Essay: Wat is slavernij bij de Romeinen? - Essay Marketplace

Essay: Wat is slavernij bij de Romeinen?

De eerste gedachte bij de slavernij is dat het discriminatie is. Dat alle gekleurde mensen slaaf moesten worden. Bij de Romeinen was dat anders. Je kon slaaf worden als: je moeder slavin was, als je een misdadiger was, als je in het gebied woonde die de romeinen hadden veroverd, als je de belasting niet kon betalen, als je na een veldslag in het overwonnen gebied woonde omdat ze geroofde bewoners verhandelde. Dus ook blanke mensen werden in de tijd van de romeinen slaaf. Slavernij was een manier om schulden te betalen. Sommige mensen lieten zich vrijwillig slaaf make. Veel Grieken waren slim en konden lezen en schrijven, maar leefde vaak in armoedige wijken. Dan werden ze slaaf in hoop dat ze een beter leven zouden krijgen. Op de slavenmarkt werden alle slaven naakt verkocht. Mooie slavinnen konden verkocht worden voor veel geld omdat de eigenaren vaak in bed mochten met hun slaven. Er waren veel Verschillende soorten slaven bijvoorbeeld: schoonmaker, kok, verzorgingsslaaf, seksslaaf, gladiator, slaven voor de landbouw, katoenplantageslaaf, suikerplantageslaaf, kinderslaaf.

Schoonmaakslaaf: een schoonmaakslaaf deed veel schoonmaak klusjes, dat hoor je al aan de naam!
Kok: een kok was alleen voor rijke mensen omdat, iedereen in die tijd buiten de deur at. Hij kookte voor zijn heer.
Verzorginsslaaf: hielp met het verzorgen van zijn heer.
Seksslaaf: de meeste slavinnen moesten met hun heer naar bed.
Gladiator: een man die vocht. Hij vocht bijvoorbeeld in het Colloseum.
slaven voor de landbouw: ze werkte op het land en helpte met het onderhouden van het land.
Katoenplantageslaaf: ze werkte op een katoenplantage. Hielpen met het verbouwen van katoen
Suikerplantageslaaf: ze werkte op een suikerplantage. Hielpen met het verbouwen van suiker
Kinderslaaf: dan werd je bijv. verkocht door je vader omdat ze niet genoeg geld hadden.

Slaven konden slecht en goed behandeld worden. Hun eigenaren mochten hun slaan en zelfs doden. Als je een eigenaar hebt die dat deed dan werd je slecht behandeld. Helaas kon je daar niks aan doen. Als je een eigenaar had die je niet sloeg of dood maakte dan werd je goed behandeld. Als slaaf kon je ook vrienden worden met je eigenaar. Degene die slecht behandeld werden waren vooral afkomstig van barbaarse streken zoals Gallie, Germanie en Thracie. Slaven die niet konden lezen of schrijven deden vaak klusjes in bedrijven en landbouw.

Je had ook vluchtgevaarlijke slaven. Die kregen halsbanden om waarop stond ‘weggelopen slaaf, vangen en teruggeven (naam van de eigenaar)’. De filosoof Lucius Annaeus Seneca vond dat slaven net als vrije burgers behandeld moesten worden. Seneca was een schrijver die brieven schreef hoe je met je slaaf om moest gaan.

‘Een slaaf is een instrumentum vocale; een stuk gereedschap met een stem,’ zei de Romeinse geleerde Varro. Ik vind het niet kunnen dat de Romeinen hun slaven zo behandeld hebben. Slaven zijn ook mensen en hen ook. Iedereen is gelijk en hoort ook dezelfde rechten te hebben.

Hoe is Rome ontstaan en door wie?

Rome is de hoofdstad van Italie. Het is de stad waar de romeinen vandaan kwamen. Hoe is Rome ontstaan? Rome is ontstaan door een tweeling Romulus en Remus. De moeder van hun was Rhea Silvia. Zij is verkracht door de oorlogsgod Mars en heeft toen een tweeling gekregen. Hun oom was gemeen en wilde zelf aan de macht komen. Zodra hij wist dat ze kinderen had heeft hij de opdracht gegeven hun in de rivier de Tiger te gooien. Zijn mensen gingen er op af en hebben de tweeling in de Tiger gegooid. De tweeling stranden op een eilandje, toen het water laag was. Een wolvin hoorde de baby’s huilen omdat ze honger en het koud hadden. Ze heeft de baby’s daar weg gehaald en heeft ze gevoed uit haar eigen uiers. Toen een herder hun vond zijn de baby’s bij hun opgevoed. Zijn vrouw en hij hadden 12 kinderen. Dus ze konden er nog wel 2 bij hebben. Later werd steeds meer duidelijk dat zei niet zomaar kinderen waren. Ze hadden overal de leiding in. Toen ze groot waren hebben ze een dorpje gebouwd, naast de Tiger waar de wolvin hun vond. Remus en Romulus kregen ruzie over wie de baas zou zijn over hun stad. De ruzie liep ver uit de hand en toen vermoorden Romulus Remus. De naam Rome stampt af van de naam Romulus. Dit is een mythisch verhaal.

Rome heeft hele mooie historisch bezienswaardigheden zoals: het Collosseum, spaanse trappen, vaticaanstad, monument van Victor Emanuel, Bocca della Vertita, Forum Romanum, Boog van Constantijn, Tempel van Venus en Roma.

Colosseum: het is het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. er werden gevechten gehouden met gladiatoren en leeuwen. Het werd door slaven gebouwd. Zei kregen de opdracht van keizer Vespianus. Het duurde lang om dit te bouwen wel 8 jaar! De oorspronkelijke naam van het colesseum is il anfiteatro Flavio.
Spaanse trappen: zijn ontworpen door Allessandro Specchi en Francesco de Sanctis. De trappen gaan naar de Franse kerk Trinit?? dei Monti.
Vaticaanstad: dit is het kleinste staat van de hele wereld. Het ligt in Rome en wordt geregeerd door de paus.
Monument Victor Emanuel: Victor Emanuel was koning van Sardinie en is ook overwinnaar van het Oostenrijkse leger.
Bocca della Verita: het betekent mond der waarheid. Het is een gezicht gemaakt van marmer. Het schijnt dat als je je hand er in stopt en een leugen verteld dat hij je hand er afbijt.
Forum Romanum: het was het centrum van Rome in 509 v.chr. nu bestaat het uit ruines, tempels, basilieken en triomfbogen.
Boog van Constantijn: het is een triomfboog. Het is ter ere van Constantijn de Grote
Tempel van Venus en Roma: het was de grootste tempel van Rome. Het was voor de godinnen Venus en Roma.

Dit zijn een van de historische bezienswaardigheden. Je hebt er veel meer maar ik heb er en paar uitgekozen. Ik ben nog nooit naar Rome geweest maar ik zou er graag heen willen. De leukste 3 dingen waar ik naar toe zou willen is: het Colloseum, Bocca della Verita en de Tempel van Venus en Roma, omdat het Colloseum me heel mooi lijkt en omdat, Bocca della Verita en de tempel van Venus en Roma mij erg intereseerd. Ik hoop als ik een keer naar Rome ga dat ze er nog zijn.

Spaanse trappen

bocca della verita

Het Romeinse Rijk

Het veroveren van het Romeinse rijk begon klein. De romeinen gingen stadjes om Rome heen veroveren en daarna gingen ze steeds verder van Rome landen veroveren. Bijna heel Italie was veroverd en stukken van Spanje, griekenland en Tunesie. Frankrijk en Belgie warden helemaal veroverd en de landen Oosterrijk, Zwitserland, Turkije, Bosnie, Algerije, Egypte, libie, Ethiopi?? en Engeland.

Het Romeinse rijk was op het grootst toen Keizer Trajanus aan de macht was. Hij was Keizer van 98 tot 117 n.chr. hij stierf in 117 n.chr. Hij liet veel gebouwen bouwen in Rome zoals: Forum van Trajanus, de Markten van Trajanus en de Zuil van Trajanus. Hij stichtte ook een provincie (polis) genaamd Arabia Petraea.

Het doel van het Romeinse Rijk was voor de handel. Alle specerijen en goederen die de vereoverde landen van de romeinen hadden handelde ze met de romeinen om geld te verdienen en hiermee konden de romeinen zich voeden en andere mensen voeden.

Iedereen die in de veroverde gebieden leefde moesten belasting betalen aan de Romeinen. In elke provincie was ere en gouveneur om de provincie te besturen. De Keizer moest de gouveneur goed moet vertrouwen omdat, hij veel macht in handen had over de provincie. Sommige gouveneurs maakten misbruik van hun macht en ‘verdiende’veel geld op een oneerlijke manier. Het geld dat zei ‘verdiende’ was eigelijk voor de Romeinen.

Omdat de natuurlijke grenzen niet sterk genoeg waren bouwde de romeinen de Limes. De Limes is een muur om het Romeinse Rijk. Het is een bescherm muur tegen de barbaren. Langs de Limes werden wachtposten en legerkampen gebouwd. Tegenwoordig is de Limes een monument. Langs de Rijn zijn er veel oude wachtposten en legerkampen te vinden. In Nijmegen was de grootste en belangrijkste Romeinse stad. Het lag in de heuvels en vlak bij de Waal.

Het romeinse rijk was 9000 kilometer lang. de veroverde landen lagen rond de middellandsezee.

Wie waren de Romeinen en wat deden ze?

Het onstaan van Rome

De Romeinen waren mensen die uit Rome kwamen. Rome is ontstaan door en tweeling: Romulus en Remus. Zij zijn gevonden door een wolvin en de rivier de Tiger. De tweeling was in de rivier gegooid door hun liefdevolle oom! De babys werden door de wolvin gevoed en toen heeft een herder ze gevonden. Hij heeft ze laten opgroeien en al snel werd duidelijk dat ze geen gewoonen kinderen waren. Ze bouwde om de Tiger de stad Rome. Ze kregen ruzie om wie de baas zou zijn in Rome. Het ging zo ver dat Romulus Remus vermoorden. Toen werd Romulis de baas en daarom de naam Rome. Dit is een mytisch verhaal.

De Romeinen hadden slavernij. Slavernij is heel anders dan je denkt. Deze slavernij had niks te maken met discriminatie. Gekleurde mensen en blanken mensen konden slaaf worden. Je had heel veel verschillende soorten slaven. Bijvoorbeeld een huisslaaf, die deed klusjes in het huis en een schoonmaakslaaf, die maakte schoon in het huis.

Slavernij

Slaven konden slecht en goed behandeld worden als je goed behandeld werd had je een goede meester en had je geluk. Als je slecht behandeld werd dan had je geen geluk en ook een slechte heer. Een heer kon veel met je doen. Hij mocht je bijv. slaan en ook vermoorden. Als hij je sloeg had je iets gedaan wat niet naar zijn zin was. Als hij je vermoorden dan had je iets gedaan wat niet mocht. Slavinnen moesten naar bed met hun heer.

Het Romeinse Rijk

Het Romeinse Rijk is ontstaan doordat een paar Romeinen, stadjes om hun heen gingen veroveren. Ze gingen steeds verder en op een gegeven moment waren z ever van huis. Ze gingen steeds verder en ze hadden een heel rijk veroverd. Ze beloofde de mensen veiligheid, omdat ze niet overal legers konden plaatsen en de natuurlijke grens niet sterk genoeg was, bouwde ze de Limes. De Limes is een bescherm muur rond het Romeinse Rijk. Om de zoveel meter plaatsen ze legerkampen en wachttorens.

In het kort samengevat:
Wie waren de romeinen? Romeinen zijn inwoners van Rome. Rome is de hoofdstad van Italie.

Review this essay:

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.