Essay: Essay: Grootmeester van het kwaad

Essay details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 5 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: October 4, 2015
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Essay: Grootmeester van het kwaad
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 1408 words. Download the full version above.

inleiding

ik doe mijn boekverslag over het uit Engels vertaalde boek grootmeester van het kwaad.
Ik heb dit boek gekozen omdat het me er wel leuk uitzag en het me aangeraden werd.

personen

hoofpersoon: Grubbs Grady hij is 14 jaar oud en moet altijd veel schaken van zijn ouders.

bij personen: Grubbs zus en ouders. Zijn zus moet net zoaks hij ook altijd veel schaken van zijn ouders.
Bill-E is Grubbs half broer wat hij zelf niet wist want hij dacht dat hij de zoon was van derwisj.
Hij veranderde in een weerwolf en Grubbs en derwisj hebben hem daarmee geholpen.
Derwisj is de oom van Grubbs
Lord loss is de grootmeester van het kwaad en je moest hem verslaan in schaken om van de weerwolf vloek af te komen.

schrijver

de schrijver heet Darren Shan hij komt uit ierland.
Hij is het meest bekend van de twee series de wereld van Darren Shan en De Demonata, waarvan alle geplande delen zijn uitgekomen.
Darren Shan schrijft ook onder het pseudoniem D.B. Shan.’
plaats en tijd

De tijd is het heden en de precieze jaartallen en datums worden niet aangegeven.
De plaatsen waar het boek zich afspelen zijn: op school, thuis, in een winkel, bij de tante van Grubbs, in het landhuis van derwisj en op de vuilnisbelt.
Het land waar het boek zich afspeelt word niet letterlijk genoemd maar van sommige dingen kun je afleiden dat het waarschijnlijk ergens in groot Brittanni?? is.’
samenvatting

het boek gaat over Grubbs Grady. Hij heeft een zus en een vader en moeder en ze leiden een normaal leven samen. Er is ‘?n ding wat ze het meest doen in het gezin en dat is schaken. Grubbs en zijn zus moeten vaak schaken en krijgen er zelfs les in. Grubbs zijn ouders doen niet anders dan schaken. Zijn vader heeft een heel mooi houten schaakspel, gebaseerd op de legende van King Arthur uit de 19de eeuw.

zijn zus heeft een balletvoorstelling. Haar ouders gaan mee, en Grubbs gaat dan voor zolang bij zijn tante logeren. Maar het gezin deed behoorlijk vreemd in de tijd ervoor. Grubbs wou weten wat er aan de hand was en hield ze een poosje in de gaten. Tijdens een gesprek van zijn zus met zijn vader hoort hij dat er iets mis is. Toen hij bij zijn tante afgezet werd gedroeg zijn moeder ook niet normaal. Hierdoor besluit Grubbs terug naar huis te gaan. Hij ging ‘ziek’ naar bed en ging thuis kijken wat er aan de hand was. Hij wacht tot hij de kans om weg te gaan en dan glipt hij ervandoor.
Hij gaat naar huis en gaat naar binnen. Het is er erg stil. Hij gaat naar zijn vaders werkkamer. Daar staat het schaakbord zonder schaakstukken. Er zitten dikke krassen in het oude bord. Hij naar de slaap kamer van zijn ouders. Binnen ziet hij het ergste wat hij in zijn 14 jarige leven gezien heeft. Hij ziet nog net hoe zijn zus wordt vermoord door een demon. Hij ziet zijn vader en moeder op de grond. Naast zijn ouders laag ook het schaakspel van zijn vader. De demons zien hem en Lord Loss, de Grootmeester van het Kwaad, beveelt ze om hem te vermoorden. Grubbs rent ervandoor en springt, met behulp van magie, door het kattenluikje naar buiten. Buiten schreeuwt hij de hele buurt bij elkaar.

Hij wordt naar het opvangcentrum gebracht. Iedereen dacht dat hij gek was met zijn verhalen over demonen. Hij lag daar maanden lang, toen kwam zijn oom Derwisj langs. Dat is een vreemde man die hij bijna nooit heeft gezien. Derwisj neemt Grubbs mee naar zijn grote landhuis. Hij houdt ook heel erg van schaken net zoals zijn ouders.
Grubbs word na een poos ook bevriend met een jonge genaamd Bill-E. Bill-E vermoedt dat Derwisj een weerwolf is. Dit komt doordat er rond volle maan dode dieren in het bos liggen. Grubbs vertelt hem dat rond volle maan Derwisj altijd een paar nachten niet thuis is. Grubbs gaat op onderzoek uit. Als hij in de wijnkelder van zijn oom komt, vindt hij een geheime gang die naar een kamer gaat. In die kamer staan allemaal boeken over demonen. Grubbs vertelt dit aan Bill-E.
Op een nacht gaan de 2 jongens achter Derwisj aan. Maar Bill-E wordt misselijk dus besluiten ze om Bill-E naar huis te brengen. Maar als ze er bijna zijn zakt Bill-E in elkaar. Derwisj staat achter Grubbs en zegt dat hij bij hem weg moet gaan. Grubbs begint te vechten met Derwisj, maar Derwisj wint. Terwijl ze aan het vechten zijn horen ze een gegrom. Het blijkt Bill-E te zijn die de weerwolf is. Derwisj geeft Bill-E een spuitje en Bill-E valt in slaap.
Als ze op weg terug zijn naar de villa, vertelt Derwisj wat er aan de hand is. Het blijkt dat de ziekte van de weerwolf in de familie zit. Er is maar ‘?n manier om van de ziekte af te komen. Dat is schaken en winnen van de Grootmeester van het Kwaad. 1 persoon moet dan 5 potjes schaken tegen de Grootmeester van het Kwaad. De andere persoon moet dan met de demonen vechten. Als de schaakpartij wordt gewonnen, wordt de vloek opgeheven bij degene voor wie je vecht. Verlies je, dan ben je verloren en word je aan stukken gescheurd door de demonen. Maar Lord Loss heeft er nog een voorwaarde aan verbonden; als de schaker wint moet die Lord Loss verslaan in een gevecht van man tot man. Zolang het gevecht bezig is, zit de ziel niet meer in het lichaam en dan gaat het lichaam zielloos verder. Als het gevecht gewonnen word, gaat de ziel weer terug. Als je verliest dan gaat je lichaam voor altijd zonder ziel verder want dan houd de grootmeester van het kwaad je ziel. De zus van Grubbs werd ook een weerwolf. Daarom waren zijn ouders ook aan het schaken met de grootmeester. Zij verloren de schaakpartij.

Derwisj legt Bill-E in een grote kooi. Dan gaat Derwisj schaakspellen pakken om het gevecht aan te gaan met Lord Loss. Hij gaat schaken tegen Lord Loss en Grubbs moet zijn secondant worden. Grubbs moet dus vechten tegen de demonen.
Derwisj begint spreuken uit te voeren en roept Lord Loss en zijn demonen op. Het gevecht begint. Grubbs vecht met de demonen, voortgedreven door zijn natuurlijke, aangeboren magie. Op een gegeven moment hebben de demonen Grubbs dan toch in een hoekje gedreven. Hij staat op het punt vermoord te worden, als opeens Derwisj zegt dat ze moeten stoppen. Hij stelt voor om te ruilen; hij gaat vechten en Grubbs schaakt. Eerst gaat het slecht en gebruikt Lord Loss allerlei dingen van zijn ouders en zus om hem te pesten. Maar daarna komt Grubbs op het idee om heel vrolijk te gaan doen alsof het hem niet kan schelen. Lord Loss verdrinkt hierin en verliest. Bill-E is vrij, maar Derwisj zal nu tegen Lord Loss moeten vechten.
Jaren gaan voorbij en Grubbs verzorgt het lichaam van Derwisj, dat als een zombie voortbeweegt. Het heeft geen emotie, omdat er geen ziel in zit. Zijn ziel is namelijk in gevecht met Lord Loss. Maar dan, als hij op een dag wakker wordt, ligt er modder op de vloer, heeft Grubbs dierenharen tussen zijn tanden en bloed op zijn wang. Dit zijn de tekens van een weerwolf, zo heeft Derwisj hem verteld. Hij heeft hem ook verteld om dan de Lammeren te bellen; mensen die anderen doden die besmet zijn met de weerwolfziekte. Grubbs besluit om hen te bellen. Maar als hij het nummer wilt draaien, ziet hij het lichaam van zijn oom staan met een sjaal, een zak aarde en een pot rode verf in zijn handen. ‘Je had je gezicht moeten zien’ lacht hij.’
mening

ik vond het wel een leuk boek,
omdat hij behoorlijk spannend is en niet al te langdradig.
Alles werd goed beschreven en het was aardig duidelijk.
Het was jammer genoeg niet zo eng als ik hoopte.
Er zaten verder weinig minpunten aan.

Evaluatie

Ik vond het een leuk boek om te lezen en heb er van genoten.
Het verslag maken ging nog wel maar heb bij meerdere dingen een beetje weinig aangezien ik niks meer wist om er bij te zetten aangezien dit eigenlijk mijn allereerste boekverslag is dat ik ooit gemaakt heb.
xt in here…

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Essay: Grootmeester van het kwaad. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/essay-grootmeester-van-het-kwaad/> [Accessed 20-09-20].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.