Waarom is het belangrijk om je huis te zuiveren? - Essay Marketplace

Waarom is het belangrijk om je huis te zuiveren?

De meeste mensen zorgen goed voor hun huis, ze maken dagelijks schoon, en doen hun huishoudelijke taken.

Echter is er overal om ons heen energie, en deze moet ook regelmatig gezuiverd worden. Juist omdat je veel tijd doorbrengt in je huis, is het heel erg belangrijk dat je je huis gaat zuiveren. Zodat het een veilige thuishaven wordt.

Wanneer moet je je huis zuiveren?

* Als er ruzie is geweest;

* Als iemand in huis ziek is geweest;

* Als er een negatief persoon in je huis is geweest, die dramatisch is, of veel energie vreet;

* Als je net verhuisd bent;

* Na een scheiding;

* Als iemand depressieve neigingen heeft;

* Als iemand vermoeid is;

* Als je een negatieve energie in huis voelt;

* Als je rillingen krijgt op bepaalde plekken in huis en daar kippenvel krijgt;

* Als je negatieve geesten ziet, voelt of hoort;

* Koude rillingen die je ineens overvallen;

* Als je voetstappen hoort als er niemand anders in huis is;

* Als er iemand op je ramen klopt, maar er is niemand;

* Als je hond aanslaat en ergens naar loopt te staren, als hij gaat blaffen en grommen, is het vaak niet goed;

* Hetzelfde met katten, zij zijn er ook gevoelig voor, vaak staren en dan een hoge staart opzetten;

* Als je het gevoel hebt dat je niet alleen bent, en iemand je aan zit te kijken, maar je ziet niemand;

* Als je gewoon voelt of wéét dat je je huis moet zuiveren, omdat je huis ‘niet meer van als van jou’ aanvoelt.

Let op: Engelen en Gidsen zijn altijd om ons heen, en geesten vaak ook (denk aan overleden dierbaren), die zijn niet continu bij ons, maar waken over ons, beschermen ons. Deze worden hier niet bedoeld. Hun energie is altijd liefdevol en beschermend, en geeft je geen ongemakkelijk gevoel.

Je hoeft ook niet bang te zijn van negatieve entiteiten, tenslotte zijn ze even de weg kwijt, en zijn het ook maar gewoon mensen geweest die op Aarde geleefd hebben.

Ga eerst je huis goed schoonmaken met een sopje, en ga opruimen, dat zorgt ook voor rust in je hoofd. Helpt dat niet, ga dan pas energetisch zuiveren.

Werkwijze:

Het is van belang dat je je eerst goed gaat aarden (zie aarden artikel) en afschermen. Zet na het aarden een bol van gouden licht om je heen voor bescherming.

Vervolgens roep je God, de Oerbron en de Engelen aan, vooral Aartsengel Michael om je te helpen het huis te zuiveren. Hij is de Engel die het negatieve bestrijdt, en bescherming brengt. Hij komt altijd, als je Hem aanroept.

Het is belangrijk dat je aangeeft dat de negatieve energie niet welkom is in jouw huis, en je vraagt drie keer aan deze energie om te verdwijnen.

Waar kun je mee zuiveren:

Met witte salie, wierook, vooral salie of sandelhout wierook. Begin van boven, naar beneden, van zolder tot kelder, en vergeet de hoeken van de kamers niet, en vooral de ramen en deur openingen niet.

Je kunt de rook verspreiden met je hand, of met een veer, er wordt hier vaak een zwanen veer voor gebruikt.

Doe de ramen dicht, en pas nadat je klaar bent, mag je ze weer openen.

Gebruik geen salie als er kinderen in huis zijn, als je zwanger bent, of astma hebt.

Met klankschalen

Sla ze aan, en als ze vals klinken, net zo lang aanslaan of laten zingen, totdat ze weer harmonieus klinken.

Met edelstenen

Haal beschermende stenen in huis. Tijgeroog kaatst al het negatieve terug, Peridoot ook. Labradoriet brengt bescherming aan in huis. Rozenkwarts Liefde, Bergkristal zuivering en harmonie, Citrien nieuwe energie en zuivering, Amethist rust en vrede.

Zet op de plek waar je de negatieve energie voelt, de steen, en vraag aan de steen of deze de plek wil zuiveren. Deze stenen kun je in je hele huis leggen, en ook rondom je huis, in de tuin buiten.

Zout

Veel mensen gebruiken zout om zichzelf en hun huis te beschermen, vaak leggen ze dit als grens bij de voordeur of rondom het huis, dit is een eeuwenoude methode. Je kunt ook zout in water doen, en dit rond sprenkelen. Volg hierbij je eigen gevoel.

Gebruik wel zuiver zout, zoals Himalaya zout of Keltisch zeezout. Je kunt dit zout ook oplossen in bijv. een plantenspuit, en dit elke dag verstuiven. Of als je voelt dat het nodig is.

Heilig water

Dit kun je bij de kerk halen, en rond sprenkelen. Je kunt ook zelf water zegenen, door de Oerbron aan te roepen en te vragen het te zegenen, evenals aan Aartsengel Michaël. Ook kun je edelstenen in water leggen en dit gebruiken, en verstuiven.

Essentiële olie

Je kunt ook oliën gebruiken om je huis te zuiveren. Je steekt een kaarsje aan in een olie verdamper. De perfecte olie om te gebruiken is: salie. Maar ook sandelhout kan, of rozemarijn en lavendel.

Kaarsen branden

Dit werkt ook tegen negatieve energie. Koop bijv. witte kaarsen voor zuiverheid en reiniging, roze voor liefde, groen voor heling, blauw voor bescherming enz. Theelichtjes werken ook prima.

Muziek

Je kunt rustgevende muziek draaien, of juist wat aardende muziek (zoals indianen muziek) om de negatieve energie eruit te krijgen. Vaak is dit ook voor jezelf, om wat meer tot rust te komen, tijdens je zuiveringsritueel.

Ramen open zetten

Voor frisse lucht en zonlicht.

Bloemen

Bloemen werken heel zuiverend, en fleuren de boel letterlijk op. Ook schenken ze schoonheid en innerlijke vrede.

Hetzelfde geldt voor alles wat uit de natuur komt, hout, schelpen, veren enz.

Gedachtekracht

Natuurlijk kun je altijd je gedachtenkracht gebruiken om je huis te zuiveren. De meesten mensen visualiseren een goud/wit licht, die van de zolder tot de kelder, alle kamers afgaat en uitzuivert.

Sommige gebruiken hiervoor het violette vuur, volg je eigen gevoel. Iedereen kan dit, en je hoeft hiervoor geen professionele healer te zijn.

Als je klaar bent met je huis zuiveren, vergeet jezelf dan niet te zuiveren. Met welke methode ook, pas dit ook bij jezelf toe, wierook of salie, is vaak de makkelijkste manier, reinig je hele aura ermee. Of neem een douche.

Het belangrijkste van zuiveren om te weten, is dat JIJ bepaalt wie er wel en niet welkom is in jouw huis. Jij bezit deze kracht, en niemand anders!

© Medium Arlette

Review this essay:

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.