Essay: … Boek verslag duet met valse noten.

Essay details:

 • Subject area(s): Dutch essays
 • Reading time: 5 minutes
 • Price: Free download
 • Published on: June 26, 2019
 • File format: Text
 • Number of pages: 2
 • ... Boek verslag duet met valse noten.
  0.0 rating based on 12,345 ratings
  Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Text preview of this essay:

This page of the essay has 1291 words. Download the full version above.

+

Hannah Coops H2A

Duet met valse noten; Bart Moeyart

Inhoud

1 informatie

2 samenvatting

3 verhaal analyse

4 eigen mening

5 slot.

1 Informatie

Voor dat je mijn boekverslag echt gaat lezen, is het nog wel even handig om deze informatie te weten.

De titel van het boek is : Duet met valse noten. Geschreven door Bart Moeyaert.

Dit is het eerst boek wat ik van hem lees. Het is een echt oud boek het komt namelijk uit 1983.om deze reden de heb ik de 18e druk gelezen, uit 2014 van de uitgeverij Querido. Eerste druk was in Antwerpen en laatste druk was in Amsterdam.

Het boek bestaat uit 171 bladzijden. Dit is alleen het verhaal hier achter heeft hij nog “duet met valse noten voor gevorderden” geschreven. wat ongeveer uit 20 bladzijden bestaat. Het boek word ook als het ware i tweeën gedeeld, het is namelijk dat het ene hoofdstuk is de ik persoon anderen de andere dag Liselot.

Het boek heeft de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury voor het boek in Vlaanderen 13 t/m 15 jaar voor Duet met valse noten (1984). Maar is helaas niet verfilmd (al zou ik dat wel heel graag willen).

2 samenvatting

Het is Liselot haar eerste dag op de nieuwe school. Als ze zich moet voorstellen aan de klas valt haar een ding op. Namelijk, de ogen van Lander. “Die ogen waren zo groot als groten knikkerballen”. Al snel werden zei vrienden. En spraken ze vaak na school af. Na een tijdje veranderde in een serieuze relatie en spraken ze alleen maar meer af.

Tijdens kerst gaat Lander voor drie dagen op tour met zijn toneel groep om door het hele land opgetreden. Dit is natuurlijk een ramp voor Lander en voor Liselot want nu kunnen ze elkaar drie dagen niet zien! Maar dan valt er per ongeluk een meisje van het podium af en kan hij niet meer op tour zo lang er geen vervanging voor dat meisje is. En je raad het al meteen na de repetitie gaat Lander naar Liselot om te vragen of zei wil invallen. Na een tijdje na gedacht te hebben zegt ze ja.

Op tournee gebeuren er veel leuke dingen en sneaken ze er ze ook een keertje stiekem tussen uit, om een kerst cadeau voor elkaar te kopen.

Zodra ze terug komen en weer voor het eerst naar school gaan draait alles om het schoolfeest. En de gymzaal mag versierd worden door de brugklassers (Lander en Liselot zitten in de brugklas). Samen met de boven bouw word er een selectie gemaakt van leerlingen die mee mochten doen. Toen de meneer hiervan in de klas kwam zei Liselot meteen dat ze wou Lander was hier nog niet zo zeker over en zei het net te laat want het was al heel vol. Op de een of andere manier werd Liselot hier heel boos om. De ruzie werd alleen maar groter en de ruzie liep ook uit naar zijn beste vriend en ook de beste vriendin van Liselot is boos.

Op het school feest hing er voor de vier vrienden geen leuke sfeer. Toen Lander Liselot mee naar buiten vroeg om het uitpraatten vond ze dat het altijd en allemaal over hem ging en rende weg.

BOOM

Liselot heeft een ongeluk gehad.

Lander rent weg, en gaat pas na twee maanden langs haar in het ziekenhuis. Als hij haar ziet zijn ze eerst heel lang stil. Dan vraagt hij hoe het gaat en ze zegt nou eeeeuuuuuuuhm ja, mijn benen doen het niet meer. En Lander rent met tranen in zijn ogen weg. Het is allemaal zijn schuld. Denkt hij.

Na een paar maanden komen ze elkaar weer tegen tijdens toneel en beginnen ze weer tegen elkaar te praten maar het hele liefdes gebeuren zit er voor hen niet meer in.

3. Verhaal analyse

De hoofdpersonen zijn zoiezo Liselot en Lander. Zei hebben ook het “liefdesleven’’.

Lander is een hele lieve jongen. Hij is rond de 12/13 jaar oud en houd heel erg van muziek luisteren op zijn kamer en zo veel mogelijk geheim houden voor zijn ouders. Zijn beste vriend is rik en daar fietst hij ook altijd samen mee.

Liselot is ook rond 12/13 jaar oud en is net verhuisd omdat haar moeder was overleden en haar vader een nieuwe start wou maken. Ook kreeg haar vader hier een goede baan aangeboden. En dus ging ze verhuizen. Ze heeft 2 broertjes. En haar beste vriendin is Miriam.

Ze wonen allebei in een dood normale wij in Antwerpen.

Het boek heet Duet met valse noten omdat: Ze met hun relatie een soort van duet spelen en hier gaan allemaal dingen fout. Oftewel valse noten in het duet. Het verhaal draait ook helemaal om liefde.

Als je dit boek leest dan zit je eigenlijk in het hoofd van Lander het ene hoofdstuk en het andere hoofdstuk in het het hoofd van Liselot. En als in je het hoofd zit van deze twee tortelduifjes zit je ook meteen in een andere tijd. Het boek is namelijk geschreven in 1983 en in die tijd speelt het boek zich ook af. Je merkt niet super veel van maar bijvoorbeeld van: “zal ik een plaat op zetten?” of “hij draaide het nummer van Liselot op de telefoon”. Soms is het boek in de tijd een beetje verwarrend want heel soms komen er flashbacks lang alleen wordt dit niet heel duidelijk aan gegeven en dit is hel verwarrend.

Het boek blijft spannend omdat hij er voor heeft gezorgd dat er heel veel cliffhangers in het verhaal zitten waardoor je bij het einde van de bladzijden meteen naar de volgende bladzijden wil gaan en er eigenlijk simpelweg niet kan stoppen met lezen. Hierbij heeft hij ook heel veel motieven gebruikt zoals aan het einde van het hoofdstuk alleen maar boom te zetten en dan moet je wel naar de volgende bladzijden gaan.

Als ik me zou inleven in de hoofdpersonen zou ik heel veel gehuild hebben want er komen heel veel stukken waar ik zelf terwijl ik het las al moest huilen. De stijl van het boek is eigenlijk heel lief want iedereen het boek is heel lief en als er iemand gemeen doet word daar meteen tegenaan gesproken.

Mijn lievelings zin uit het boek is; “ik kon heel hard lachen toen Lander zei: ‘en ze houdt haar benen zo stil, het lijkt wel alsof ze echt lam is.’ Ik vind dit een hele mooie zin omdat ze hier eindelijk weer met elkaar gaan praten. Dit is de laatste boek van de zin en staat op blz. 171.

4. eigen mening

Ik vind dit een geweldig boek, en dit is heel logisch want anders zou ik er geen boekverslag over schrijven.

Ik heb het boek gelezen toen ik op vakantie was en heb het binnen drie uur uitgelezen. Wat ik eerder al zei het is echt zo een boek waarvan je niet kan stoppen en de hele tijd nog een bladzijden en voor je het weet is je boek uit. Voor mij moet een boek door een paar factoren om er een “lievelingsboek” van te maken.

1. Het moet makkelijk te lezen zijn.

2. Het moet snel te lezen zijn.

3. Meestal zijn het boeken over romantiek (ja, zo een meisje ben ik)

4. En er moet iets gebeuren dat ze “out of the box” gaan zoals iets stiekem doen.

En toevallig doet dit boek aan al deze eisen.

De schrijver heeft alles perfect gedaan (hij heeft hier ook heel lang de tijd voor genomen) je zou er ook geen deel 2 van maken want dat wordt al snel saai denk ik. Omdat ze dan alleen maar vrienden zijn en het heel raar wordt om ze weer samen te koppelen.

Hannah Coops H2A

About Essay Marketplace

Essay Marketplace is a library of essays for your personal use as examples to help you write better work.

...(download the rest of the essay above)

About this essay:

This essay was submitted to us by a student in order to help you with your studies.

If you use part of this page in your own work, you need to provide a citation, as follows:

Essay Marketplace, … Boek verslag duet met valse noten.. Available from:<https://www.essaymarketplace.com/dutch-essays/paste-your-essay-in-here-boek-verslag-duet-met-valse-noten/> [Accessed 15-08-20].

Review this essay:

Please note that the above text is only a preview of this essay.

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.