Essay: Essay: Kunstbeschouwing

Essay details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 2 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: October 11, 2015
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Essay: Kunstbeschouwing
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 468 words. Download the full version above.

Salvador Dali

Salvador Dali is geboren in Figeures op 11 mei 1904. Hij was vooral een kunstenaar maar ook een sieraden ontwerper. Hij kreeg op zijn tiende tekenles van een vriend van zijn vader (R??mon Pichet). Zijn eerste tentoonstelling nam plaats in het stads theater van Figeures. Hij studeerde in Madrid van 1921 tot 1924. Hij trouwde met Gala in 1934.

Surrealisme

Het surrealisme is ontstaan in 1920. Het hoogte punt van het surrealisme was ongeveer tussen 1925 en 1940. Het surrealisme is nog steeds aanwezig in de schilder en beeldhouwkunst. De Franse schrijver Andr?? Breton was degene die in 1924 zijn opvatting van het surrealisme heeft opgeschreven. Vooral de combinaties van de surrealistische kunst maakt dat het verrassend of zelfs wel schokkend is. Surrealisten proberen zoveel mogelijk fantasie te gebruiken bij het maken van een kunstwerk. Surrealisten schilderen heel erg realistisch.

Vormgeving

Beeldaspecten
Bij dit schilderij is er gewerkt met olieverf op linnen.
Licht, Ruimte
Het schilderij is erg ruimtelijk je kan dieper in het schilderij kijken dit komt door het licht-donker contrast want je ziet aan de linker kant van het ‘hoofd” en achtergrond zie je lichte kleuren, en aan de rechter kant en onderkant van het schilderij zie je donkere kleuren. Het donkere aan de onderkant van het schilderij is de waarschijnlijk de schaduw van het hoofd. Je kan voor veel zien maar je ziet achter zie je ook dingen zoals het kasteel. Het licht komt van de linker kant daarom is de linker kant van het hoofd ook het lichtst en hetzelfde geldt voor het kasteel je ziet de schaduw aan de rechter kant.
Compositie
Je kijk er van links naar rechts naar het is een horizontale compositie. De plek waar je aandacht naar toe gaat is het hoofd in het midden. Het is een statisch schilderij omdat je ziet dat het hoofd is vast gebonden aan de grond.
Kleurgebruik
In dit schilderij worden sowieso weinig kleuren gebruikt. De voorgrond is warm (veel geel) en de achtergrond is koud (vooral blauw).

Mijn reactie

Ik vind het schilderij van Salvador Dali een mooi schilderij omdat het heel realistisch is geschilderd maar het nooit in het echt kan bestaan. Ik vind het ook mooi dat je een soort leeg gelopen gezicht ziet die geen zin meer heeft in het leven.
Ik vond deze opdracht er moeilijk en lang duren ik ben er wel 3 uur mee zoet geweest maar uiteindelijk ben ik wel trots op het resultaat.

Bronvermelding

De sites die ik heb gebruikt bij het maken van dit verslag over het schilderij De Droom van Salvador Dali.

http://www.artsalonholland.nl/grote-meesters-kunstgeschiedenis/salvador-dali-en-het-surrealisme
http://www.scholieren.com/schilderijverslag/8669
http://nl.wikipedia.org/wiki/Salvador_Dal%C3%AD
http://nl.wikipedia.org/wiki/Surrealisme
.

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Essay: Kunstbeschouwing. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/essay-kunstbeschouwing/> [Accessed 10-07-20].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.