Problemen Griekenland - Essay Marketplace

Problemen Griekenland

Bijna elke dag hoor of zie je er wel iets over. Griekenland. Griekenland dit, Griekenland dat. Waardoor? Griekenland heeft grote schulden. Er is veel werkloosheid en ze zijn bijna uit de EU. Griekenland heeft bijna geen geld meer, de staatskas is bijna leeg. Ik ga vertellen over de grootste problemen. De oorzaken en gevolgen van de schulden en de oplossingen. Hoe gaat Griekenland al hun problemen oplossen? Gaat er geld bijkomen? Komen er meer banen? Gaat Griekenland niet failliet? In deze uiteenzetting probeer ik antwoorden te vinden over deze problemen.

De schulden van Griekenland. De oorzaken en gevolgen.

Griekenland heeft veel schulden. Er was een regering en die had veel schulden. Toen er een nieuwe regering kwam, kwamen zij erachter dat de schulden veel hoger waren dan gedacht. Er was een heel groot tekort aan geld. De jaren daarna heeft Griekenland het alleen maar lastiger gekregen. De EU kwam erachter dat Griekenland dus jaren heeft gelogen, ze waren woedend.
Het gevolg van de crisis is dat de lonen van de werknemers veel lager werden, er werden ongeveer 80.000 mensen ontslagen en het pensioen werd steeds lager. De mensen waren hier natuurlijk niet zo blij mee. Er kwamen heftige protesten tegen de regering.
Wat zou de oplossing zijn voor de schulden? De EU heeft Griekenland geholpen, om te voorkomen dat het land failliet ging en dat er nog meer landen in de problemen kwamen. Veel geld werd er gegeven, wel 30 miljard! Er werd ook een lening gegeven van 110 miljard euro! Deze moeten ze wel afbetalen, maar dat gaat nog even duren. Daar zijn ze nu nog mee bezig. En aan het onderhandelen over de afbetalingen met de EU.

Hoge werkloosheid

De oorzaak van de werkloosheid is de crisis. Toen Griekenland schulden had konden ze niet zoveel loon aan al de werknemers betalen. Dus er moesten maatregelen komen. Er werden ongeveer 80.000 mensen ontslagen. In totaal was dat bijna 10 procent van alle banen! De lonen daalde met 10-35%. In eind 2014 was 26% van de bevolking werkloos. De Griekse bevolking was het hier natuurlijk niet mee eens. Er werden heftige protesten gehouden, nog steeds, tegen de regering. Er word weinig geld verdiend. Sommige moeten zelfs op water en brood leven. Het is dus een keihard leven in Griekenland.

Het blijkt dus dat Griekenland erg in de problemen zit. Torenhoge schulden, veel werkloosheid en het gaat maar niet beter. Hoe gaat Griekenland dit oplossen? Daar zijn ze nog steeds mee bezig. Is er nog hoop voor Griekenland? Waarschijnlijk niet zo veel. Ze moeten nog erg veel geld afbetalen en nog meer bezuinigen. Onder leiding van de premier Alexis Tsipras praat men daar nu over met de EU. ‘Premier Rutte vindt dat de Grieken vertragend werken bij de oplossing van de Griekse schuldencrisis’
in here…

Review this essay:

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.