Essay: Kroatië - Essay Marketplace

Essay: Kroatië

Faciliteiten

De meeste toeristen bezoeken Kroatië aan de kust, al dan wel niet omdat het er zo goedkoop is. Echter, de prijzen van de meeste faciliteiten liggen lager in het continentale gedeelte van dit land.

Accommodaties

In Kroatië zijn een aantal vormen van accommodaties zeer populair. Zo zijn er veel resorts in de kustgebieden te vinden, samen met appartementen en 5-sterren hotels. Wanneer men meer landinwaarts komt, zullen kleine priv??hotels een groot deel van de overnight visitors opvangen. Daarbij biedt het sterk ontwikkelde agro-toerisme slaapplekken in het binnenland.

Echter, Kroatië staat bekend als een van de kampeerlanden in Europa. Het land heeft een groot aanbod van campings en kamperen in Kroatië is dan ook erg populair. Er zijn luxe campings met veel voorzieningen, maar ook campings zonder voorzieningen. De kwaliteit van campings in Kroatië is hoog en Kroatië heeft dan ook al vele prijzen mogen ontvangen door Europese toeristenbonden. Het overgrote deel van campings in Kroatië is omgeven door de natuur en ligt direct aan zee.

Hotels:

Kroatië beschikt over veel verschillende soorten hotels. Er zijn bijvoorbeeld veel luxe hotels met spa- en wellness voorzieningen, maar ook hotels die wat minder lux zijn. De meeste hotels zijn gelegen aan de Adriatische kust en op de eilanden van Kroatië.

Soorten hotels:

Boutique hotels

Het aantal boutique hotels is de laatste jaren sterk toegenomen en in veel vakantiebestemmingen, zoals Dubrovnik, Split, Zadar, Pore?? en Pula, zijn nieuwe boutique hotels te vinden.

Familiehotels

De familiehotels in Kroatië zijn erg kindvriendelijk en hebben een speelruimte en een animatieteam. Kinder- en babybedden zijn er standaard aanwezig en veel hotels bevatten dubbele kamers die door middel van een deur met elkaar in verbinding staan. Ook bieden de Kroatische familiehotels vaak een kinderoppasservice, zodat de ouders de mooie omgeving kunnen ontdekken.

Wellness en Spa hotels

Wellness en spa hotels worden steeds populairder in Kroatië. Bijna alle nieuwe 4 en 5 sterren hotels zijn voorzien van indrukwekkende wellness en spa faciliteiten, maar er zijn ook kleinere hotels (zoals boutique hotels en cityhotels) die wellness aanbieden. Als een hotel geen van deze faciliteiten bevat, biedt het hotel de gasten vaak nog een mogelijkheid om bij nabijgelegen hotels van de wellness en spa faciliteiten gebruik te maken.

All Inclusive hotels

De All Inclusive hotels in Kroatië zijn een nieuwe trend voor toeristen. Echte All Inclusive hotels zijn er nog niet veel in Kroatië, maar hier wordt wel druk aan gewerkt. De meest voorkomende All Inclusive hotels in Kroatië zijn de ”All Inclusive Light hotels”. Vaak zijn bij dit soort hotels de drankjes inbegrepen bij de maaltijden en wordt er beperkte toegang tot het hotelzwembad aangeboden.

Campings:

Kampeergebieden in Kroatië:

* In de regio Istri?? vind je de grootste campings en de meeste vier-sterren campings.

* In de regio Kvarner vind je het grootste deel van de campings op de eilanden Krk, Cres, Rab en Losinj, maar ook langs de noordkust van de Kvarner baai vind je aardig wat campings, voornamelijk kleinere campings.

* In de regio Dalmati?? vind je heel veel campings, vooral kleine en mini campings. Veel campings liggen aan de kust maar ook een aantal op de eilanden Pasman, Ugljan, Hvar, Brac en Korcula.

Food and beverages
Omdat de kust van Kroatië een drukbezocht toeristisch gebied is, zijn er duizenden restaurants in het zuidwesten. Door de culturele achtergrond wordt er veel vis geserveerd, maar in principe is er voor ieder wat wils.

Ondersteunende faciliteiten

Attracties
Cultuur en historie
Kroatië heeft veel goed bewaarde geschiedenis. Hierdoor hangt de cultuur nog sterk in de lucht en betekent een wandeling in een willekeurige stad al vaak een wandeling door duizenden jaren historie. De oude stad van Dubrovnik is hier een goed voorbeeld van. Verder zijn veel grote steden ook erg aantrekkelijk door de rijke geschiedenis – waaronder Split, Osijek, Zagreb, Pula en Vara??din -, maar elke stad en elk dorp heeft zijn eigen charmes.
Ook is er veel te zien en te leren over meer recentere geschiedenis, zoals de Kroaatse Onafhankelijkheidsoorlog. Dit is wederom te zien aan de steden en dorpen, maar er zijn ook veel museums over opgezet.

Kroatië heeft zes attracties die staan opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het oude centrum van Dubrovnik, de Plitvicemeren, de historische stad Trogir, de kathedraal van Sint Jakova in ??ibenik, de vlakte van Stari Grad, het historisch complex van Split met het paleis van Diocletianus en het piscopaal complex van de Euphrasiusbasiliek in het historische centrum van Pore??.

Een aantal voorbeelden van bekende, natuurlijke attracties ***. Natuurlijk zijn er ook populaire manmade attracties ***.

Sinds 2003 wordt het Zagreb Film Festival georganiseerd. Dit is een internationaal filmfestival waarbij voornamelijk films van eigen bodem worden gedraaid, maar elk jaar vervult een foreign country een gastrol. Een ander populair event heet Zagreb Time Machine. Tussen april en september verkleedt de lokale bevolking van Zagreb zich en waant de stad zich in de geschiedenis.

Klimaat
Aan de kustlijn van Kroatië heerst een mediterraan klimaat wat zorgt voor milde winters en droge, warme zomers. *** Door dit klimaat zijn olijfteelt en wijnteelt mogelijk, wat voor interessante uitstapjes en evenementen zorgt. Het centrale gedeelte heeft te maken met een mild zeeklimaat

Daarbij heeft Kroatië veel adembenemends te bieden op het gebied van natuur. Er zijn nationale parken en natuurparken, waaronder nationale parken Plitvicemeren en Noordelijk Velebit en natuurparken Medvednica en Kopa??ki rit.

Actief
http://www.kvarner.hr/biciklizam/english/index.html -> folders aanvragen?
De omgeving van Kroatië biedt toegang tot veel actieve bezigheden. In de Dinarische Alpen zijn mogelijkheden tot bergklimmen, raften en hiken. Daarbij is het ook mogelijk om te ski??n. Er zijn drie grote skigebieden. Zelfs aan de kust heeft Kroatië veel ??m??ogelijkheden tot actie. Zo kun je er duiken, zeilen, speleologie.

Infrastructuur
Water, energie en riolering
Riolering heeft zich in de loop der jaren amper ontwikkeld, maar nadat Kroatië zich heeft aangesloten bij de Europese Unie in 2012, zal hier verandering in moeten komen. Toch heeft Kroatië er in de aanloop naar het toetreden hard gewerkt om aan de voorschriften van de Europese Unie te voldoen. Hetzelfde geld voor watervoorzieningen, die voornamelijk door de lokale partijen wordt georganiseerd.
http://en.wikipedia.org/wiki/Energy_in_Croatia

Communicatienetwerk

Veiligheid en gezondheidszorg
http://en.wikipedia.org/wiki/Croatian_security_and_intelligence_system
http://wikitravel.org/nl/Kroati%C3%AB#Andere_bestemmingen

Wegen en snelwegen
De wege

Transport
‘ Vervoer naar een bestemming
‘ Vervoer als toeristisch product op een bestemming
‘ Vervoer als bestemming / vermaak

Air
Kroatië is in het bezit van 68 luchthavens, waarvan vijf worden gebruikt voor internationale vluchten.

Water
Scheepvaart is erg belangrijk in Kroatië. Daarom zijn er ongeveer 1500 havens en baaien met in totaal meer dan tien keer zoveel plekken om aan te meren. Er zijn veerdiensten, waaronder de grootste ferrydienst Jadrolinija Lines, die zowel reizigers vervoerd vanaf het vaste land naar een van de eilanden als vanaf de ene grote stad naar een ander. Linijska Nacionalna Plovidba, G&V line en UTO Kapetan Luka varen vooral van steden op het vaste land naar de eilanden.

Road

Rail
Qua treinvervoer probeert Kroatië zich steeds meer te ontwikkelen. Zo zijn de meeste routes niet elektrisch en is de maximale snelheid rond **. Dit maakt reizen op grote afstanden erg tijdrovend. Aan dit laatste wordt echter steeds meer aandacht geschonken, en ook investeert Kroatië in het aanleggen van elektrische routes.

Hospitality
Gastvrijheid is een verschijnsel dat door de inwoners van Kroatië traditioneel in hoge eer wordt gehouden. Vriendelijkheid en hulpvaardigheid worden veelal ondervonden door toeristen. De gastvrijheid is ook terug te zien in het grote aanbod aan slaapplekken bij de locals thuis.

Bronnenlijst BESTEMMING

http://croatia.hr/en-GB/Discover-Croatia/UNESCO-Heritage/Dubrovnik-Old-Town?ZHNcNjE4LHBcMTc3
http://www.zagrebfilmfestival.com/index_en.php?page=a0&lang=en
wikitravel.org/en/Croatia
http://www.klimaatinfo.nl/kroatie/
http://www.pelikaanreizen.nl/reisbureaus/kroatie-het-mediterrane-alternatief
http://www.rioolgids.nl/algemeen-nieuws/watersector-kroatie-en-bulgarije-wordt-gereorganiseerd/
http://www.witteveenbos.nl/nl/nieuws/soort/archief/bericht/50248-kroatie-verbetert-riolering-en-afvalwaterzuivering/newspage/17
http://en.wikipedia.org/wiki/Tourism_in_Croatia#UNESCO_World_Heritage_Sites
http://www.korculainfo.com/ferries-korcula.htm
http://www.croatiaferries.com/croatia-islands-ferries.htm
http://www.huckfinncroatia.com/rafting-croatia.php
http://www.likecroatia.com/tag/agrotourism/
http://www.likecroatia.com/news-tips/5-places-to-check-in-for-croatian-agrotourism/
http://www.lonelyplanet.com/croatia
http://www.zagreb-touristinfo.hr/?id=334&l=e
en.wikipedia.org/wiki/Transport_in_Croatia
http://www.virtualtourist.com/travel/Europe/Croatia/Transportation-Croatia-MISC-BR-1.html
http://www.open-europe-consulting.de/?en=1210664140
http://www.investinpropertycroatia.co.za/investincroatianew/invest-in-hospitality/
http://books.google.nl/books?id=mJCCEub0bWcC&pg=PA22&lpg=PA22&dq=gastvrijheid+kroatie&source=bl&ots=ExCqj2tTxX&sig=-on86r9cw5vVOg3AHdUOymU8HKk&hl=nl&sa=X&ei=oIslVKCnCsnfOJXOgJAP&ved=0CEgQ6AEwAw#v=onepage&q=gastvrijheid%20kroatie&f=false
http://books.google.nl/books?id=OmKDAgAAQBAJ&pg=PA303&dq=gastvrij+kroatie&hl=nl&sa=X&ei=EY0lVPa2KsidPd2ZgCA&ved=0CEsQ6AEwBA#v=onepage&q=gastvrij%20kroatie&f=false
Bron: http://www.kroatievakantieland.nl/hotels-in-kroatie/

Inleiding
Kroatië: het land van vele mogelijkheden. Vaak wordt het gezien als een goedkoper alternatief voor Spanje, Portugal of Itali??, maar natuurlijk heeft dit land ook zijn eigen karakteriserende aantrekkingskracht. Toeristen worden er naartoe getrokken voor het mooie weer, de vele activiteiten, de prachtige geschiedenis en de overweldigende natuur. Kortom, er heerst een grote diversiteit. De vraag luidt echter: Hoe valt het aanbod aan Nederlandse toeristen met 20% te vergroten in de komende vijf jaar?

Voor zowel de avonturiers als vakantiegangers die liever de meute volgen heeft Kroatië genoeg te bieden.

Review this essay:

Name
Rating
Your review: (optional)

Latest reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.