Essay: RFID (Radio Frequency Identification) (Dutch) - Essay Marketplace

Essay: RFID (Radio Frequency Identification) (Dutch)

We komen er allenmaal mee in aanraking, maar wat is dat nou? En wat kunnen we ermee?
RFID staat voor: Radio Frequency Identification. De RFID-chips worden ook wel ferquency identificatie genoemd. RFID is een verzamelnaam van technologie??n die gebruikt maakt van radiosignalen. Men gebruikt ze bijvoorbeeld om goederen, mensen, dieren of voertuigen te identificeren. De RFID-tag ook wel de RFID-label genoemd

RFID is eigenlijk eind jaren zestig bedacht door Philips. Ze ontworpen toen een techniek die chips kon uitlezen op afstand. Met deze techniek werden later ook antidiefstal systemen ontwikkeld, de antidiefstal portjes en chips. Die chips worden op producten aangebracht. Op die chips staat maar ‘?n bit aan informatie, hij staat aan of uit. Als ze aanstaan en je loopt door een antidiefstalportje, detecteert het poortje de chip en gaat hij piepen.

De RFID-chip is goed op weg om de barcode te vervangen. Het nadeel van de chips is de prijs, het is nog te duur om op grote schaal te maken en gebruiken. Ieder product zou dus zon RFID-chip krijgen. Deze chips zouden natuurlijk iets meer dan 1 bit aan informatie vasthouden. Ze kunnen op grote en kleine afstanden met radiosignalen gelezen worden.
Dit zou eigenlijk betekenen dat de chips bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden bij bedrijven. Ze plakken de chip op een product, en kunnen nagaan welke route hij door de fabriek aflegt en hoelang dit duurt. Met deze informatie kunnen ze proberen de productie te verbeteren.

Geschiedenis

Het eerste gebruik van radiosignalen voor het identificeren begon in de Tweede Wereldoorlog. De RFID-chip werd toen gebruikt om vliegtuigen te herkennen, of ze een vijand of een vriend waren.
De RFID techniek die we nu gebruiken stamt af uit de jaren 60. Deze techniek is uitgevonden door twee medewerkers van Philips. Een manier om op afstand een chip te lezen. Met dit idee is ID Engineering opgericht, het bedrijft ontwikkeld producten voor diefstalpreventie. Het bedrijf bestaat nu nog steeds!
Het eerste bedrijf in Europa dat de bekende detectiepoortjes inzet is C&A. Tegenwoordig zijn de detectiepoortjes niet meer weg te denken, je ziet ze in bijna elke winkel. Maar later zou het kunnen dat overal op zitten van een pak hagelslag tot je auto. Men kan iedereen dan volgen.

NFC
NFC staat voor near field communication, dat is een vorm van RFID. Bij RFID gaat het om het oplaan en verzend van informatie in ‘?n richting. Bij NFC gaat de data twee kanten op. Het kan signalen ontvangen en zelf verwerken. De NFC-techniek heeft Philips samen met Sony ontwikkeld. NFC word bijvoorbeeld toegepast in mobiele telefoons of in een ticketsysteem. Ook Hebben Philips en Sony met Nokia samengewerkt, dit was in het belang voor het uiteindelijk toepassen in de mobiele telefoonsl. Daarbij heeft het betalingsmaatschapij VISA onderzoek gedaan van het betalingsverkeer.

Review this essay:

Name
Rating
Your review: (optional)

Latest reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.