Essay: Noi descoperiri, tinerete fara batranete. - Essay Marketplace

Essay: Noi descoperiri, tinerete fara batranete.

Procesul de imbatranire este ireversibil pentru organismul uman?
Procesul de imbatranire a fost din totdeauna o teama pentru femei si obiect de studiu pentru cercetatorii stiintifici, remedii naturiste, cosmetice, chirurgicale, fiind proceduri ce mentin fermitatea pielii si implicit, aspectul tanar.
Conform unui studiu, o echipa de neurocercetatori au constatat ca, in creierul nostru se afla secretul unei vieti mai lungi, metoda consta in inhibarea unei connexiuni a creierului, avand consecinta incetinirea prcesului de imbatranire.
Activitatea cercetatorilor s-a focusat asupra formatiei cenusie a creierului numita hypertalamus, responsabila cu mecanismul functiilor vegetative din organismul umnan, acestia subliniaza ca imbatranirea corpului nu este o afectiune, dar poate declansa aparitia mai multor boli.
Un alt experiment, a fost realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Montpellier, un nou pas in medicina regenerativa a corpului uman, acestia au injectat unor persoane cu varste de peste 100 de ani, un ”m??lange ‘ compus dintr-un numar de sase elemente genetice, ce au avut capacitatea de a ‘recupera’ particularitatile de reparare si refacere, detinute de celulele stem.
O alta echipa de cercetatori americani, condusa de prf. Steve Horvath, au descoperit in AND-ul uman, mecanisme biologice ce coordoneaza procesele de imbatranire.In cadrul studiului s-au folosit mostre de AND care cuprindeau 51 de tipuri de celule sanatoase dar si canceroase, rezultatul afost suprinzator, reactia inteligenta a organismului de a intampina prezenta unei afectiuni, prin accelerarea imbatranirii celulelor, in comparatie cu un corp sanatos.
Oamenii de stiinta au realizat un experiement, prin modificarea a doua gene ce determina imbatrainirea celulelor, pe un vierme Caenorhabditis elegans, astfel au reusit cresterea duratei de viata a viermelui de 5 ori mai mare, decat in mod normal.
Aceasta descoperire stiintifica despre procesul de imbatrainie, are o importanta deosebita, in aplicarea pe viitor la om, care va ajunge sa traiasca de 5 ori mai mult, probabil independent de conditiile viata oferite de societate.

Review this essay:

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Latest reviews:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.