Essay: Om te beginnen, we gaan het hebben over sjoemelsoftware en hoe het allemaal werkt in de autoindustrie, maar om te begrijpen wat sjoemelsoftware moet je eerst weten wat de software in een auto doet en regelt. Dus daar gaan we het eerst over hebben om het beter te begrijpen. Ook gaan we kijken wie en hoe ze er achter zijn gekomen dat er sjoemelsoftware in de auto`s zit.

Essay details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 3 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: June 26, 2019
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • Om te beginnen, we gaan het hebben over sjoemelsoftware en hoe het allemaal werkt in de autoindustrie, maar om te begrijpen wat sjoemelsoftware moet je eerst weten wat de software in een auto doet en regelt. Dus daar gaan we het eerst over hebben om het beter te begrijpen. Ook gaan we kijken wie en hoe ze er achter zijn gekomen dat er sjoemelsoftware in de auto`s zit.
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 689 words. Download the full version above.

In elke auto van deze tijd zit software ingebouwd. Er zijn speciale medewerkers aangesteld bij een autoleveraar om deze software te maken en verder te ontwikkelen om een zo soepel mogelijke auto op de markt te brengen die niet alleen zuinig is maar ook een goede uitstraling heeft. Het bord waar de software op staat heet het moederbord. Hierop zitten alle sensoren, lampen, het motorblok, de binnen verlichting, uitlaatgasreiniging, etc op aangesloten. De software die zorgt ervoor dat alles soepel verloopt in een auto. Ook kun je hiermee zien of een auto niet meer goed functioneerd of de airco het nog doet en of de olie bijgevuld moet worden. Maar je kunt hierop ook zien hoe hoog de uitstoot van uitlaatgassen bij een bepaald merk auto is en of hij zuinig genoeg rijdt voor een auto van zijn klasse. Daar is het misgegaan bij de volkswagengroep en bij volkswagen zelf.

Volgens de amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) in de Verenigde Staten heeft volkswagen de emissietest bij hun dieselmotors voor de gek gehouden. Door de software aantepassen. Nu willen ze dat volkswagen alle auto`s terugroept en de nieuwe eerlijke software op de auto`s installeert en opnieuw de tests uitvoert. Eerst was volkswagen van plan om zelf de reparatie te vergoeden maar daar is nu geen sprake meer van. In de VS gaat het om ongeveer elf miljoen auto`s. maar ook in nederland en duitsland zijn auto`s die moeten worden teruggeroepen. Verschillende landen en organisaties hebben een aanklagt tegen Volkswagen gedaan en er zijn rechtszaken tegen Volkswagen gestart. Aan die aanklachten verliest Volkswagen een hoop geld. Ook worden projecten die gepland stonden in de toekomst geschrapt of uitgesteld. Investeringen die Volkswagen heeft gedaan of zou gaan doen worden verminderd en het bezuinigingsplan wordt versneld om zo veel mogelijk geld te besparen. De verkoop van Volkswagens daalde hiermee met 2%. Dat is voor de eerste keer in 11 jaar dat de verkoop in volkswagens kromp.

Maar wat is er nu precies misgegaan? Als een auto de fabriek verlaat wordt hij getest op allerlei onderdelen. Ook wordt hij gecontroleerd op zuinigheid, hierbij wordt de hoeveelheid uitlaatgassen gemeten. Als de auto niet zuinig rijdt wordt hij niet toegelaten en mag hij de fabriek niet verlaten. Maar de Volkswagengroep heeft iets in de software aangepast zodat wanneer hij getest wordt door milieu-inspecteurs de auto veel minder uitstoot waardoor de auto toch de fabriek mag verlaten zonder dat hij aan de voorwaarden voldoet die zijn vastgesteld. Ze hebben de software zo geprogrammeerd dat de auto weet dat hij getest wordt. Dit weet de auto doordat als hij getest wordt de banden wel draaien maar niet vooruit gaat dit weet de auto doordat hij verbinding maakt met de gps en de plaats doorgeeft. Maar als de auto op de openbareweg rijdt door een gebruiker schakelt de software over en stoot de auto weer meer uit. Maar de sjoemelsoftware wordt niet alleen toegepast op uitlaatgassen. Specialisten hebben ook een vermoeden dat tijdens de NEDC-verbruiksmeting ook werd gesjoemelt met de software om het benzinegebruik en co2 uitstoot te verlagen. De auto’s die hieraan mee hebben gedaan zijn nog een keer opnieuw getest. Uit die tests is uitgekomen dat deze auto`s tot soms wel 50% meer verbruiken dan toen ze voor het eerst werden getest.

Doordat er wordt gesjoemelt met de software wilt de De Europese branchevereniging voor automakers (ACEA) dat er een strengere test komt voor de uitstoot van schadelijkestoffen. Daarom wordt er nu ook in 2017 een nieuwe test uitgevoerd die de echte uitslagen moet meten en niet die ze in het labarathorium hebben gemeten. De test het “Real Driving Emissions-test” en zal plaatsvinden buiten de muren van de volkswagen fabrieken.

Wat wist de top van het gesjoemel? De baas van volkswagen Martin winterkorn zei eerst dat hij er niets van af wist en dat hij er niets mee te maken zou hebben. Maar nu zijn er berichten bovenwater gekomen waaruit blijkt dat de top van Volkswagen jarengeledenn al een keer is gewaarschuwd voor fraude.

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, Om te beginnen, we gaan het hebben over sjoemelsoftware en hoe het allemaal werkt in de autoindustrie, maar om te begrijpen wat sjoemelsoftware moet je eerst weten wat de software in een auto doet en regelt. Dus daar gaan we het eerst over hebben om het beter te begrijpen. Ook gaan we kijken wie en hoe ze er achter zijn gekomen dat er sjoemelsoftware in de auto`s zit.. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/om-te-beginnen-we-gaan-het-hebben-over-sjoemelsoftware-en-hoe-het-allemaal-werkt-in-de-autoindustrie-maar-om-te-begrijpen-wat-sjoemelsoftware-moet-je-eerst-weten-wat-de-software-in-een-auto-doet-en/> [Accessed 05-12-20].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.