overleden in de oorlog en dat hij naar huis moet. Zijn moeder heeft net te horen gekregen dat ze drie zoons verloren heeft. Welke positie Ryan heeft als soldaat weet niemand en daardoor is het lastig om hem te vinden. In een gewondenkamp vinden ze Ryan. Hij en andere soldaten hebben de opdracht gekregen om de brug in Ramelle te bewaken. De zoektocht naar James Ryan heeft kapitein Miller en de andere soldaten wel de levens van soldaat Caparzo en Wade gekost. Soldaat James Ryan wil zijn groep soldaten niet in de steek laten ze hebben net zo hard en net zo lang als hij zelf gevochten. Hij vindt dat hij het niet verdient om naar huis te gaan.

De hoofdpersonen uit de film zijn Kapitein Miller en James Francis Ryan.

Kapitein Miller kan een gevoelige man zijn, maar ook weer niet. Hij laat meestal niet merken dat hij verdrietig is. Omdat hij in het leger zit. Hij is kapitein en speelt een belangrijke rol in het leger. Kapitein Miller vindt het eigenlijk niet goed dat hij mensen moet neerschieten, maar hij doet het omdat het moet. Kapitein Miller is de leider van de soldaten.

James Francis Ryan lijkt een man zonder respect en gevoel voor zijn moeder. Zijn broers zijn dood en de enige zoon die zijn moeder nog heeft wil niet terug naar huis.
De reden dat hij niet naar huis wil is omdat hij bij de andere soldaten wilt blijven.
Hij ziet de soldaten als zijn broers die nog leven. Soldaat Ryan helpt met het verdedigen van de brug.

Het onderwerp van de film is de 2e Wereldoorlog. De film speelt zich af in Frankrijk in Juni 1944.

Het doel van de film is het redden van de soldaat James Francis Ryan en hem weer naar huis brengen.

De meest aangrijpende scene uit de film vond ik toen kapitein Miller overleed hij betekende veel voor de soldaten.

Ik vind het een leuke en spannende film. Je leert ook wel wat over de 2e wereldoorlog en je ziet ook wat de soldaten hebben meegemaakt en hoe heftig het is.

Review this essay:

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.