Essay: Voordat er wordt gekeken naar de invloed van social media... - Essay Marketplace

Essay: Voordat er wordt gekeken naar de invloed van social media…

Voordat er wordt gekeken naar de invloed van social media. Moeten we eerst terug gaan naar de geschiedenis. In dit hoofdstuk ga ik proberen te antwoorden hoe de social media verliep. Veel mensen denken dat social media van de moderne tijd is. Maar het feit is dat het eigenlijk al redelijk oud is. Hieronder word een korte samenvatting weergeven.

2.1 Geschiedenis
Doordat de Russen in 1957 de eerste satellieten in een baan om de aarde brachten, werd er om de Russen in te halen een instituut (ARPA) in de VS gebouwd met als taak technologische doorbraken te forceren. Om te communiceren met universiteiten die voor ARPA werkten, was een computernetwerk nodig. Op 29 oktober 1969 werden de eerste berichten tussen twee knooppunten verstuurd. Daarop probeerde ze internet steeds meer uitbreiden. Met de introductie van WIT (WWW Interactieve Talk) in 1994 kwamen de publieke internetforums op gang. Hun doel was om een virtuele ontmoetingsplek te maken. 1995 kwam de eerste website opgang, dat was Classmate.com. Een profielensite waarmee je met andere bekende personen kon verbinden. En In 1997 kwam de site Sixdegrees.com. ze hadden de sites Sxdegrees.com zo ontwikkeld, zodat je met iedereen in contact kon komen. Het was het eerste sociale netwerk. Daarna was het een paar jaar stil wat betreft sites die echt doorbraken, maar met de introductie van Live Journaal in 1999, de eerste blog van Friends Reunited, begon social media echt op gang te komen. Deze sites geeft ons nieuwe en makkelijke manieren om te doen wat we altijd al wilde doen, het uitwisselen van idee??n en informatie. Friendster en Myspace werden razend populair onder de samenleving iedereen had een Myspace of een Friendster profiel. In 2003 kwam Linkedln op gang en in 2004 Facebook. In begin 2005 begonnen de eerste filmpjes op Youtube te verschijnen. Later in 2005 kocht de rijke zakenman Ruper Murdoch van News Corporatin Myspace, terwijl het Britse Friends Reunited aan ITV verkocht werd. Youtube werd in 2006 door Google gekocht en datzelfde jaar kocht Microsoft een groot aandeel in Facebook. Grote bedrijven zagen geld in social media en wilden er in investeren en het werd duidelijk dat social media een nog groter toekomst tegemoet ging, want er kwamen elke jaar nieuwe sites bij die mensen onderling aan elkaar verbonden. Daardoor werd social media een grote hit onder de samenleving, want het maakte niet uit waar je woonde, je kon altijd met iedereen in contact blijven.

2.2 Wat zijn social media
Definitie social media:’Social media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Hoofdkenmerken zijn interactie en dialoog tussen de gebruikers.’ Social staat voor samen, persoonlijk en tweezijdig, bijvoorbeeld als iemand een vraag aan je hebt kan die persoon een vraag aan je stellen en jij kan dan beantwoorden. Je kunt dus een dialoog terugvoeren. Alles gaat virtueel je hoeft die gene niet te bellen of te zien, alles kan via het internet. Bekende social media`s zijn onder andere: Facebook, Twitter, Instagram en Myspace.

2.3 hoe werken social media
Social media is een plek waar groepen mensen bijeenkomen om te communiceren over onderwerpen die ze belangrijk vinden. Meestal zijn ze daarbij opzoek naar gelijkwaardige personen die dezelfde normen en waarden hebben. Bij social media draait het vooral om de rol van de website bezoekers. De vraag hoe werkt social media? Is eigenlijk niet te beantwoorden, want verschillende social media platformen veranderen soms de platformen waardoor de gebruiker zich ook moet gaan aanpassen. Facebook is een voorbeeld daarvan zo hadden ze paar jaar geleden aangekondigd dat er een newsfeed kwam waardoor het nog belangrijker werd om interessante artikelen te plaatsen om nog meer mensen aan te trekken. Niet alleen veranderen verschillende platformen, maar ook de gebruikers willen soms veranderingen. Zo was het aan het begin nog voldoende om alleen een tekst te plaatsen. Maar mensen willen nu meer plaatjes zien dan tekst. En voor andere is dat weer onnodig, dus het gebruik van social media is voor iedere gebruiker verschillend.

2.5 doorbraak van social media
In het begin toen de allereerste mail werd verstuurd, werd er nog niet zoveel aandacht aan besteed in vergelijking met nu. Nadat World Wide Web werd ontwikkeld begon men steeds meet ge??nteresseerd te raken, want dankzij het internet werd steeds meer dingen mogelijk en zochten steeds meer mensen grenzen van het World Wide Web. Daardoor gingen mensen ook verschillende soorten websites ontwikkelen, zoals de eerste social media website.
Doordat er steeds meer social network websites kwamen, groeide het aantal mensen steeds meer die het internet gebruikten. Ook waren er vele bedrijven die op een gegeven moment

gebruik gingen maken van social network websites. Aangezien de populariteit steeds meer steeg dachten vele mensen ook dat er veel geld uit te halen was.
Naar mijn mening van de meeste mensen, is de doorbraak van social media tevoorschijn gekomen op het moment wanneer de smartphones ontstond. Dankzij de smartphones hebbe we onze social media 24/7 bij de hand. Via social media is het gemakkelijker geworden om informatie te verspreiden, en met de komst van smartphones is het nog gemakkelijker geworden voor de mensen. In figuur 1 zie je de groei van 2010 tot 2014

Review this essay:

Name
Rating
Your review: (optional)

Latest reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.