Essay: Essay: Januari is al bijna voorbij en de goede voornemens zijn voor de …

Essay details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 3 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: September 20, 2015
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Essay: Januari is al bijna voorbij en de goede voornemens zijn voor de ...
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 866 words. Download the full version above.

Lieve volgers,

Januari is al bijna voorbij en de goede voornemens zijn voor de meeste mensen nog niet echt waar gemaakt. Op nummer 1 staat toch wel altijd het wel bekende afvallen en sporten. Maar je hebt zoveel keuze in di??ten. De meest bekende zijn toch wel die van Sonja Bakker, Weight Watchers, brood dieet, fruit dieet, eiwit dieet en een dieet met maaltijdvervangers. Maar welke kies je nou en werkt het dieet wel?

Na wat research op internet kwam ik een nieuwe trend binnen di??ten tegen. Een dieet met alleen maar sappen van groentes, fruit en kruiden. Het dieet wordt ook wel slow juicing genoemd. Het dieet staat erom bekend dat je lichaam wordt gereinigd, ook wel bekend als detoxen. Tijdens het dieet krijgt je spijsverteringsstelsel namelijk rust, waardoor je organen zich kunnen focussen om alle afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen.

Hoe werkt een slow juicing dieet?

Het is een redelijk makkelijk dieet. Je hebt geen speciale dieetproducten nodig en je hoeft niet te letten op wat je allemaal eet. Je eet namelijk toch niks, je drinkt alleen maar de sappen.

Je hebt voor dit dieet alleen verse groentes, fruit, kruiden en water nodig.

Voor de sappen te maken heb je een apparaat nodig om van de groentes, het fruit en de kruiden sap te kunnen maken. Je kan een blender gebruiken, maar wat steeds populairder wordt is een slow juicer of sapcentrifuge. Deze twee apparaten zorgen ervoor dat de vitamines en minarelen veel beter worden behouden bij het maken van het sap. De slow juicer of sapcentrifuge scheiden het sap van de pulp, zo krijg je een fluweelzachte sap die vrij is van vruchtvlees.

Als je zelf geen zin hebt om de sappen te maken, kan je ook bij verschillende natuurwinkels natuurlijke sappen kopen. Je moet dan wel checken of de sappen wel echt vers geperst zijn en dat er geen toegevoegde (kunstmatige) suikers zijn in zitten.
Als je niet zeker weet of de sappen daadwerkelijk vers zijn geperst, maak dan de sappen voor de zekerheid zelf. Naast dat je niet weet of de sappen vers zijn bij de natuurwinkels is het moeilijk om sappen te vinden met allerlei verschillende groentes.

Per dag maak je 5 verschillende sappen voor het ontbijt, tussendoor, de lunch, weer een tussendoortje en voor het avondeten. Elke sap is gevuld met andere groentes en fruit. De bedoeling is dat je tussen de sappen door een halve liter water drinkt. Op die manier kom je op de nodige 2 liter water per dag uit.

Voordelen van een slow juicing dieet

Op nummer 1 staat dat het volgens de meeste mensen de ultieme manier is om je lichaam goed te reinigen. Daarnaast is het niet erg om vol te houden. De sappen zijn erg goed vullend, dus je krijgt ook niet zo snel last van een hongergevoel.
Groente en fruit hebben niet alleen een reinigend effect, maar je krijgt er ook een mooiere huis van en gezonder haar.
Een ander voordeel is dat je op deze manier ook nieuwe soorten groente en fruit leert kennen. Nadat je met het slow juicing dieet bent gestopt, kan je die groente en fruit ook in andere gerechten verwerken.
Zo val je niet alleen af, maar leer je ook bij over groente en fruit.

Nadelen van een slow juicing dieet

Het slow juicing dieet heeft natuurlijk niet alleen voordelen, er zijn ook altijd wel wat nadelen.
Een van de nadelen is dat je je in het begin van het dieet, op de derde en de vierde dag, je een beetje futloos en in sommige gevallen een beetje ziek kan voelen.
Een ander nadeel is dat er wordt gezegd dat in een slow juicing dieet alle benodigde voedingsstoffen bevat. In de werkelijkheid is dit anders. Het dieet bevat zeker veel gezonde voedingsstoffen, maar toch missen er belangrijke vetten en eiwitten. Daarom wordt er aangeraden chia zaden (bevat veel omega-3) en hennep poeder (bevat veel eiwitten) toe te voegen aan je sappen. Om zo op die manier het gemis van belangrijke vetten en eiwitten te beperken.

Waarom gaat een slow juicing dieet het worden?

Het slow juicing dieet is niet alleen gezond het is ook nog eens uniek op zijn eigen manier. Bij de meeste di??ten wordt je energie er niet beter op en leer je weinig van gezonde voeding. Bij dit dieet is het juist het tegenovergestelde.:
‘ Futloos en vreemd voel je je misschien alleen de eerste paar dagen, maar vanaf dag 5 heb je superveel energie.
‘ Je gaat op deze manier zien hoeveel verschillende keuzes er eigenlijk zijn en hoe lekker groente en fruit is.
‘ Je smaakpapillen veranderen, je hebt geen zoet of vet eten meer nodig om lekker te kunnen eten.
‘ Door zoveel bezig te zijn met gezonde voeding is er een grote kans dat je na het dieet vanzelf gezonder wilt eten.

Wil jij ook met je goede voornemens beginnen, wil je dat jouw levensstijl gezonder wordt en ben je enthousiast geworden van het slow juicing dieet, probeer dan dit recept uit.

Bevalt het je? Waarom wachten, start vandaag nog!

Enjoy, XO Charly

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Essay: Januari is al bijna voorbij en de goede voornemens zijn voor de …. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/essay-januari-is-al-bijna-voorbij-en-de-goede-voornemens-zijn-voor-de/> [Accessed 08-07-20].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.