Essay: Hoe kan Enjoy Apartments een sterk merk op de Europese... - Essay Marketplace

Essay: Hoe kan Enjoy Apartments een sterk merk op de Europese…

Hoe kan Enjoy Apartments een sterk merk op de Europese short-stay appartementen verhuurmarkt worden?
Halfords, Free Record Shop. Twee, ooit gevestigde, namen die dreigen voorgoed te verdwijnen uit ons straatbeeld. Merken hebben het zwaar. Slimme nieuwkomers als Airbnb, Uber en Blendle vallen veelal online de gevestigde orde aan. Als bestaand merk mo??t je jezelf op deze ontwikkelingen aanpassen. Enjoy Apartments moet ook tussen dit rijtje komen te staan.
24/7, 365 dagen per jaar en letterlijk op elke plek ter wereld (mits voorzien van wifi) kunnen we online dingen ‘regelen’ ??n we verwachten dus dat dit ook mogelijk is. De (eind)gebruiker is nu degene die aan de touwtjes trekt en er van uit gaat dat een leverancier zich bekommert om wat hij of zij wil. De tijd van ‘push’ is definitief voorbij, ‘pull’ is de norm geworden. De klassieke uitspraak ‘de klant is koning’ is wat dat betreft nog niet eerder z?? waar geweest. Dit betekend dat je als bedrijf interessant moet zijn voor de klant. Precies moet weten wat de klant wil en daarop inspelen. Doe je dit niet, word je niet gezien. Het is dus erg belangrijk goed je doelgroep te kennen.
Trends en ontwikkelingen
‘ Er zijn voldoende relevante gegevens beschikbaar om conclusies te kunnen trekken omtrent kansen en bedreigingen voor de organisatie.
Het is nog best moeilijk om relevante en vooral betrouwbare gegevens te vinden omtrent het bouwen aan een merk. Toch heb ik er een aantal gevonden. Ze zijn zeer actueel en dus zeer geschikt om te gebruiken voor mijn onderzoek. Ik zal niet alleen algemene trends en ontwikkelingen gaan volgen, maar ook ontwikkelingen van de concurrent AirBnB.

Meer zoekopdrachten via Smartphone en Tablet.
In Nederland is inmiddels het mobiele bereik groter dan op het vast internet.
Nederlands grootste websites bereiken dagelijks 40 procent van het publiek via smart Phones en 50 procent via tablets. Cumulatief is dat meer dan de 85 procent die via desktop wordt bereikt.

Nieuwe cijfers van online bereikmeter DDMM laten zien dat Nederlanders inmiddels beter zijn te bereiken via een mobiele drager dan op de vast pc.
Ook valt op dat via de mobiele telefoon meer sites en apps worden bezocht dan via de pc. Daar staat dan weer tegenover dat het vaak om korte bezoekjes gaat. Het meeste tijd wordt nog achter de pc of een laptop doorgebracht.

Consumenten hebben via hun smart Phone eenvoudig toegang tot slimme zoek, bestel en betaalsystemen die het effici??nt delen van priv?? bezit mogelijk maken. (WiFi)
De mobiele transitie speelt in vrijwel elke branche een grote rol. Dit blijkt uit nieuwe cijfer van online bereikmeter DDMM dat in Nederland het mobiel bereik gratis is dan vast internet. (zie afbeelding hierboven.)
Toeristen appartementen worden steeds populairder
Al een tijdje kijkt de hotel industrie huiverig naar het opkomende toeristen appartementen. Je komt terecht op plekken waar normaal alleen de ‘locals’ komen. Toeristen appartement bieden daarmee niet alleen een fijne, vaak beter betaalbare overnachting, maar een lokale ervaring. En met beschikbaarheid in bijna 20.000 steden in 192 landen, zijn ze hard op weg naar ‘world domination’
Het is belangrijk en toeristen vragen erom: een overnachting in een echt verblijf tussen de locals.

Hoe meer betrokken het appartementen verhuur bedrijf is, hoe ge??nteresseerde de reiziger.
TripAdvisor onderzocht de belangrijkste factoren die de engagement van vakantiegangers verhogen en gisteren verschenen de resultaten. De studie analyseerde gegevens zoals het aantal beoordelingen, reacties, foto’s en video’s om te laten zien welke factoren de consument het meest aanmoedigen om nog meer informatie te zoeken via TripAdvisor. Een blog met makkelijke lijstjes en handige cijfers om boekingscijfers en engagement te verhogen.
Key to succes: management reacties
Bedrijven die vanuit het management een reactie geven op recensies, hebben 21% meer kans op een reserveringsaanvraag via TripAdvisor. En wanneer er op minimaal 50% van de recensies een antwoord wordt gegeven, stijgt de kans op een boeking met 24%.
Foto’s nummer 1, hoe meer hoe beter
TripAdvisor onderzocht daarnaast nog eens welke factoren de engagement van reizigers verhogen, natuurlijk op volgorde van relevantie. En daaruit kunnen we opmaken; ja, foto’s en visuals zijn nog steeds nummer 1, zoals ook uit eerdere onderzoeken bleek.
Foto’s leiden niet alleen tot een hogere mate van betrokkenheid van vakantiegangers, maar ook tot meer potenti??le boekingen. Tenminste 1 foto resulteert in 138% meer betrokkenheid van vakantiegangers. Wanneer er meer dan 100 foto’s beschikbaar zijn stijgt de betrokkenheid naar 151% en meer dan 1000 foto’s resulteert in 203% meer engagement. Dus het verschil van geen foto of tenminste 1 foto hebben is alleen al goed voor een stijging van 0 naar 138% engagement.
Top 4 engagementfactoren:
‘ Foto’s
‘ Aantal reviews
‘ Management activiteit op recensies van het afgelopen jaar
‘ Aantal recensies van het afgelopen jaar
Wanneer we het hebben over de invloed van foto’s op de boekingen, dan blijkt dat het hebben van 1 foto al met 225% de kans op een boeking verhoogd.

Meer management reacties = hogere review beoordeling
Deelnemen aan het gesprek van de reiziger is aan twee kanten gunstig: hoe meer reacties op de reviews vanuit het management, hoe hoger de gemiddelde review beoordeling. De mate van betrokkenheid van vakantiegangers neemt ook toe met de aanwezigheid van meer management reacties. Bedrijven die hebben gereageerd op tenminste 1 reactie, zien nu al 17% meer betrokkenheid van vakantiegangers in vergelijking met de bedrijven die geen reacties geven vanuit het management.
0% respons = 3.81 gemiddelde review beoordeling
5%-40% respons = 4.04 gemiddelde review beoordeling
40% ‘ 65% respons = 4.05 gemiddelde review beoordeling
65%+ respons = 4.15 gemiddelde review beoordeling
Het loont dus zeer de moeite om vanuit de hogere posities om te reageren op positieve, maar ook op negatieve reviews. Deelnemen aan het gesprek waaruit blijkt dat de eigenaar geeft om feedback, heeft een zeer re??el en meetbaar effect.
De ontwikkelingen van de concurrent
De afgelopen jaren is de wereld van de accommodatie verhuur ingrijpend veranderd. Ik blijf bij de concurrent Air BNB. Het eerste waar je aan denkt is een nieuwe homepage. Daarop is de nadruk verlegd van opmerkelijke accommodaties naar een cosmoplitisch lifestyle
‘Airbnb deed een jaar lang grondig onderzoek naar z’n gebruikers. Teams van Airbnb reisden naar zo’n 12 landen om gasten en verhuurders te interviewen. Door dit onderzoek en door continu het gedrag van hun websitebezoekers te analyseren kwam Airbnb er achter dat hun gebruikers van dynamische multimediale ervaringen houden. Ze kijken en luisteren liever dan dat ze lange teksten lezen. Het zijn gebruikers die verwend zijn met de rijke online ervaringen van Facebook, iPhones en Google. De typische Airbnb gebruiker is daardoor snel ongeduldig met een minder dan perfecte online ervaring. Daarom besteedde Airbnb veel aandacht aan een interface die intu??tief en makkelijk te begrijpen is.’
Ook om terug de wijzen op de ontwikkeling hier boven is Airbnb een perfect voorbeeld van hoe de mobiele transitie de motor is achter een snel groeiende deel-economie. Consumenten hebben via hun smart Phones eenvoudig toegang tot slimme zoek, bestel en betaalsystemen die het effici??nt delen van priv?? bezit mogelijk maken.
Het nieuwe ontwerp van Airbnb is een mobile first ontwerp. De prioriteit op de dingen die ertoe doen en het gebruik van veel witruimte, weinig tekst en veel foto’s en video’s (‘levende foto’s volgens Airbnb) maken dat de content het goed doet op smartphones en tablets.
Daar waar de meeste sites waar je kamers kunt boeken de nadruk erg leggen op locatie, faciliteiten, beschikbaarheid en prijs, gaat Airbnb een stuk verder. Een ‘listing’ in Airbnb vertelt een persoonlijk verhaal met veel foto’s, informatie over de omgeving en details over de eigenaar.
Door goed gebruik te maken van storytelling bereik je de consument op een veel emotionelere manier. Daardoor voelen bezoekers zich ook eerder persoonlijk betrokken bij jouw organisatie.
De zoekresultaten van Airbnb zijn niet langer alleen maar gebaseerd op trefwoorden. Ze worden ook gedreven door contextuele informatie over de locatie van een zoeker. Zo zijn bepaalde locaties geschikter voor een romantische weekeinde, terwijl andere locaties meer geschikt zijn voor fervente wandelaars.
Bij accommodaties in de grotere steden vind je ook aanvullende informatie over de buurt. Waar draait het in de buurt om? Bruisend nachtleven of juist relatief rustig? Zijn er veel restaurantjes in de buurt? Is het goed bereikbaar per openbaar vervoer? Deze informatie wordt aangevuld met tips van de verhuurders.
Airbnb app ziet dat je onderweg bent en dan is daar inees de knop ‘Need a place tonight’?
Air Bnb heeft bij de redesign veel aandacht gegeven aan het minimaliseren van frictie. Bij het boekingproces. Met andere woorden, ze hebben zoveel mogelijk obstakels verwijderd om het boeken zo simpel mogelijk te maken. Zo hadden ze wel 12 soorten informatie kunnen tonen in hun zoekmachine. Ze kozen er uiteindelijk maar 4.
Het boeken van een accommodatie is verder zo simpel mogelijk gemaakt. Letterlijk een kwestie van een paar ‘clicks.

2.2 Analyseert de signaleerde ontwikkelingen
Samenvatting
Er spelen zeer positieve trends omtrent het huren van een toeristen appartement. Uit persberichten en cijfer blijken dat hotels er nauwelijks tegen op kunnen boksen. Als je de voor en nadelen van de appartementen en hotels tegenover elkaar zet scoort het toeristen appartement ook hoger bij de gewenste interesse van de toeristen. Zo wil de toerist vandaag de dag graag tussen de ‘locals’ leven. Ze zijn klaar met de toeristen trekken waar de hotels zich bevinden.
Om een goede support te bieden aan de klanten bij het verhuren van de appartementen moet je de doelgroep goed kennen. Weet wat ze willen, en laat duidelijk zien wat je voor hen kan betekenen. Hun behoefte ligt bij een vakantie als een echt ‘Local’. Wees als bedrijf de Local guide en breng ze voldoende informatie bij. Dit kan door middel van beeld. Uit de trends en ontwikkelingen blijkt nog steeds dat beeld meer zegt dat duizend woorden. En dit moet op iedere manier van communicatie naar voren komen. Denk hierbij aan de website en social media. Om bij de website en het social media te blijven, uit de cijfers blijkt dat de traffic bij de consument ligt via de Smartphone of de Tablet. Hieruit kan ik concluderen dat het hebben van een ‘. Website erg belangrijks is om je doelgroep op het juiste moment via het juiste kanaal van informatie te voorzien.
Ook blijkt uit cijfers dat consumenten veel waarde hechten aan goede referenties en hoe daar mee om word gegaan. Blijkt de service wel net zo goed te zijn als op de website met prachtige afbeeldingen wordt weergegeven? En nog veel belangrijker het geeft betrokkenheid, service en vertrouwen. Hier word je een sterk merk door.
Om de boven genoemde cijfermatige feiten te koppelen aan de concurrent van Enjoy Apartments heb ik de laatste ontwikkelingen van Air BnB gevolgt. Nog niet een lange tijd geleden is het bedrijf; lees merk flink op de schop geweest en hebben ze behoorlijk gebouwd aan het merk. Natuurlijk zijn ook veel ontwikkelingen niet rendabel en niet van toepassing voor Enjoy Apartments. Om maar het voorbeeld te noemen van de app die locatie gericht vraagt op ‘need a place tonight? Enjoy apartments heeft op dit moment appartementen op 15 verschillende bestemmingen en niet zoals Air Bnb bijna in ieder land. Maar het goed om te kijken wat Air bnb goed doet en waar hun valkuilen liggen zodat Enjoy Apartments er alleen maar sterker uit komt.
2.3 Verwerkt de analyse tot management informatie
De verkregen informatie in de paragraaf hierboven is zeker bruikbaar voor Enjoy Barcelona. Ik heb gekeken naar verschillende ontwikkelingen op de markt. Van trends tot ontwikkelingen van de concurrent. In deze paragraaf ga ik de link leggen naar Enjoy Apartments. Om je marketingactiviteiten goed te kunnen uitvoeren moet je weten wie je doelgroep is en hoe je de doelgroep kan bereiken. Enjoy Aparments heeft een erg brede doelgroep. Het is moeilijk om de totale doelgroep te benaderen en dat via de gewenste manier/kanaal. Of ligt het probleem om aan een goed merk te bouwen al veel dieper? De missie en visie van Enjoy Apartments is verouderd. Het bedrijf maakt verschillende ontwikkelingen door maar de missie en visie en dus de corporate identiteit die juist al een huis moet staan is verouderd. Later in mijn verslag zal ik mijn aanbevelingen verder aanbod brengen nadat er een heldere conclusie uit mijn marktonderzoek kan worden getrokken.
Om erachter te komen wat de klant van Enjoy Apartments vindt stel ik voor een enqu??te te houden. De inhoud daarvan is opgebouwd uit een paar simpele vragen over de identiteit van Enjoy Apartments. Vragen over de huisstijl kunnen namelijk al wat aangeven over de naamsbekendheid van het bedrijf.
De enqu??te wil ik offline gaan houden. De enqu??tes zouden moeten worden ingevuld tijdens de check-ins/outs bij de appartementen.
2.4 Zet marktverkenningsinitiatieven op
Op 15 verschillende bestemmingen is Enjoy Apartments actief met het verhuren van appartementen. Enjoy Apartments is een kleinschalig bedrijf en dat maakt het bedrijf ook juist bijzonder. Op deze manier is er persoonlijker contact met de klanten waardoor er een groot netwerk van klanten wordt opgebouwd en Enjoy Apartments beter kan voorzien aan de wensen van de klanten.
Huidige en gewenste situatie Enjoy Apartments
Enjoy Apartments heeft een unieke en duidelijke huisstijl. Deze is duidelijk vormgegeven door de vorige marketing team. Deze stijl is gemakkelijk te herkennen.
Maar hier komen de 4 kernwaarde van Enjoy Apartments nog niet echt naar boven.

1. Local Guide

2. Kwaliteit appartementen
3. 50 % goedkoper dan een hotel
4. Appartementen in een veilige omgeving

1 -Dat Enjoy Apartments de Local Guide wil zijn is permissie nummer 1 hier word ook al hard aan gewerkt. Een wekelijkse blogpost, de social media campagne van #EnjoyTheWeekOf laat zien dat Enjoy Apartments van alle events, ontwikkelingen, hotspots en zelfs het weer op de hoogte is.
Maar waar blijkt uit dat het kwaliteit appartementen zijn in veilige omgevingen met de beste prijs? Hier kan een review een prima middel voor zijn. Hier word tot nu toe nog weinig mee gedaan.
De oplossing hiervoor:
De 4 kernwaardes van Enjoy Apartments zijn naar mijn idee nog niet echt duidelijk bij de consument. Om hier zeker van te zijn ga ik een enqu??te uitzetten onder de consumenten. Uit deze enqu??te kan ik een conclusie trekken en de kansen van Enjoy Apartments in kaart brengen.
2.5 Zet marktonderzoeken op
Het onderzoeksvoorstel zal een enqu??te zijn. De enqu??tes wordt gehouden onder de klanten van Enjoy Apartments. Om de meeste respons te krijgen worden de enqu??tes aangeboden tijden de check-ins/outs bij de appartementen.

Survey
We would appreciate it very much if you would like to help us, by filling out this survey and to share your opinion with Enjoy Apartments. It will take only two minutes of your time. Thanks in advance!
Question 1.
What is your sex?
0 Man
0 Female

Question 2
What is your age?
0 18-25 years
0 26-40 years
0 41-65 years
0 65 +

Question 3
What do you think of the logo of Enjoy Apartments?
0 Recognizable
0 Nice
0 Could be better
0 Never seen before

Question 4
How did you find Enjoy Apartments?
0 Through the main website
0 I heart it from a friend
0 Through another website, namely……………………..

Question 5
What do you think of the website from Enjoy Apartments? ( Don’t fill in case you didn’t booked at our website)
0 Clear
0 Unclear
0 Easy
0 Complicated
0 Nice
0 Could be better

Question 6
Do you think that your apartment was located in a safe area?
0 Yes very safe
0 A little safe
0 Safe
0 A bit unsafe
0 Unsafe

Question 7
Do you think that Enjoy Apartments has enough apartments and services to offer?
0 Yes
0 No
0 I am not aware

Question 8
What do you think of the prices of the apartments?
0 Expensive
0 Good price/quality relations
0 Cheap

Question 9
Did Enjoy Apartments offered you good services?
0 Yes
0 No ………………………….. (possible explanation)

Question 10
Will you book again at Enjoy Apartments?
0 Yes
0 No

Question 11
Would you recommend the service and the apartments from Enjoy Apartments to your friends?

Thank you for completing the survey and hope to see you at Enjoy Apartments

End of survey

2.6 Voert marktonderzoek uit
Enquete gehouden, zie bijlage 1 voor de ingevulde enquete’s en bijlage 2 voor de uitwerkingen met bijbehorende grafieken.

Conclusie en advies
Uit de enqu??te is gebleken dat veel klanten de website niet erg duidelijk vinden. Enjoy Apartments werkt al aan een lange tijd aan een nieuwe website, een website die beter past bij de huisstijl en de missie en visie. Wat maakt Enjoy Apartments zo bijzonder. En dit moet vervolgens vorm worden gegeven in alle uitingen. Het is belangrijk dat de karaktereigenschappen van een merk overal in terug komen. Het gaat om meer dan alleen het boeken van een appartement.
Ook lijkt het erop dat de doelgroep schets waar Enjoy Apartments niet helemaal klopt. De leeftijdscategorie blijkt hoger te liggen. Wat in de eerder genoemde paragraven ook al terug kwam is het belangrijk om je doelgroep goed te kennen, niet alleen wie het zijn. Maar hoe zoekt de doelgroep, via welk kanaal en hoe willen zij geholpen worden. Dit is een continu proces. Het veranderd namelijk erg snel. Het is belangrijk dat Enjoy Apartments voortdurend aan de website werkt. De website is je visite kaartje en het kanaal hoe de klant ons vindt. En nu de doelgroep anders blijkt te zijn moet er misschien ook een aanpassing komen op het online marketing beleid.
Wat al zeer waarschijnlijk was, is dat de klanten niet bekend zijn met de kernwaarde van Enjoy Apartments.
De nadruk leggen op de bestemmingen waar je appartementen kan boeken en de nadruk kan leggen op de locatie, faciliteiten, beschikbaarheid en prijs. Zo word Enjoy Apartments daadwerkelijk de Local Guide van de bestemming. Hierdoor voelen de bezoekers zich ook eerder persoonlijk betrokken bij Enjoy Apartments. Enjoy is een klein bedrijf, dit maakt het bedrijf uniek en persoonlijk contact met de klant is een kortere schakel. Hier moet Enjoy haar voorbeeld uit halen .
Maar hoe kan Enjoy deze punten realiseren?
Focussen op dingen die er toe doen. Het eventuele nieuwe ontwerp van de website van Enjoy doet dit ook werkelijk. Je ziet in een oog opslag het totale beeld. Het begint met een grote afbeelding die de de hele browers vullen. Dit schets de sfeer van de bestemming.
Houdt altijd je kernwaarde in gedachten.
Is Enjoy Apartments de ‘Local Guide’?
Bepaalde locaties zijn geschikte voor een romantisch weekeind, terwijl andere locaties meer geschikt zijn voor een fervent wandelaars. Waar draait het in de buurt om? Bruisend nachtleven of juist relatief rustig? Zijn er veel restaurantjes in de buurt? Is het goed bereikbaar per openbaar vervoer? Het personeel van Enjoy Apartments moet op de hoogte zijn van al deze faciliteiten en informatie. En het uitstralen naar de buitenwereld.
En om al deze punten om te zetten in winst, vereenvoudig het boekingsproces
Enjoy Apartments heeft heel veel ‘ obstakels’ op de website. Enjoy Apartments wil veel informatie verstrekken. De guide map ontploft. Maar uit onderzoek ik gebleken ( zoek dit op) blijkt dat de bezoeker niet meer als 1 of 2 clicks dieper de pagina op gaat. De consument wilt -hap klare brokjes- en snel bij het eindproduct zijn. Het boeken van een accommodatie moet gemakkelijk en simpel zijn. Letterlijk een kwestie van een paar ‘ click’
Dit is een ontwikkelpunt bij het de nieuwe website van Enjoy Apartments. Take it easy!

e…

Review this essay:

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.