Toen Eric Drexler het woord 'nanotechnologie' ... - Essay Marketplace

Toen Eric Drexler het woord ‘nanotechnologie’ …

Toen Eric Drexler het woord ‘nanotechnologie’ populariseerde in de jaren ’80, had hij het over de bouw van machines op schaal van moleculen, een paar nanometers breed; motoren, robotarmen, en zelfs hele computers, veel kleiner dan een cel. Drexler bracht de komende tien jaar het beschrijven en analyseren van deze ongelooflijke apparaten, en reageren op beschuldigingen van science fiction. Ondertussen alledaagse technologie werd het ontwikkelen van de mogelijkheid om eenvoudige structuren op te bouwen op moleculaire schaal. Nanotechnologie werd een geaccepteerd concept, de betekenis van het woord verschoven naar de eenvoudigere soorten nanometerschaal technologie omvatten. De Amerikaanse National Nanotechnology Initiative werd opgericht om dit soort nanotech financieren: hun definitie omvat iets kleiner dan 100 nanometer met nieuwe eigenschappen.

Veel van het werk wordt vandaag dat de naam ‘nanotechnologie’ draagt is niet nanotechnologie in de oorspronkelijke betekenis van het woord gedaan. Nanotechnologie, in zijn traditionele betekenis, betekent gebouw dingen van beneden naar boven, met atomaire precisie. Deze theoretische mogelijkheid gepland was al in 1959 door de beroemde natuurkundige Richard Feynman.

Ik wil bouwen aan een miljard kleine fabrieken, modellen van elkaar, wat de productie worden gelijktijdig. . . De principes van de fysica, voor zover ik kan zien, niet tegen de mogelijkheid van het manoeuvreren dingen atoom voor atoom spreken. Het is niet een poging om de wetten schenden; het is iets, in principe, dat kan worden gedaan; maar in de praktijk, het is niet gedaan omdat we te groot zijn. – Richard Feynman, Nobelprijswinnaar in de natuurkunde

Gebaseerd op Feynman’s visie van miniatuur fabrieken met behulp van nano om complexe producten te bouwen, geavanceerde nanotechnologie (soms aangeduid als moleculaire fabricage) zal het gebruik van positioneel-gecontroleerde mechanochemistry geleid door moleculaire machine systemen. Het formuleren van een routekaart voor de ontwikkeling van dit soort nanotechnologie is nu een doelstelling van een breed gebaseerde technologie roadmap project geleid door Battelle (de manager van verschillende Amerikaanse National Laboratories) en het Foresight Nanotech Institute.

Kort na dit voor ogen moleculaire machines wordt gemaakt, zal dit resulteren in een productie-revolutie, waarschijnlijk leidt tot een ernstige verstoring. Het heeft ook ernstige economische, sociale, ecologische en militaire implicaties.

basisdefinitie: Nanotechnologie is de techniek van functionele systemen op moleculaire schaal. Dit heeft zowel betrekking op de huidige werkzaamheden en concepten die al verder gevorderd.
In zijn oorspronkelijke betekenis, ‘nanotechnologie’ verwijst naar de verwachte mogelijkheid om items te bouwen van beneden naar boven, met behulp van technieken en tools die vandaag worden ontwikkeld om complete, hoogwaardige producten te maken.

Review this essay:

Name
Rating
Your review: (optional)

Latest reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.