Guide: Essay: Starbucks (Dutch)

Guide details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 2 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: September 9, 2015
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Tags: Dutch
 • Essay: Starbucks (Dutch)
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this guide:

This page of the guide has 577 words. Download the full version above.

Starbucks is een van de grootste ketens van koffie aanbieders in de hele wereld. Het bedrijf is opgericht in de Verenigde Staten in Seattle in het jaar 1971. Starbucks heeft op dit moment 17.000 vestigingen in 50 verschillende landen. In 2007 is in Nederland de eerste Starbucks vestiging geopend op de luchthaven Schiphol.

Starbucks vind het erg belangrijk dat er een verwelkomende en gastvrije sfeer hangt. Dat de consument zich thuis voelt als zij een Starbucks vestiging bezoeken en dit als een rust moment ervaren. Daarnaast is het belangrijk een band met de klant te ontwikkelen en persoonlijk contact met de klant aan te gaan. Ook is het erg belangrijk dat de partners over voldoende kennis beschikken op het gebied van koffie. Het overbrengen van kennis naar de klant is een leuke toevoeging en is erg interessant. Bij Starbucks worden geregeld cursussen gegeven, zoals bijvoorbeeld het koffiepaspoortprogramma of een training voor barista’s.

Starbucks leert hun medewerkers te letten op de kleinste details. Juist de details die de klanten niet zien maar misschien wel indirect ervaren verdienen aandacht. Het is belangrijk om de hoogste kwaliteit na te streven.

De medewerkers van Starbucks hebben oog voor detail. In eerste instantie vallen bepaalde aspecten niet op maar dit betekent niet dat deze aspecten niet belangrijk zijn. Starbucks probeert de hoogste kwaliteit na te streven waardoor details erg belangrijk zijn.

Door onverwachtse dingen te doen, verras je de klant. Dit heeft een positief effect op de belevenis van de klant. Dit betekent niet dat het een grote verrassing hoeft te zijn, dit kan ook in de vorm zijn van bijvoorbeeld een oplossing voor een probleem.

Starbucks staat open voor feedback, zowel voor positieve als negatieve toevoegingen. Van de negatieve ervaringen wil Starbucks leren om in de toekomst hun fouten te kunnen voorkomen. Daarom is het erg belangrijk dat wanneer er iets is fout gegaan hier ook serieus om wordt ingegaan. Ook staat Starbucks open voor feedback die door hun eigen medewerkers wordt gegeven.

Starbucks levert een positieve bijdrage aan de maatschappij om milieubewust te handelen door fairtrade producten te verkopen, te recyclen en lokale activiteiten te ondersteunen. Dit wordt niet gedaan om de winst of omzet te verhogen maar om bij te dragen aan de positieve klantervaring. Daarnaast geeft het positieve energie aan de werknemers van Starbucks.

Wat mij erg aansprak tijdens het lezen van dit boek is dat Starbucks heel erg veel aandacht besteed aan kwaliteit en oog heeft voor de kleinste details. Daarnaast werkt Starbucks aan een persoonlijke relatie met de klant. Dit vind ik erg belangrijk en laat ook zien dat een bedrijf ge??nteresseerd is naar zijn klanten.

Relatie tussen het boek en het project over Starbucks:

Het is erg interessant om het boek over Starbucks te lezen wanneer je bezig bent met project over Starbucks. Je kunt verschillende aspecten uit het boek halen en verwerken in de opdracht. Zoals de geschiedenis is erg uitgebreid beschreven in het boek, maar ook de missie en visie van Starbucks. Ook komt het in het boek duidelijk naar voren welke type mensen, ook wel doelgroep Starbucks wil aanspreken. Doordat je nu de precieze achtergrond weet van Starbucks wordt het veel interessanter om je te gaan verdiepen in het bedrijf. Tijdens het lezen wordt je geactiveerd om veel tijd in het project te steken en het tot een goed einde te laten lijden.

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the guide above)

About this guide:

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Essay: Starbucks (Dutch). Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/essay-starbucks-dutch/> [Accessed 08-07-20].

Review this guide:

Please note that the above text is only a preview of this guide.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.