Essay: Essay: Meststoffen

Essay details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 2 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: October 11, 2015
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Essay: Meststoffen
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 486 words. Download the full version above.

Meststoffen en vooral het gebruik van kunstmest heeft de productie van landbouwproducten flink verbeterd en verhoogd. Maar wat is mest precies en hoe wordt het gemaakt?

Zoals alle levende organismen bestaan planten uit cellen. Binnen deze cellen ontstaan talrijke metabolische chemische reacties die verantwoordelijk zijn voor de groei en de voortplanting. Omdat planten niet eten zoals dieren eten, zijn ze afhankelijk voedingsstoffen in de bodem voor de basischemicali??n voor deze metabole reacties. De levering van deze componenten in de bodem is echter beperkt, en wanneer planten worden geoogst neemt he aanbod of, waardoor een vermindering van de kwaliteit en opbrengst van planten veroorzaakt wordt.

Meststoffen vervangen de chemische componenten die uit de bodem worden opgenomen door het kweken van planten. Ze zijn echter ook bedoeld om de toenemende mogelijkheden van grond te verbeteren en meststoffen cre??ren een betere groei omgeving dan natuurlijke grond. Ze kunnen ook worden aangepast aan het type gewas dat wordt verbouwd.

De productie

Meststoffen worden uit stikstof, fosfor en kalium verbindingen samengesteld. Ze bevatten ook sporenelementen die dienen om de groei van planten te verbeteren.

De primaire componenten in meststoffen zijn voedingsstoffen die essentieel zijn voor de groei van planten. Planten gebruiken stikstof bij de synthese van eiwitten, nucle??nezuren, en hormonen. Wanneer planten niet genoeg stikstof opnemen, worden ze gekenmerkt door een verminderde groei en vergeling van de bladeren.
Planten hebben ook fosfor nodig, een component van nucle??nezuren, fosfolipiden en diverse eiwitten. Ook moet de mest de energie voor metabolische chemische reacties verschaffen. Zonder voldoende fosfor, wordt de plantengroei minder.
Kalium is een andere belangrijke stof die planten uit de bodem halen. Het wordt gebruikt in de eiwitsynthese en andere belangrijke plantprocessen. Vergeling, vlekken van dood weefsel, en zwakke stengels en wortels zijn allemaal indicatief voor planten die niet genoeg kalium krijgen.

Mengsels en chemische verbindingen

Calcium, magnesium en zwavel zijn ook belangrijk materialen voor de plantengroei. Ze worden in kleine hoeveelheden in de meststoffen gemengd omdat de meeste bodems genoeg van deze componenten bevatten. Andere materialen zijn nodig in relatief kleine hoeveelheden voor de groei van planten. Deze micronutri??nten zijn bijvoorbeeld ijzer, chloor, koper, mangaan, zink, molybdeen, borium, die hoofdzakelijk werken als cofactoren in enzyme reacties. De hoeveelheden zijn maar klein, maar daarom zijn ze niet minder belangrijk voor de groei, zonder de sporenelementen zouden deze planten kunnen sterven.

Veel verschillende stoffen worden gebruikt om de essenti??le voedingsstoffen te mengen, die nodig zijn voor een effectieve kunstmest. Deze verbindingen kunnen worden gewonnen of ge??soleerd uit natuurlijke bronnen. Voorbeelden zijn natriumnitraat, zeewier, botten, guano, potas en fosfaaterts. Verbindingen worden ook chemisch gesynthetiseerd uit basisgrondstoffen. Daarbij gaat het om stoffen zoals ammoniak, ureum, salpeterzuur en ammonium fosfaat. Omdat deze verbindingen bestaan in verschillende fysische toestanden, kunnen meststoffen worden verkocht als vaste stoffen, vloeistoffen en slurries.

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Essay: Meststoffen. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/essay-meststoffen/> [Accessed 05-07-20].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.