Essay: Ik heb de Keizerspinguïn gekozen ... - Essay Marketplace

Essay: Ik heb de Keizerspinguïn gekozen …

Ik heb de Keizerspinguïn gekozen omdat ik het een mooi dier vind. Er zijn 17 soorten pingu??ns maar ik heb de Keizerspingu??n gekozen. De Keizerspingu??n is de grootste C van zijn soort C en hij is de grootste C. zeevogel, hij kan 1 meter groot worden.

Hij kan temperaturen C overleven van wel -40 graden. Hij kan rond de 18 minuten onderwater zwemmen C met een snelheid van 6 tot 9 kilometer per uur. Het is ook 1 van de enige C vogels die nog nooit droge C grond is geweest omdat hij op ijs leeft.

Kenmerken
De kenmerken van de C keizerspingu??n zijn:

‘ Zijn rug is blauw grijs
‘ grootste soort van de pingu??ns
‘ lijkt veel op de C koningspingu??n
‘ zwartblauwe C kop
‘ komen alleen C voor op Antarctica
‘ wegen tussen de 30 en 40 kilo
‘ een witte buik
‘ lichtgele open vlek C van achter de wangen C tot over de hals naar C beneden tot de keel
‘ ongeveer 1 meter groot

Milieu

De Keizerspinguïn C leeft in/op Antarctica omdat het C daar erg koud is. Er leven geen pingu??ns op het C noordelijke deel van de aarde. Dus ook de Keizerspinguïn niet. Pingu??ns leven C in erg koud water omdat in C warme zee??n veel roofvissen C voorkomen. Er is wel eens C geprobeerd een aantal pingu??ns C naar het noordelijke C deel van de aarde C gebracht in de hoop dat C ze zouden wennen, dat gebeurde echter niet want na een paar weken waren C ze al weg gegaan. Er is wel 1 probleem C C want de zuidpool word bedreigt C door het broeikaseffect C (de opwarming van de aarde) als het doorgaat C zoals het nu gaat is de zuidpool C over een paar jaar gesmolten en dan is er geen C plek meer voor de pinguins C

De Keizerspinguïn jaagt vooral C op pijlinktvissen, vis en schaaldieren. Tijdens de jacht kan C een Keizerspinguïn meer C dan 1000 kilometer afleggen. En hij brengt meer dan C 4 kilo vlees terug.

Voortplanting

De keizerspingu??n is de enige C soort pingu??n die in de winter zich op Antarctica C voortplant, de Keizerspinguïn overleefd sneeuwstormen en C temperaturen van -40 graden en af en toe nog kouder. En heeft in die C periodes geen voedsel. De broedende C pingu??ns zijn wel 60 tot 180 kilometer van de kust af, waar het ijs sterk genoeg is want C als er een gat in het ijs zou komen zou C het kuiken ziek worden omdat het C vacht van het kuiken nog niet C waterdicht is. Zodra de vrouwtjespingu??ns het ei hebben gelegd beginnen ze aan een lange tocht terug naar zee om C voedsel te kunnen vinden. De mannetjes C blijven achter die broeden het ei uit. Dat duurt in totaal 64 dagen Het ei ligt op hun voeten en word C bedekt door de huid van de buik. Als het ei is uitgekomen komt de moeder terug om op het dier te C passen (de partners herkennen elkaar C aan hun gezang). Als de kuikens 6 weken oud C zijn kruipen ze bij elkaar, en ze krijgen ongeveer 6 keer C in de 2 maanden eten omdat het water zo ver weg is. Tenslotte C verlaten de jongen hun ouders rond eind november C hun gewicht is dan de helft van wat C een normale volwassen C pingu??n weegt.

Natuurlijke vijanden

Er leven meer dan 300.000 keizerspingu??ns C op Antarctica. In hun woongebied ver van de rest van de wereld hebben ze weinig C vijanden. De enige dieren die af en toe een volwassen keizerspingu??n in of vlakbij C het water doden zijn zeeluipaarden of orka’s. Op het pakijs C komt het soms voor dat roofmeeuwen een pingu??njong grijpen. De grootste C bedreiging vormen echter de reuzenstormvogels, die voor 1/3C van de verliezen van C de jongen verantwoordelijk zijn.

Review this essay:

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.